Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Algorytmy (https://forum.cdrinfo.pl/f5/algorytmy-31250/)

47 12.02.2004 02:22

Algorytmy

Cze. mam problem z algorytmami a dokładnie z sortowaniem. Jeżeli macie rozwiązane zadania z algorytmami w których zastosowane jest sortowanie to prosze o podesłanie mi ich na adres buddy@plusnet.pl bo za cholere nie moge tego zrozumiec ponieważ opóściłem kilka wykładów a same regółki nie wiele mi mówią a bardzo mi zależy żeby to umieć :uczen: .
Z góry dziękuję
Pozdro

MacGyver 12.02.2004 10:34

Taaa, 47
Nasze kochane algorytmy na kochanej WySPie - daj sobie spokój z nimi - i tak zaliczymy ;) :glaszcze:
(( :klnie: :sciana:
Cytat:

Napisany przez 47
opóściłem kilka wykładów

:D :D wszystkie :D :D

maciusk1 12.02.2004 11:48

A w jakiem jezyku programowania potrzebujesz tych zadań? Mam troszkę programików z różnymi rodzajami sortowania napisanych w pascalu.
A może to mają być schematy blokowe?

MacGyver 12.02.2004 15:55

Chyba raczej schematy blokowe.

pawelblu 12.02.2004 17:22

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Chyba raczej schematy blokowe.

Hm naprawde na studiach piszecie algorytmy w postaci schematow blokowych??
Tutaj jest to dosc ladnie opisane ale zdarza sie kilka bledow w oznaczeniach co bardzo intuicyjnie mozna wylapac. http://puszek1.webpark.pl/sortowanie.html

47 12.02.2004 17:37

Cytat:

Napisany przez maciusk1
A w jakiem jezyku programowania potrzebujesz tych zadań? Mam troszkę programików z różnymi rodzajami sortowania napisanych w pascalu.
A może to mają być schematy blokowe?

Mogą być programy, jak będę miał program to napisze algorytm.
Pozdro

47 12.02.2004 17:40

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Tutaj jest to dosc ladnie opisane ale zdarza sie kilka bledow w oznaczeniach co bardzo intuicyjnie mozna wylapac. http://puszek1.webpark.pl/sortowanie.html

Wielkie dzieki, o to chodziło
Pozdro

maciusk1 12.02.2004 19:20

Cytat:

Napisany przez pawelblu

U mnie był taki przedmiot na studiach na I roku "algorytmy i struktury danych"(postrach) z którego egzamin polegał właśnie na napisaniu algorytmu w postaci schematów blokowych, a ponieważ problemy do rozwiązania były przeważnie nieźle wypasione, nie było to wcale takie łatwe. A na pewno ich rozwiąznie pisane w jakimś języku prgramowania to kilka razy więcej do napisania z czego większośc to i tak tylko formalizmy jęzkowe a nie sama treść zadania. A dla wielu osób i tak było to nie do pojęcia, szczególnie działanie pętli warunkowej ;)

MacGyver 12.02.2004 20:50

Cytat:

Napisany przez maciusk1
U mnie był taki przedmiot na studiach na I roku "algorytmy i struktury danych"(postrach) z którego egzamin polegał właśnie na napisaniu algorytmu w postaci schematów blokowych, a ponieważ problemy do rozwiązania były przeważnie nieźle wypasione, nie było to wcale takie łatwe. A na pewno ich rozwiąznie pisane w jakimś języku prgramowania to kilka razy więcej do napisania z czego większośc to i tak tylko formalizmy jęzkowe a nie sama treść zadania. A dla wielu osób i tak było to nie do pojęcia, szczególnie działanie pętli warunkowej ;)

Na mojej uczelni mam taki sam przedmiot - Algorytmy i struktury danych - ale na drugim roku. Tyle dobrego, że przedmiot trwa tylko jeden semestr ale i tak zaliczyć go jest ciężko ((

47 12.02.2004 22:01

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Na mojej uczelni mam taki sam przedmiot - Algorytmy i struktury danych - ale na drugim roku. Tyle dobrego, że przedmiot trwa tylko jeden semestr ale i tak zaliczyć go jest ciężko ((

Zaliczyć to nie problem Mr MacGyver, sztukąjest zaliczyć i coś umieć.
Bez zumiejętności pisania Algorytmów nie ma mowy o programowaniu na jako takim poziomie :idea:
Pozdro

maciusk1 12.02.2004 23:32

Cytat:

Napisany przez 47
Zaliczyć to nie problem Mr MacGyver, sztukąjest zaliczyć i coś umieć.
Bez zumiejętności pisania Algorytmów nie ma mowy o programowaniu na jako takim poziomie :idea:
Pozdro

Święte słowa !!

P.S: Pozdrawiam kolegów z Wyspy, ja piję ;) na polibudzie

cinma 13.02.2004 13:11

jesli lubisz delphi, to zajrzyj tutaj
(rozne algorytmy sortowania, kod w pascalu, podzielone na unity)

MacGyver 13.02.2004 13:18

Cytat:

Napisany przez maciusk1
Pozdrawiam kolegów z Wyspy, ja piję ;) na polibudzie

:piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo:

47 13.02.2004 20:30

Cytat:

Napisany przez cinma
jesli lubisz delphi, to zajrzyj tutaj
(rozne algorytmy sortowania, kod w pascalu, podzielone na unity)

wielgachne dzięki :piwo:
Pozdrowionka

47 14.02.2004 01:25

Cytat:

Napisany przez maciusk1
Święte słowa !!

P.S: Pozdrawiam kolegów z Wyspy, ja piję ;) na polibudzie

Kiedyś 'studiowałem' :piwo: trochę na najwspanialszym wydziale polibudy: Sporcie ;)
Pozdro dla kolegi z Polibudy

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:07.