Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Światynia pierwotnego zła!! (https://forum.cdrinfo.pl/f11/swiatynia-pierwotnego-zla-31466/)

Air 17.02.2004 14:27

Światynia pierwotnego zła!!

czy ktoś przegrał juz wersję polską?? Czy ma takie samo zabezpieczenie jak na zachodzie Securom 4,84,84,0019??

Ziemas 17.02.2004 15:45

Cytat:

Napisany przez Air23
czy ktoś przegrał juz wersję polską?? Czy ma takie samo zabezpieczenie jak na zachodzie Securom 4,84,84,0019??

Niestety Polska wersja jest zabezpieczona jeszcze bardziej bo SecuRom'em 5.00.03. probuje zrobic kopie bezpieczenstwa ale narazie bez skutku. jak co to dam znac. A jak Ty cos wymyslisz to tez sie podziel.

Ziemas 17.02.2004 17:58

Cytat:

Napisany przez Air23

Udało mi się zrobić kopię bezpieczeństwa na CD :). Pelna dzialająca kopia.
Co potrzeba:(ja tego używałem)
Alcohol120% 1.4.8.1222 + BlindWrite 4.5.7 (chodzi o BWABuilder)+Twinpeak.exe
Za pomocą tych narzędzi można zrobić kopie bezpieczenstwa drugiego CD Świątyni Pierwotnego Zła.

AnarKi 17.02.2004 20:31

Ziemas mam pytanko : udalo ci sie zrobic dzialajaca kopie SecuROM'a 4.8.x ( a nawet 5.x), ale czy miales na dysku CloneCD ? Bo slyszalem ze kopia odmawia uruchomienia, gdy masz niektore programy do backup'u.

Air 18.02.2004 08:16

Cytat:

Napisany przez Ziemas
Niestety Polska wersja jest zabezpieczona jeszcze bardziej bo SecuRom'em 5.00.03. probuje zrobic kopie bezpieczenstwa ale narazie bez skutku. jak co to dam znac. A jak Ty cos wymyslisz to tez sie podziel.

Zrobiłem działająca kopię samym Alcoholem 1,4,8,122 bez dodatkowych programów, nagrywara TEAC W524E. Wkładasz płytkę i ustawiasz w Alcoholu profil Securom NEW 4,5. Program pyta się z jaką predkościa odczytu to zrobić - oczywiście max. Jak juz masz obraz na twardym mozna grać bez przeszkód ustawiając emulacje na w/w profil. Tak samo przy nagrywaniu. Wszystko działa be znajmniejszego problemu.

P.S. Mam zainstalowanego Clona. U mnie emulacja Deamon Tool'em nie zadziałała. Alcohol Rulez!!

Black Ajgor 21.02.2004 18:04

No tak! Faktycznie wystarczy sam Alcohol120% 1.4.8.1222 z profilem Securom *NEW (4.x/5.x), wszystko działa bez problemu! Teac W552E (1.09) :zeby:

pawelblu 21.02.2004 21:01

Jestem szczesliwym posiadaczem bialego kruka Świątyni i nie wiem czy u was tez tak jest ze gra strasznie muli. Ciekawa czy czytnik tak sie katuje przez tego nowego securoma czy cholera wie co ???

Black Ajgor 22.02.2004 16:02

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Jestem szczesliwym posiadaczem bialego kruka Świątyni i nie wiem czy u was tez tak jest ze gra strasznie muli. Ciekawa czy czytnik tak sie katuje przez tego nowego securoma czy cholera wie co ???

Program jest dobry! Securom odpala się szybko! Raczej masz coś z czytnikiem. Może coś z systemem albo jakiś program do emulacji.

pawelblu 22.02.2004 19:23

Ale kilka osob ma taki problem. Np. po nacisnieciu ESC dopiero po ok 2 sekundach pojawia sie menu.

Air 23.02.2004 09:25

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Ale kilka osob ma taki problem. Np. po nacisnieciu ESC dopiero po ok 2 sekundach pojawia sie menu.

Jeżeli to płytka to możesz napisać do CDPROJEKTU żeby przysłali ci nową. Chodzi chyba w tym przypadku o drugą płytę. Ja dostałem maila od wydawcy (mam również kruka) że zauważyli wiele uszkodzeń płyt nr 2 i jeżeli ktoś ma kłopoty ma wysłać im maila zwrotnego. Ja napisałem i już czekam na nową (moja była strasznie porysowana). A co do odpalania, to w DVD ROM'ie chwilę czekam a w nagrywarce rusza od razu.

pawelblu 23.02.2004 16:10

No ja mam inny problem ale nie powoduje on takich objawow.
Otoz moje plytki maja pekniecie idace od srodka w strone pierscienia z numerem seryjnym :)

Air 24.02.2004 10:04

Cytat:

Napisany przez pawelblu
No ja mam inny problem ale nie powoduje on takich objawow.
Otoz moje plytki maja pekniecie idace od srodka w strone pierscienia z numerem seryjnym :)

To zapewne wina maszyny która wkładała płyty do opakowania. Zauważ że były one tak przymocowane, że bardzo łatwo je uszkodzić tzn. złamać. Zapewne maszyna też je na chama wkładała. A co do gry: Podoba Ci się, bo mnie troche ta walka turowa deneruje. W Falloucie było to wg mnie lepiej rozwiązane.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:39.