![]() |
prblem z Teac i win XP prof
Mam duży problem, a mianowicie podczas nagrywania w nero komputer się restartuje. i tak za każdym razem. po restarcie tworzony jest dziennik błedów z odwołaniem do pliku \\Windows\minidump\mini021404-01.dmp i do pliku tymczasowego.
Nagrywarka Teac CD-W512EB Win XP prof+serwis pack1 nero 6.0.0.11 płyta z chipsetem Via K7VZA. dodam, że w Win 98E tego problemu nie ma i nagrywarka działa ok. Problem pojawił się wraz ze zmianą płyty głównej, bo na starej nie było takiego problemu. z góry dziękuję za pomoc!!! |
Cytat:
Czy masz zinstalowane VIA 4in1, uaktywnione DMA i zainstalowane ASPI? 8) |
Weź uaktualnij NERO do nowszej wersji. Jak posiadasz "inny" numerek seryjny to zmien na ten właściwy.
Podłącz nagrywarkę na kanale secondary jako master, oraz użyj kabla IDe 40 żyłowego, a jak na taki masz podpięty to wex sprawdź na innym, bo może jest uszkodzony. |
zrobiłem to i nic nie pomogło!!!
|
w czesie zrzutu pamieci (niebieski ekran poprzedzajacy restart) masz wyraznie napisane co bylo przyczyna zwiechy - wymieniony jest sterownik uzadzenia, ktore spowodowolo problem w lewym dolnym rogu ekranu
zapamietaj nazwe i wpisz ja w googla - powinienes znales (na pewno znajdziesz ;) ) co sie rypie wtedy bedziesz wiedzial gdzie lezy blad jesli dizeje sie tak tylko przy nero, to wiecej niz prawdopodobne, iz masz problem z pamieciami - niektore programy odwoluja sie do okreslonych obszarow pamieci, jesli tam jest syf to masz bsod'a :( |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:17. |