![]() |
BitRate pokazuje to co jest zapisane w nagłówku strumienia video. Nie wiem jak sprawdza DVD2DVDR. Wykrycie jak jest naprawdę w sposób automatyczny jest dla PALu dość trudne. Jak sprawdzić organoleptycznie? Odpalić DVD2AVI i sprawdzić samemu (zerknij do artykułu Poznaj DVD na www.cdrinfo.pl). Jeśli jest Progressive to napewno jest TTF i ZigZag. Jeśli jest Interalced i PAL to prawie napewno jest TTF i Alternative. Ponieważ jest to główny film na płycie to obstawiałbym Progressive, TTF, ZigZag :)
|
No tak tak. Wszystko sie zgadza, ale jest do wyboru to albo to. Chodzi o to że za h*ja nie ma spójności między tym co pokazuje DVD2DVD-R a Bitrate Viewer. Czyli jednym słowem totalna rozpierducha na maxa.
|
trochę to pomieszałeś ;) jest tak:
- Progressive albo Interlaced - Zigzag albo Alternate - Topfirst albo Upperfirst i ja bym zaufał Bitrate Viewer - tylko do sprawdzenia nie używaj pierwszego voba z filmu bo czasem logo wytwórni jest zrobione z przeplotem a film już progresywnie... |
Czego się trzymać ?!
Z reguły filmy które kodowałem w DVD2DVD-r miały dane zgodne z tym co wyskakiwało w Bitrate Viewer. Mam film Residen Evil do i totalna rozpierducha. Dla porównania:
A) w DVD2DVD-r wykrywa: - Progressive - Zigzag B) w Bitrate Viewer wykrywa: -Field Topfirst - Interlaced Czyli zupełnie odwrotnie. Czego sie teraz qrwa mać trzymać. Ja obstaje że przy Bitrate Viewer, Ale co wy na to ? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:31. |