![]() |
LiteOn 451S i MiNt DVD-R
proszę o pomoc
na LiteOn 451S nagrałem dane na DVD-R MiNt (Nero 6.0.0.15) próbuje to potem odwarzać Toshiba 1612 i generalnie płytka miejscami jest nie do odczytu (gdy odczytuje na nagrywarce to jest OK) co jest złego ? DVD-R ? nagrywarka ? proszę o pomoc bo do jutra rana musze już wiedzieć (nagrywarkę zawsze mogę oddać) Rafał |
Cytat:
|
Ja obstawiam Minta
|
MAM również podobny problem ale na twoim miejscu bym się zbytnio nie rozczulał.
Gdy w LITKU 451S miałem wgrany firmwate XXX4 MINTY wypalane były z błędami, gdy zmieniłem firmware na XXX6 wyświetla mi się komunikat że płyta jest "wypalona z sukcesem" niestety żaden napęd DVD nie może jej odczytać "Brak płyty w napędzie". Poza tym płyty te wyglądają ochydnie - są w pedalskich różowych kolorach. Najleprzego wyboru dokonał VERBATIM - płytki jak narazie tylko x2 i trochę drogie (8.50 za sztukę) ale powieszchnia jest całkowicie biała i można sobie druknąć co się chce, a ESPERANZA na. umieszcza tyle napisów że swój własny już się nigdzie nie mieści. Fajne są płytki AKOSS i MEDIASONIC (albo też MSONIC) palę teraz głównie na nich są o 1 - 1,50 zł droższe od MINTA ale mniejszy z nimi stres. Proponuję przesiadkę. Minty wypalają się świetnie na 411S. |
Ja nagrywam plytki Mint -R na Lite-On 401@811 i wypalaja sie swietnie. DVD-ROM Toshiba i LG odczytuja bezproblemu. Takze nie bylo problemu jak nagrywalem na 401@411. Wszystko nagrywam w Sonic bo NERO jakies szopki mi odwala i nie chce nagrywac (pisze ze mam wsadzic plyte CD-R/RW zamiast DVD)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:25. |