![]() |
Pomoglo, zastosowalem sie do wersji Nol-a
A tak wracajac do jakosci audio to macie jakiegos linka do artykuliku o nagrywaniu w dobrej jakosci audio na nowszych nagrywarkach :), albo juz taki przewinal sie na forum?? |
przeinstaluj samo nero, powinno pomoc, poniewaz nero uzywa wlasnego sterownika aspi, jesli go nie ma to trzeba miec wlasnie zainstalowane zewn. ASPI - jak zawsze tylko i wylacznie wtedy poleca sie ForceASPI 1.7 ;)
|
Miłej lektury - powinno pomóc.
|
Kurde cos mnie tknelo i wlaczylem sobie teraz nero i maly szok, nic z windowsem nie kombionwalem, "swiezy" windows (gora 2 tygodnie po reinstalce) i nagle pojawia sie komunikat:
Nie można odnaleźć pliku ASAPI '?.?'! Obecnie istnieje możliwosć wyboru tylko nagrywarek obrazów. Brakuje jednego z plików systemowych Windows 95/98/Me. Prosze naprawić ten problem i ponownie uruchomić Nero. (Error 15: Mismatched components!) I wciskam OK i niby jest wszytsko dobrze, chociaz jakby mi kilku zakladek brakowalo na gorze, ale takze w tym momencie juz wogole nie mam wyboru predkosci nagrywania(w sumie jak tylko obrazy no to chyba zrozumiale) Windows Me tak dla zakomunikowania :) ponownie Help :P |
Cytat:
|
Ja nie mowie ze nie czyta tylko czasmi potrafi miec np na jakiejs jednej piosence jakies klopoty chwilowe, a wypalam audio zaaawsze na x8. A ponoc im szybciej sie nagrywa to jest gorsza jakos, ale tylko podobno bo moje ucho nie jest w stanie rozronic jakosci miedzy x8 a x12 :)
|
Yankes ma rację. Nowe płyty, które są indeksowane do nagrywania z dużymi prędkościami, nie nadają się do palenia z niskimi. Po prostu w tym drugim przypadku są dosłownie przepalane i jest na nich wiele błędów. Dlatego obecnie zaleca się nagrywać audio 12x-24x. Choć są różne szkoły. Ja palę 12x i nie narzekam.
|
a wez nagraj CD-Audio ze speedem 12x i do tego upchaj tam max 74min (wliczajac przerwy jesli tam sa) i wtedy sprawdz na swoim "klopotliwym" sprzecie, mozliwe ze sprzet nie daje rady gdy jest nagrane te 80 min ;) - bo jak dobrze pamietam to standard CD-Audio przewiduje 74min nagrania :idea:
PS. ja taka predkoscia pale od dluzszego czasu i nie tylko sobie, i jakos nigdy nikt mi nie przyszedl sie skarzyc ze nie czyta mu plyty :) |
A np po to ze lepszy sprzet audio ma problemy ze slabo nagranymi plytami, albo za szybko nagranymi plytami, a predkosc x8 to juz max przy audio zeby sprzet dobrze odczytal, a moj juz niekiedy ma problem z taka plytka. Ale na gorszym sprzecie idzcie, czyl zwykla wieza itp.
|
ale po co ci w ogole nagrywac CD-R ponizej 8x ???
przeciez przy dzisiejszych plytach CD-R taka predkosc daje juz koszmarne wyniki koncowe :ysz: |
To o dvd i cdrw akurat wiedzialem, ale nie da sie jakos dzieki zmianom w rejestrze czego przestawic, albo moze nowe oprogramowanie jakies jest do tej nagrywareczki??
|
8x dla plyt CD-R to takie minimum dzis na nowych nagrywarkach
dla CD-RW to inna bajka, bo takie plyty wymagaja niskich predkosci nagrywania DVD-R nagrywane 8x nie jest rowne CD-R nagrywanej 8x 1x CD-R = 150 kB/s 1x DVD-R = 1380 kB/s 1x DVD-R = 9,2x CD-R ;) |
Mialem ten sam problem z ta nagrywarka i nero ale reinstalka windowsa(ktora i tak byla niezbedna) pomogla, ale mam inny problem dotyczacy tej nagrywarki w nero, nie moge nagrywac zwyklej plytki cd-r poniezej x8, cdrw i dvdr mi chodzi poniezej ale zwykle nie.
Wersja nero 6.3.0.3 zreszta pod zadnym (jakim sprawdzalem)nie chodzilo. Help :) |
Serdeczne dzieki Yankee.
Dziala. |
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:05. |