![]() |
IDE na USB 1.1/2.0
Mam pytanie czy ktos z was ma schemat zrobienia takiego kabelka IDE na USB
Chodzi mi o podlaczenie napedu CD-rom przez USB (zrobic zewnetrzny naped) Jakis schemat kabli itp..... Jesli posiadacie cos takiego to bede wdzieczny za opinie i spostrzezenia z gory dzieki za odp |
nie wiem czy takie cos da rade zrobic, ale jestem rowniez zainteresowany
|
Cytat:
sa takie obudowy u nas (Olsztyn) o wymiarach 5.25 z IDE na USB 2.0 ale kosztuja 210zl Mi wystarczy USB 1.1 do zrobienia przenosnej nagrywarki x8 |
Cytat:
|
Witam!
Opisane w Chip 08/2002 str. 144. Pozdrawiam. D. |
Jest tu, ale brak opisu, mozna zamowic
Gdyby ktos sie poswiecil i zrobil scan i wrzucil>>>? To bedzie to piractwo intelektualne, czy jeszcze nie? |
@ko_darek : mozesz wrzucic skany
@Yahol:piractwo edukacyjne :) albo ktos ma link bo na stronie chip`a, nie moge znalezc tego arta, a jaki ma tytul chociaz? |
Witam!
Sorry. Pożyczyłem skaner i będę miał z powrotem w środę więc musicie poczekać. Pozdrawiam. D. |
|
mi chodzilo (autorowi postu rowniez) jak takie cos zrobic.
|
Ten art w Chipie na str. 144 to nie żadna instrukcja jak zrobić kabel, tylko poradnik "Jak włożyć dysk w gotową kieszeń USB2.0 i skonfigurować kontroler USB2.0 PCI".
|
W którejś Elektronice Praktycznej (EP) był projekt ide na usb. Ale pamietajcie ze samo usb nie wystarczy. Prądochłonnego twardziela trzeba jeszcze z czegoś zasilić. Ja zdecydowanie bedziej wole pendrive.
|
Chodzi mi o jakis schemacik najlepiej z zasialniem oddzielnym nie przez usb, byloby prosciej, chce sobie cos takiego zlutowac.
Zasilanie mozna pobrac z portu drukarki np |
Ilość załączników: 1
Cosik takiego?
|
hehe jak wyeksponowali kabalek usb... ciakwe gdzie sie podział ten zasilający ;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:43. |