![]() |
LG GCE-8524B i problemy z nią:(
Używam do nagrywania nero dołączone do nagrywarki i po formacie twardziela mam problem z nagrywaniem :(
Wybieram co chce nagrać kliam dalej i pojawia mi sie napis "Unexpected exception" klikam OK i rozpoczyna napis i pojawia się "Calibration area full". A niekiedy jak nagrywarka ma dobry dzień to te błędy nie wyskakują i bez problemów nagrywam płytki (ale to rzadkość:() Co z tym fantem zrobić? Pozatym jest moze jakiś nowy bios do tej nagrywarki bo na cdrinfo przy biosach nie ma nawet działu jej poświecenemu:( Czekam na wasze sugestie:) |
Moze wystarczy zmienic plytki, pewnie probujesz na jakichs nonamach ;)
|
Cytat:
|
Error "Calibration area full" dotyczy plytek, ja o akossach mam jak najgorsza opinie, u mnie one robily sie stare jeszcze przed wypaleniem i polrocznych akossow nie dalo sie juz na niczym wypalic. Dobre to one byly na samym poczatku jak sie ukazaly.
Co do tego drugiego komunikatu to nie mam pojecia, sprobuj uaktualnic nero do najnowszej wersji (jesli z serii 5.5xx to mozesz legalnie do 5.5.10.54). Poza tym jak u ciebie wyglada z aspi? Edit: mala pomylka z linkiem do biosow, wywalilem ;) Faktycznie nie widze na standardowych stronach. |
Cytat:
Ps. Dawniej miałem Teac x16 i był super, ale sie spalił i w tedy tylko akosów używałem i byłem zadowolony:) Ale po tym co napisałeś to chyba akosy teraz sa do d... W jakie teraz płytki opłaca się inwestować? Najlepiej jak by sprzedawano je na sztuki i w kopertach:) |
Ilość załączników: 1
O aspi poczytaj gdzies w slowniku albo faqu na stronie glownej.
Tu masz aspi check do sprawdzenia jaka masz wersje i czy w ogole masz jakas, jak masz winde XP czy 2k to pewnie nie masz zadnych: http://www.cdrinfo.pl/software/stron...?id=1191035508 Aspi najlepiej wgrac w wersji forceaspi 1.7, nie chce mi sie szukac po postach to dam w zalaczniku. Co do plytek, to oczywiscie firmowe w stylu Verbatim czy TDK, poza tym kazde od Riteca - czesto trafiaja sie np platinumy, czy od Tayo Yuden. Niekoniecznie musza byc drogie, trzeba troche porozgladac sie i poprobowac. |
W faq nie znalazłem ale bede szukał dalej opisu tego czegoś ;) Miałem wersje 1.0 i mam Windowsa Millennium :) Jakoś nie mogłem rozpakować twojego załącznika to ściągnołem ze strony wersje 1.8 i zainstalowałem :) Teraz tylko musze dowiedzieć się za co odpowiadają te sterowniki ale to już z mojej wrodzonej ciekawości :)
|
I znalazłem : http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/aspi/aspi.php
|
Widac nadal sa problemy z uszkodzonymi zalacznikami na forum :( U mnie na dysku pliczek jest OK
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:04. |