![]() |
Jak dobrze sformatować DVD-RAM
Ilość załączników: 1
No właśnie jak w temacie.
Mam do tego specjalny program ( dołączony do nagrywarki ) Oto i on: Jakie opcje tam zaznaczyć, tzn. Jak dobrze sformatować tą płyte. Dodam że 1 raz ją formatuje i mój dysk sformatowany jest w systemie plików NTFS. |
Ja taką płytkę formatowałem na FAT32 i nie było żadnego problemu.
|
Cytat:
I czy przy pierwszym formatowaniu zanzaczyć to pole: Execute psychicial format ?? |
Cytat:
http://www.cdrinfo.pl/cdr/soft/nero/udf.php3 Szczerze mówiąc to nigdy nie formatowałem płytki do formatu UDF, ale jak znajdę trochę czasu to napewno spróbuje. Za pierwszym razem to zrobiłem format zaznaczając opcję "Execute psychicial format" i formatowało mi płytkę ok 40 min. Kumpel użył za pierwszym razem szybkiego formatowania i też wszystko chodzi no i zajmuje o wiele mniej czasu. |
hmmm.... a jak wogole wyglada format fat32 na plytkach dvd? myslalem ze to tylko do hdd
|
Wydaje mi sie ze warto zaznaczyc "Execute psychicial format" zawsze ma sie pewnosc ze plyta jest w calosci dobra, sformatuje sie wszystko itd. To tak jak z dyskiem twardym, za pierwszym razem pelen format wskazany. Wtedy mozna wykryc wszelakie badsektory i takie tam.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:41. |