Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   LiteOn 451s czy warto (Pilne) ? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/liteon-451s-czy-warto-pilne-31153/)

Martin_TP 10.02.2004 15:45

Ale jednym LiteoN dziala innym nie - popatrz po forum. Z tymi nagrywarkami to loteria, czy dosteniesz sprawna w 100% czy jakas co glupieje.
A z tym silnikiem to taka przenosnia... bo wlasnie tak jest z firmware do litkow, wgrasz taki, cos tam zacznie dzialac, to znow inna rzecz nie biedzie.. itd. - oczywiscie to nie dotyczy wszystkich, bo jak mowilem.. to loteria. Najzabawniejsze jest to ze LiteON juz chyba 5 czy 6 model wprowadza z rzedu, a problemy te jakie mialy pierwsze nadal sie ciagna za tymi nagrywarkami. Cos tu jest nie tak.. i to bardzo. no to ja DUZY MINUS for LiteON :> Wielka szkoda ze wypalarki DVD tej firmy nie sa tak dobre jak rewelacyjne CD-RW.. szkoda :(

asek22 10.02.2004 12:43

Cytat:

Napisany przez Martin_TP
To tak jakbys mial samochod i co troche musial zmieniac mu silnik, bo okazuje sie ze na tym jezdzi zle, na tym nie skreca w prawo, a na tym nie ma hamulca :>

Co ma silnik wspólnego ze skrecaniem w prawo czy tez hamowaniem.???? :>
A co do liteona 451s to mam go od jakiegos czasu wypalilem na nim jakies 60 plyt i zero problemu.Chodzą na każdym odtwarzaczu(nagrywam na firmowych plytach. Esperana itp.- shit)Mialem wcześniej NEC 1100 i padł. NIe jest powiedziane ze wszystko co tanie to złe.Liteon DUZY PLUS

Martin_TP 10.02.2004 11:31

He he... no wlasnie, bo nagrywarka powinna nagrywac, a nie zas ty powinnes sie zastanawiac czy wgrac firmware A, a moze B, czy tez znowu.. D, E.. F... by to dzialalo. To tak jakbys mial samochod i co troche musial zmieniac mu silnik, bo okazuje sie ze na tym jezdzi zle, na tym nie skreca w prawo, a na tym nie ma hamulca :>

Co do Sony, to bym uwazal, bo nie pamietam juz ktore, ale od jakiegos czasu pod marka Sony pojawialy sie OEM'y Liteona.. ??? Polecam zas Pioneer (ewentualnie Teac, bo to to samo prawie) i NEC. LG tez jest calkiem dobre, a z ta awaryjnoscia to roznie bywa, choc trzeba przyznac ze urzadzenia LG do najtrwalszych nie naleza.

t_e_l 10.02.2004 10:54

Cytat:

Napisany przez Mirek-1977
wybierz albo:
PIONEER 106/A06 - mój znajomy go ma, kupił nagrywarę DVD tuż po mnie i świetnie pali
TEAC bazuje na bebechach PIONEERa więc też warto się skusić
LG też jest dobre - skolei ta firma zaczęła jednak produkować sprzęt o małej trwałości - wytrzymują okres gwarancji a 2 - 3 miesiące później sapią, zgrzytają i padają (miałem 4 napędy LG - za każdym razem było tak jak piszę)
ja mam LiteOn 451S i zadowolony nie jestem - nie rzucaj się na ten towar tylko dlatego że jest najtańszy (pewnie LiteOn już wie że SHIT sprzedaje dlatego tak drastycznie zniżył ceny)

Ja się nie zgodzę z tym że LG produkuje "sprzęt o małej trwałości" .Miałem w swojej karierze kilka napędów LG i w życiu mi nic w nich nie zgrzytało. Powiedział bym ,żę trafiłeś na jakiś walnięty model, ale aż 4:o Ale w porównaniu do Liteona w moim LG nie musze wgrywać nowej wersji biosu, zmieniać firmware i robić innych różnych dziwnych rzeczy, aby nagrywarka nagrywała mi poprawnie:P

Mirek-1977 10.02.2004 02:08

wybierz albo:
PIONEER 106/A06 - mój znajomy go ma, kupił nagrywarę DVD tuż po mnie i świetnie pali
TEAC bazuje na bebechach PIONEERa więc też warto się skusić
LG też jest dobre - skolei ta firma zaczęła jednak produkować sprzęt o małej trwałości - wytrzymują okres gwarancji a 2 - 3 miesiące później sapią, zgrzytają i padają (miałem 4 napędy LG - za każdym razem było tak jak piszę)
ja mam LiteOn 451S i zadowolony nie jestem - nie rzucaj się na ten towar tylko dlatego że jest najtańszy (pewnie LiteOn już wie że SHIT sprzedaje dlatego tak drastycznie zniżył ceny)

radek997 09.02.2004 22:45

A może wybrać jedną z tych:
Nec DVD+/-RW Multispin x4 ND-1300 (ta by najbardziej odpowiadała mi cenowo)
LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-4040B
Pioneer DVD+/-RW DVR-106 bulk
Sony DVD-+R/RW U14A bulk
Teac DVD+/-RW DV-W50D bulk

radek997 09.02.2004 22:23

LiteOn 451s czy warto (Pilne) ?

Witam!
Kilka postów niżej dokładniej opisują moje obawy - tu tylko pytam.
Czy gdy kupię ww. LiteOn i będę nagrywał na markowych płytkach będę miał z nim problemy ?
Proszę o szybką odpowiedź bo do końca tygodnia muszę podjąc decyzję.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:34.