![]() |
Liteon 451s;)
Z tego co widze ta nagrywarka oceniana jest bardzo nisko na forum cdrinfo.Posiadam ja od 3 tygodni i musze powiedziec ze nie mialem z nia zadnych klopotow pomimo iz nagrywam na plytkach no-name (Axe economy,akoss,creation,esperanza wszystkie dvdr-r) oraz na esperanzach dvd+rw.Z markowych plyt to Tdka:) i nie spalilem ani jednej plytki,zaznaczam ANI JEDNEJ! I wszystkie czyta mi moj naped dvdrom Lg 16x bez najmniejszych problemow;)Nagrywam tylko dane wiec nie wiem jak sie to ma do nagrywania filmow do stacjonarnych odtwarzaczy ani do Ps2.Dlatego polecam ja kazdemu kto zamierza kupic ta oto nagrywarke;D
bios DR4GSB6 (choc zmiana zmniejszyla mi prdkosc nagrywania plytek axe economy do 2x;/) nagrywarka jest z produkcji grudzien 2003 komp:celek 1,0@1,5 plyta asus tusl2c,512mb ram,gf 4mx 440. Pozdrawiam:) |
A ja sie podlaczam do kolegi jesli chodzi o pozytywną opinię nt. tej nagrywarki. Posiadam ją od miesiąca i poza DVD-R Datexa jeszcze mi ani jednej plytki nie skopała. Nagrywałem na TDK+RW/+R/-R, EMTEC -RW, Dysan -R, Esperanza +/-R, Philips +R. Tak btw to philipsy +R sa na tym samym nosniku co TDK +R czyli RICOHJPN R01...
pozdro ! |
Witam,
cóż ja nie mam takiego szczęścia. Jedynie pewne płytki, które pali moja 451 to TDK -R, Esperanza średnio 1 na 6 jest odczytywana bez problemu przez stacjonarne DVD. Pozostałe wywala jako błąd płyty ( DVD-ROM i Power DVD wywala "zabrudzona" lub "uszkodzona" płyta) lub w najlepszym razie "żabka" pod koniec filmu. |
Cześć.
Ja kupiłem 451 bios GSB6 - 31.01.2004, oddałem do serwisu 3.02.2004, nie zamykała sesji i sektory nie do odczytu. Po 11 dniach dostałem nowy egzemplarz z z biosem GSB5 - chodzi dobrze - na 8 nagranych płyt tylko jedna miała nieczytelne sektory. Obydwie wyprodukowane w Grudniu 2003. Właśnie pojawił się na forum nowy bios i wacham się nad zmianą. Nie ukrywam , że jestem rozczarowany jakością nagrywarek dvd - używam innych urządzeń tej firmy i nie miałem z nimi problemu. Trochę to loteria. Gdyby tak nośniki były tańsze :) Pozdrawiam Sandra5s p.s. Zapomniałem - nagrywam na Mint, TDK i Verbatim. |
apropo 451s
pewnie trafilem w trefny model ,niech zgadneale taka jest prawda ze litek sie troszke zrypal oczekiwalem od niego czegos wiecej jade na biosie GSB4 i niewiem czy zmienic bios na inny czy oddac to cholerstwo na reklamacje,pierniczy mi plyty niemilosiernie najczesciej staje na 99% i dupa error<na plytach vakos,media store> moze to wina samych plyt ale jest to ze pierwszy raz mi nagrala na vakosie pozniej jak chcialem nagrac ten sam film tylko dla innej osoby juz sie wyspala
pozdro @LL |
Wgraj najnowszy bios GSB7 powinno pomodz ;)
|
Do Loony.
Jeśli nowy bios nie pomoże, to jednak oddałbym napęd do serwisu - u mnie uszkodzona była optyka. Powodzenia Sandra5s |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:52. |