![]() |
wypity bark
mial ktos moze wybity bark? bo dzisiaj skakalem na desce i tak nieszczesliwie upadlem na lokec. do teraz mnie boli. piszcie o tym jak was cos bolalo z barkiem!! aha i pytanie: co mam robic jest w necie jakas poradnia?
|
Cytat:
jak cie bardzo boli to wal do ortopedy, zrobią ci zdjęcie st.łokciowego i st.barkowego i bedziesz wtedy wiedział co ci jest |
Ładny tytul "wypity bark"
|
Cytat:
|
albo "wypity bar"
|
Cytat:
|
Cytat:
U nas na uczelni był kiedyś taki chirurg - nazywaliśmy go chirurg barkowy. Cienki był,nie rozpisywali go do zabiegów,to z nudów na okrągło siedział w uczelnianym barku ;P |
Kiedys (miałem może 12 wiosen) złamałem obojczyk jak jezdziłem na rowerze :smutny: :'( - niemiłe to uczucie :smutny:
|
mnie tak kiedys na nartach polamalo ze w karcie przyjecia do szpitala (nie naszej) bybity bark [lewy] byl wpisany w rubryce 'inne' :) mialem 5 zlaman...
nie jezdzijcie dzieci po ciemku ZA szybko, kto wie co jest za zakretem :) a tytul powinien zdecydowanie byc 'wypity barek' |
Ja się nie znam.
Miałem tylko wycinany wyrostek :) |
Ja tam miałem kiedyś złamany...mały palec u nogi:))
|
Ja przeczytalem ten topic, pojechalem na WF i wybilem sobie palec :D :D :D ała ... :(
|
a mnie kiedys wyskoczyla rzepka z kolana... i miesiac w gipsie siedzialem... niefajne to bylo... szczegolnie wizyty w WC
|
Dziwne to powody do chwalenie, ale co tam, jak wszyscy to wszyscy :)
Ja w sumie lamalem sobie tylko palce u rak (w sumie trzy razy). Ale jeden raz byl dosc ciekawy. Pilka od kosza dosc niefortunnie odpita od plotu uderzyla mi w palec. Niby slabo, ale majac juz doswiadczenia z przeszlosci od razu stwierdzilem, ze prawdopodobnie jest zlamany. Pojechalem wiec na ostry dyzur, zrobili mi zdjecie i potwierdzili moja "diagnoze". Ale co ciekawe, przy zdejmowaniu gipsu, chirurg (chyba) popatrzyl jeszcze raz na zdjecie i stwierdzil, ze palec byl zlamany w dwoch miejscach. Fajnie, stwierdzilem, ze dostane wyzsze ubezpieczenie. No i mialem racje, ale nie do konca, bo przy ogledzinach w PZU (chyba) kolejny znawca obejrzal zdjecie i stwierdzil, ze palec zlamany byl w trzech miejscach! No coz, nie klocilem sie, bo jedyne, co to moglo oznaczac, to znowu wyzsze ubezpieczenie :) Przyznam jednak, ze to sztuka zlamac malego palca u reki w trzech miejscach ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:12. |