![]() |
błąd kalibracji mocy !!!!
nagrywarka pionier 105 x2 nagrywa ok alę x4 błą kalibracji mocy!!!pomocy!!!
|
Uszkodzona nagrywarka.Jedyna pomoc to serwis ;)
|
no moja nagrywarka gdy padala to wyskakiwal ten sam błąd i nie było rady...
|
Ja miałem ten sam problem NEC 1300-A na płytach Princo, wyskakiwał ten sam
błąd przy próbie nagrania z prędkością 4x, jedna zmieniłem prędkość na 2x i płytki wypalają się bez problemu |
Witam
Komunikat "błąd kalibracji mocy" wcale nie oznacza uszkodzenia czy padania nagrywarki. Mi się taki pojawia czasem przy nagrywaniu x4 na h.... [piiiii - cenzura:P] jakości płytach, niewiadomo jakiej produkcji np na jakiś tam taiwańskich i polskich badziewiach. Na płytach dobrych firm nigdy się mi nie pojawił. |
Cytat:
Dzisiaj nagrywam praktycznie tylko na Espreanzach i z kazda predkocia nie ma najmniejszych problemow :)) Ponoc Esperanzy to marnej jakoscu plytki, malo zywotne itp... itd... :)) Moze sie przekonam za kilka miesiecy co z tego bedzie :) Ale wracajac do tematu to jak widac na przykladnie mojej nagrywarki to nie jest wina napedu :)) Plytki masz ponizej wszelkiej krytyki, pewnie je kupiles u ruskich na odpuscie pod kosciolem :P Poprobuj na innych plytkach... :)) Pozdrawiam... Majkel :] |
miałem już 5 nagrywarek pioneera i błąd kalibracji mocy wyskakiwał zawsz po nagraniu kilkuset płyt.Nagrywałem w tedy x2 następne kilka set płyt. Poprostu był w niej coraz słąbszy laser
|
Cytat:
Pozdrawiam |
Ja tak miałem z nagrywarką Teac w 512- po aktualizacji firmware problem zniknął.
|
Czasem pomaga czyszczenie soczewki w nagrywarce....Miałem tak w kilku już dość strach nagrywarkach CD-R. Podobnie jest w DVD-R.
|
hmmmm... u mnie na necu 2500 raz sie pojawilo cos takiego przy kasowaniu platiniuma dvd+rw przy x4.. 2,4 skasowal sie spoko... ale nagrywarka pali tez plytki na x4 i x8 i nie ma takich hadzek.. wiec jakies to dziwne :> ma dopiero ze 1,5 miecha :) przebieg.. no moze ze 50 plytek
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:20. |