![]() |
Lg znowu!!!
Mam taki problemik: Podczas przegrywania plytek nie moge przegrywac 12x poniewaz moj Lg 52x nie wydala.
Chodzi o plyty z danymi a nie audio. Dlaczego Cd mimo ze powinien czytac plytki duzo szybciej nie moze zapewnic nagrywarce odpowiedniego transferu? uzywam Nero 5.5 i Win98 Se. i Lg x52 |
Są dwie możliwości.
I - CD-Rom jest podpięty na jednej taśmie z nagrywarką lub nie ma włączonego DMA II - Płyta jest tak zrysowana że korekcja błędów CD ostro zwalnia proces odczytu. |
Cytat:
A wiec od poczatku (znowu :)) : 1. Twoj cidik mimo ze 52x moze se nie poradzic, a to z takich powodow (zakladam ze masz wlaczone DMA) - poczatek plyty czyta z predkosia okolo 20x (jesli CAV) - rekomendowana jest co najmniej dwa razy tyle co prdkosc nagrywania. Wiec maly blad spowalnia odczyt ponizej 20 (lub nawet ponizej 12x) - to powoduje blad - plyta jest ostro porysowana lub nieczytelna i jest blad - jesli plyta jest zabezpieczona (jesli to win98 to nie jest ale mowie na przyszlosc) to Ci sie by prawie na 100% nie udalo (zalezy jaki zabezpieczenie ale raczej nie) Ostatnio bylo cos z LGikami ze nie maja DMA - jesli masz wylaczone DMA i proc nawet pIII800 to watpie ze by Ci sie to nagrywanie udalo. Poza tym najlepiej nagrywac najpierw na dysk (odznaczyc opcje on the fly) Pozdro. Gazor P.S. kopiowanie on the fly jest dosc niepewne, cidiki nie kopiuja danych tak dobrze jak nagrywary (kopiuja na dysk of course, oraz nie maja tak dobrego mechanizmu choc niektore sie bardzo nadaja), wiec polecam raczej ostroznie z ta opcja, szczegolnie przy 12x. Swoja droga niejedna osoba ma problem z nagrywaniem z dysku na nagryware przy 12x a co dopiero z cd-roma ! |
JHistoria lubi się powtarzac kolejny problem z napedem LG :-(. Ciekawe co na to ADIEM ???
|
Wg. mnie winny jest tu naped 52x. Wiem to z wlasnego doswiadczenia, gdyz jak kopiowalem w locie audio z LG 48x to czasami zdarzly sie trzaski i inne "krzaki". Gdy podlaczylem naped zrodlowy Pioneera to kopia byla idealna. Moja rada - 52x jest idealny to szybkiego robienia obrazow audio w CloneCD i plyt z danymi (oczywiscie tymi niezabezpieczonymi). Sam tak robie i jest korzystnie 8)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:49. |