Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Safe Disc v2.9 (https://forum.cdrinfo.pl/f11/safe-disc-v2-9-a-31316/)

Malina 13.02.2004 17:30

Safe Disc v2.9

Hej wszystkim Mam gierkę Colina 3 zabezpieczoną Safe Disc v2.9 mam problemy z zgraniem tej płyty próbowałem clone alcoholem i nic nagrywarkę mam Teac *40 > Jeszcze mam pytanie do doświadczonych ,,kopiarzy" co to jest zgrywanie 1:1 Z góry dzięki gierkę mam jeszcze 3 dni pomocy !!!

AnarKi 13.02.2004 22:08

zgrywanie 1:1 oznacza kopiowanie perfekcyjne, czyli twoja kopia jest idealnym odwzorowaniem oryginalu. a jesli chodzi o ten problem ze zgraniem - w czym dokladnie problem ? jesli to bledne sektory to w takim razie to czesc zabezpieczenia safedisc, musisz po prostu ustawic szybkie omijanie blednych sektorow jesli twoja nagrywarka to obsluguje.

grzeniu 13.02.2004 23:54

Twoj teac 40x prawdopodobnie nie przegra tego zabezpieczenia, tylko egzemplarze z biosem 2.4A dawaly rade wyzszym wersjom sd. Poszukaj cr*cka i sie nie mecz.

Maciej 15.02.2004 08:52

Cytat:

Napisany przez grzeniu
Twoj teac 40x prawdopodobnie nie przegra tego zabezpieczenia, tylko egzemplarze z biosem 2.4A dawaly rade wyzszym wersjom sd. Poszukaj cr*cka i sie nie mecz.

Jeśli nagrywarka nie da rady skopiować gry ...to po co mu cr..k?
Cr..k jest tylko po to aby obejść zabezpieczony .exe

Jedyne wyjście to poszukać nagrywarki z prawidłową korekcją EFMv2 która prawidłowo skopiuje błędne sektory...a potem ewentualnie może szukać cr..ka

rob_k 16.02.2004 06:12

Cytat:

Napisany przez Maciej
Jeśli nagrywarka nie da rady skopiować gry ...to po co mu cr..k?
Cr..k jest tylko po to aby obejść zabezpieczony .exe

Jedyne wyjście to poszukać nagrywarki z prawidłową korekcją EFMv2 która prawidłowo skopiuje błędne sektory...a potem ewentualnie może szukać cr..ka

I tu nie masz racji - po to się przecież podmienia .exe na cracka, żeby wyeliminować sprawdzanie zabezpieczenia płyty. Grzeniu dobrze ci radzi. Znajdź cracka, wykonaj obraz płyty, dorzuć katalog z crackiem i wypal na swojej nagrywarce. I to by było wszystko.

Voytek 16.02.2004 09:33

Cytat:

Napisany przez rob_k
I tu nie masz racji - po to się przecież podmienia .exe na cracka, żeby wyeliminować sprawdzanie zabezpieczenia płyty. Grzeniu dobrze ci radzi. Znajdź cracka, wykonaj obraz płyty, dorzuć katalog z crackiem i wypal na swojej nagrywarce. I to by było wszystko.

Wlasnie nie....Maciej ma racje. Mialem przpadek taki z Call Of Duty (SafeDisc2.9)
Co z tego ze byl cukierek jak gra wywalala sie przy instalacji w 1 % bo byly az tak slabe sektory, nie do przeczytania.
Moj Liteon 52246S mimo alcoholu120 nie mogl dobrze zrobic obrazu.
Dopiero zmiana obrazu w UltraIso spowodowala, ze juz w ScanDiscu Nero
nie mialem wlanietych sektorow na poczatku plyty(tak wlasnie jest przy SafeDisc2.9)

Pozdrawiam

rob_k 16.02.2004 13:29

Cytat:

Napisany przez Voytek
Wlasnie nie....Maciej ma racje. Mialem przpadek taki z Call Of Duty (SafeDisc2.9)
Co z tego ze byl cukierek jak gra wywalala sie przy instalacji w 1 % bo byly az tak slabe sektory, nie do przeczytania.
Moj Liteon 52246S mimo alcoholu120 nie mogl dobrze zrobic obrazu.
Dopiero zmiana obrazu w UltraIso spowodowala, ze juz w ScanDiscu Nero
nie mialem wlanietych sektorow na poczatku plyty(tak wlasnie jest przy SafeDisc2.9)

Pozdrawiam

Ja dla odmiany trenowałem na dodatku do The Sims - Gwiazda (również SafeDisc 2.9). Zrobiłem obraz bez oglądania się na zabezpieczenia, dorzuciłem cr***cka i wypaliłem również tradycyjnie. Nie miałem najmniejszych problemów.
Tak, że sam już nie wiem co o tym sądzić.

Maciej 16.02.2004 20:32

Cytat:

Napisany przez rob_k

Zabezpieczenie SafeDisc składa się z wielu zabezpieczeń ...nie tylko na zapisie na CD cyfrowej sygnatury deszyfrującej która porównuje z sygnaturą w pliku .exe. Ale także ze słabych sektorów które przeważnie znajdują się między 800 a 11000 sektorem niemożliwe do odczytania przez nagrywarki bez prawidłowej korekcji EFM. Niewykonasz obrazu płyty taką nagrywarką ...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:41.