Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   POLICJA! Otwierać!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/policja-otwierac-31331/)

bjacek 13.02.2004 23:13

POLICJA! Otwierać!!!

Od jakiegoś czasu Policja robi naloty na prywatne mieszkania w woj. pomorskim i nie tylko. Nie mają nakazu tylko "uzasadnione podejrzenie", że w tym lokalu popełniono przestępstwo piractwa.
Ja osobiście mam legalny soft, ale ktoś może mieć "kopię zapasową" MS Office i może za to beknąć i to ładnie.
Co z naszą prywatnością?, czy można tak nachodzić ludzi?
Może kogoś to spotkało, albo zna takiego "BANDYTĘ", który okrada Microsoft i ma z tego powodu problemy.
Jestem ciekaw. Piszcie.

yahol 13.02.2004 23:14

Nie lej wody!
To juz bylo i staje sie nudne!
Najlepiej popros moda o skasowanie tego topicu.

bjacek 13.02.2004 23:18

W moim mieście panuje masowa paranoja. Ludziska płyty wynoszą reklamówkami, ty twierdzisz, że to było i jest nudne. Może dla ciebie.

CIAPEK 13.02.2004 23:23

Cytat:

Napisany przez bjacek
W moim mieście panuje masowa paranoja. Ludziska płyty wynoszą reklamówkami, ty twierdzisz, że to było i jest nudne. Może dla ciebie.

LOL :D nie wiem czemu ale fajnie to napisales :)

Patrixs 13.02.2004 23:40

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
LOL :D nie wiem czemu ale fajnie to napisales :)

Najważniejsze jest poczucie humoru. ;)

Jedni reklamówkami wynoszą, a inni wnoszą to kwestia upodobania ;)

A jak ktoś zadzwoni do drzwi i powi policja... otwierać... to trzeba im odpowiedzeć moment, jestem nagi, proszę najpierw pójść do sąsiada naprzeciwko i w wolnym czasie trzeba przez okno wszystko wyrzucić, gorzej będzie jak komputerem trafisz w policyjny samochód, ale to jush inna bajka...

Remix 13.02.2004 23:59

Witam!

wiecie co... smieszy mnie ta cala maskarada i te ciagle "naloty"... widac, ze ludzie nie maja zelonego pojecia o polskim prawie i ulegaja kazdej plotce... a Policja... smieja sie z lamerow "wynoszacych plyty reklamowkami".

czasami wkur** mnie, ze ciagle na necie spotykam takie przestrogi i straszenia... no ale coz zrobic... jak to powiedzial A. Einstein: "Tylko Wszechswiat i ludzka glupota nie maja granic... co do tego pierwszego - nie jestem pewien"

bjacek 14.02.2004 00:05

Pic polega na tym, że może nie znają polskiego prawa, ale niestety mogą wejść do domu bez nakazu i pytania "czy mogę".

mirobanan1 14.02.2004 00:08

Tak napewno, szczerze ja mieszkam w wojewudztwei Zachodnipomorskim w mieście Szczecinek!Mam inetrnet w seci GAWEX. Od 4 miesięcy GAWEX współpracuje z policją z mojego miasta i ok 3 miesięcy temu wyszla plotka o "nalotach" na prywatne domy!Niestety wszystkie osoby które mają inetrnet w sieci GAWEX oraz tych którzy podakerzewa plijca.Z moejgo osiedla zgraneli jak narazie 2 osoby w tym jeden to mój kolega!
Dsołownie 2 dni temu telewizja GAWEX poniformowala w swoim proramie o znowieniu ackji! Mam orginalną płtyke Windows 98SE którą niestety pozyczylem i.....nie doczekalem się zwrotu a mam jej kopie bezpieczestwa, oczywiscie policja nie uzna tego w wezmę mojego ukochanego kompa! A to wszystko prze to że wkraczamy do Unii europejskiej. Zamiast jednoczyć ludzi to je dzieli!Dziwne że jeszce stadion dziesięciolecia stoi

Remix 14.02.2004 00:08

Witam!

bjacek: smieszysz mnie... naogladales sie amerykanskich filmow?

ps. czy zdajecie sobie sprawe ze w praktyce udostepnianie policji przez providerow danych osobowych bez nakazu w stosunku do konkretnych osob jest niezgodne z prawem!?

Patrixs 14.02.2004 00:14

Moje stanowisko w tej sprawie jest następujące: srać im na szyje... :D

Remix 14.02.2004 00:14

Witam!

hahaha i patrzec, czy rowno scieka :P

bjacek 14.02.2004 00:18

U nas akcję rozszerzono o info ze sklepów, w których były ostatnio kupowane PC bez WinXP. Do tego bazuje omawiana grupa zawodowa na indywidualnych donosach.
Remix
Zrozum, że piractwo (kopia jednej płyty) jest przestępstwem, a policja ma prawo bez nakazu wejść do mieszkania w którym je popełniono. Takie mamy prawo. Zdobycie nakazu nie jest problemem.

pawelblu 14.02.2004 00:19

Z tego co mi wiadomo to moga wejsc do domu bez nakazu jak:
-pozwolimy
-jezeli istnieje realne prawdopodobienstwo zagrozenia zycia lub zdrowia jakiejs osoby w srodku.
Slyszalem wlasnie jeszcze o tym ze moga wejsc gdy jest podejrzenie popelnienia przestepstwa, ale mi wydaje sie to dziwne, troche glupie i jakos nie zwrocilem na to uwagi w kodeksie. Przeciez to by bylo potezne narzedzie ktore wlasciwie marginalizowaloby nakaz - po co policjantowi nakaz jak wystarczy ze bedzie podejrzewal ??

bjacek 14.02.2004 00:23

Uzasadnione podejrzenie wystarczy, ale jak mnie poinformowano to nikt nie będzie wywalał drzwi dla paru płyt. Niemniej jednak tak to wygląda i to właśnie mnie irytuje. Nasz kochany prawodawca pozostawił tę furtkę policji, a ta dopiero teraz wzięła się na ogwagę jej użyć.

47 14.02.2004 00:30

Jak przyjdą trzeba dać im w drzwiach banknocik albo dwa i sobie pójdą, problem z głowy :)
Pozdro

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:46.