![]() |
Problem z wlasciwym wypaleniem obrazu plyty!
Pobrałem dwie płyty( dwa zestawy: *.bin + *.cue), wypalilem alkoholem 120%, instalacja staje krótko po podaniu numeru seryjnego. Program twierdzi, ze plyta jest nieoryginalna. Montaz obrazow w wirtualnych napedach rowniez konczy sie tym samym. POMOCY! Dzieciaki chca mnie zamordowac!!!!
Za rady w stylu kup oryginal dziekuje z gory! Problem dotyczy dodatku SIMS gwiazda! |
ustaw w virtualu aby emulowal zabezpieczenie takie ktorym ta gre zabezpieczono - powinno pomoc :)
ew. nagraj plyte z odpowiednim profilem :) |
Cytat:
Tez wynioslem si z Tweaka, poziom tego forum delikatnie mowiac zszedl na psy! |
a wiec tak do tego potrzebujemy 2-3 programow czyli:
clonyXXL - tym wykrywamy zabezpieczenie Alkoholer - tu przeniosi sie info z clony ktore pozniej trafia do.. Alkohola - ktory za pomoca profilu alkoholer wspaniale wypali nam plyte jeszcze trzeba zwrocic uwage na to czy nasza nagrywarka "zje" wszystkie sztuczki ktorymi zostal zabezpieczony obraz ale z tym niepowinno byc juz problemu 8) jesli znamy zabezpieczenienie to sam alkohol powinien miec odpowiedni profil a wtedy moze obejsc sie bez alkoholera -> w opcjach nagrywania alkohola wybieramy wtedy wlasciwy profil o ktorym ifno bierzemy z clonyXXL :) linki do clony i alkoholera powinny byc na cdrinfo :) |
Cytat:
Moja nagrywarka to combo LG 52x24x52x16x. Czy jest sens próbowac palic ten obraz za pomoca Clona lub Nero? |
Przy instalacji Ci się płyta wywala???
Masz może dostęp do oryginału??? Poza tym zazwyczaj gry nie spradzają płyt przy instalcji, dopiero przy uruchomieniu. Jeśli ściagałeś gre z sieci ed2k (eMule itp.), ściągnij jeszcze raz. |
Cytat:
Chyba wlasnie tak jest, ze w czasie instalacji nastepuje sprawdzenie czy w napedzie jest oryginal!!! |
Skorzystaj ze sprawdzonej linkowni, np. osloskop.net lub sharerector.com
|
Cytat:
|
Spróbuj z emulacja np w alcoholu.
Powłączaj wszystkie możliwe emulacje i uruchom płytkę. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:01. |