Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Alcochol 120% nie widzi nagrywarki (https://forum.cdrinfo.pl/f15/alcochol-120-nie-widzi-nagrywarki-31526/)

jopek 19.02.2004 10:19

Alcochol 120% nie widzi nagrywarki czy kto¶ pomoże !!!!!!!

prosze o pomoc alcochol 120% nie widzi mi nagrywary liteon 451s instalowalem juz aspi 471a2 i nic to nie pomogło co mam zrobic prosze o pomoc bo jestem zielony z gory dziekuje

Lopezik 19.02.2004 23:10

Pokombinuj trochę z jej sposobem podpięcia.
Jesli była master zrób slave, je¶li była z jakim¶ urz±dzeniem przerzuć na drugi IDE jako master. Pokombinuj trochę. Je¶łi to nie pomoże to przetestuj jeszcze kabelek IDE.

Pozdrawiam

mjq666 20.02.2004 00:10

Jaka wersja alcohola? Podaj wiecej szczegolow.
Sam posiadam taki napet i dziala ok (Alcohol 1.4.8.1222 + Device Update)

pozdro mjq

jopek 20.02.2004 00:10

Cytat:

Napisany przez Lopezik
Pokombinuj trochę z jej sposobem podpięcia.
Jesli była master zrób slave, je¶li była z jakim¶ urz±dzeniem przerzuć na drugi IDE jako master. Pokombinuj trochę. Je¶łi to nie pomoże to przetestuj jeszcze kabelek IDE.

Pozdrawiam

dzieki ci bardzo ale jak bys mogł to jasniej mi wytlumaczyc jak to zrobic bo ja jestem zielony z gory ci dziekuje, jeszcze jedno zainstalowalem jakiegos patha co aktualizuje liste obsługiwanych nagrywarek widzi mi nagrywarke tylko jak otwieram plik w wirtualnym cd zeby z niego skopiowac to znikaja mi wszystkie opcje typu wybor profilu i zostaje tylko do wyboru pomija błędy podczas odczytu nie moge nawet ustawic predkosci odczytu tylko jest na maksimum

michaeel 20.02.2004 10:10

Przepinasz tasmy IDE nosnikow :) To chyba w miare zrozumiale... ale tak powaznie to sprwdz czy Twoj naped jest obslugiwany - spodziewam sie ze tak (mam tez LiteOn tylko ze 411), sprobuj jakis update sterownikow dla alkohola...

mjq666 20.02.2004 10:20

Cytat:

otwieram plik w wirtualnym cd zeby z niego skopiowac
nie rozumiem dlaczego otwierasz plik w wirtualnym cd?
nie prosciej bedzie nagrac prosto z image?

pozdro mjq

jopek 20.02.2004 10:48

Cytat:

Napisany przez mjq666
nie rozumiem dlaczego otwierasz plik w wirtualnym cd?
nie prosciej bedzie nagrac prosto z image?

pozdro mjq

dzieki ale skad mam wziasc updata sterow do alcochola i jak z tym image ja robie tak bo to głownie chodzi mi o gry na ps2 na dvd na przykład sciagam gre jest ona w iso ja otwieram ja przez wirtualny i kopiuje ja wtedy z wirtualnego na dvd i jak zaladuje ten plik w wirtualnym napedzie to gina mi te ustawienia w alcocholu typu wybranie profilu i tak dalej w nero jest wszystko dobrze tylko ze nero mi wali kichy na 5 płyt dwie mi chodz± bardzo prosze o pomoc bo juz s******ylem 9 płyt a to troche jest juz w plecy wypalam na dysan dvd+r

jopek 20.02.2004 11:00

Cytat:

Napisany przez jopek
dzieki ale skad mam wziasc updata sterow do alcochola i jak z tym image ja robie tak bo to głownie chodzi mi o gry na ps2 na dvd na przykład sciagam gre jest ona w iso ja otwieram ja przez wirtualny i kopiuje ja wtedy z wirtualnego na dvd i jak zaladuje ten plik w wirtualnym napedzie to gina mi te ustawienia w alcocholu typu wybranie profilu i tak dalej w nero jest wszystko dobrze tylko ze nero mi wali kichy na 5 płyt dwie mi chodz± bardzo prosze o pomoc bo juz s******ylem 9 płyt a to troche jest juz w plecy wypalam na dysan dvd+r

a co do tasm to juz podmienialem z slava na mastera bo ja mam dwie nagrywarki jedna lg zwykła i druga liteon dvd +/- 451s z ta pierwsza jest wszystko ok tylko mi głównie chodzi o ta drug±

mjq666 20.02.2004 12:45

Cytat:

skad mam wziasc updata sterow do alcochola
poszukaj na cdrinfo.pl, byl tam gdzies link
Cytat:

sciagam gre jest ona w iso ja otwieram ja przez wirtualny i kopiuje ja wtedy z wirtualnego na dvd
a nie mozesz nagrac iso na plyte w alcoholu, a nie kombinowac z otwieranie jej przez wirtualny naped.

Cytat:

gina mi te ustawienia w alcocholu typu wybranie profilu
przy nagrywaniu dvd to najwyzesz mozesz zmienic predkosc i czy mam byc wlaczony smartburn (system ochrony zapisu). wiec ze nie masz do wybory profilu jak przy zwyklych cdr to normalne.

pozdro mjq

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:46.