Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Prędkość? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/predkosc-31549/)

pawelblu 23.02.2004 22:42

Cytat:

Napisany przez nimal
w pio - owszem, moze sciac do 16
ale w multiwordzie2 juz niekoniecznie - moze byc 32
ale tez moge sie mylic :)

To nie ma nic wspolnego z DMA samym w sobie. Kiedys pisal o tym esem. Moze tu wpadnie i rozjasni.

VIZZARD 23.02.2004 21:53

Cytat:

Napisany przez mallow
Vizzard, masz racje, wiecej niz 16x nie poleci. A ja tak sie spytam z ciekawosci, bo mnie tu dano nie bylo .... sa jescze pastelki ??? ja uzywam esperanzy za 1.1 zl :D

podaję jeszce link do tego sklepu internetowego gdzie można nabyć Pastele
www.arcomp.com.pl

nimal 21.02.2004 23:00

8:55 to duzo mniej niz 16x, raczej jakies kolo 10x
predkosc w multiwordzie zalezy tez od proca - w koncy dane jada przez niego (jesli cos pokopalem, prosze o sprostowania)
na pewno w multiwordzie mozna spawac ponad 40x :D tested 8)
przed chwila palilem 32x na multiwordzie z hdd, podczas gdy z drugiego napedu z predkoscia srednia 6x ripowany byl albumik do mp3 na ten sam hdd (oba optyczne na jednej tasmie i oba w multiwordzie :) hdd w udma5)

update: zero wachan bufora, proc thunderbird 1200, pamieci 512@133 sdram

Jęzor 21.02.2004 21:45

ja pilowalem w multi-wordzie dla testoow kiedys i nagrywalo 700MB w 8:55, czyli jednak 16x, albo i mniej...

VIZZARD 21.02.2004 20:38

Cytat:

Napisany przez nimal

Raczej się nie mylisz - chodziło mi faktycznie o PIO - w Multiword2 też wydaje mi się że jest tak jak mówisz.:zeby:

nimal 21.02.2004 20:08

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Nie przypuszczam by problemem było DMA, bo wtedy prędkość ograniczyłaby się do x16, ale mogę się mylić.

VIZZARD 21.02.2004 19:51

Cytat:

Napisany przez mallow
Vizzard, masz racje, wiecej niz 16x nie poleci. A ja tak sie spytam z ciekawosci, bo mnie tu dano nie bylo .... sa jescze pastelki ??? ja uzywam esperanzy za 1.1 zl :D

Esperanzy jak dla mnie są słabe pod względem ilości błędów C1, wolę ePerformance za 1,2 w CAKE'u - jeżeli chodzi o ten przedział cenowy - lub też Mediastory od Fornet - nowy wypust, jak dla mnie bardzo dobre za tę cenę.

Pastele dostępne są u mnie w mieście na zamówienie - sklep nazywa się Comp-Art. Z tego co wiem to jest też w Bydgoszczy, ale czy sprzedają wysyłkowo? - nie wiem. Na forum ktoś podawał też link do sklepu internetowego - gdzie po doliczeniu kosztów za 100 szt cena około 140PLN - gdzieś tak. Jak znajdę to zapodam tego linka.

Acha, Comp-Art ma swoją stronkę www.comp-art.pl

mallow 21.02.2004 10:14

VIZZARD 21.02.2004 02:25

Nie przypuszczam by problemem było DMA, bo wtedy prędkość ograniczyłaby się do x16, ale mogę się mylić.

nimal 20.02.2004 23:43

wiec zobacz czy sie dma nie przestawilo w windzie - menager uzadzen, kanaly ide - ustaw udma
jak sie nie da to usun kontroler

Mily_ 20.02.2004 22:05

No właśnie wszystkie płyty nagrywam rozpoczynając od tych za 1 zł a kończąc na takich za 2.50
no i we wszystkich to samo.

VIZZARD 20.02.2004 14:45

Cytat:

Napisany przez Jęzor
Ok, jush sie nie bede upieral co do Vakossow ;) Pastele to Pastele a SuperAzo to SuperAzo

Ależ wprost przeciwnie! Upieraj się! Moja wypowiedź była odnośnie postu twojej nagrywarki - czyli dokładnie tego, że Verbatimy nie są ąaż takie drogie. Jeżeli na twojej spawarze na tych Vakossach masz mało błędów i odpowiadają ci one - to powiem: jestem na tak! Sam pewnie bym ich używał gdyby u mnie były dostępne i gdyby tak mało błędów na nich miał.

Powiem więcej: na eProformancach mam mniej błędów i to o połowę niż na Pastelach - na razie nagrałem dwie sztuki i umnie żadna rewelacja jeżeli chodzi o C1 oczywiście. Pewnie jakościowo są lepsze, ale dążę do tego że np. na różnych egzemplarzach 52327S te same płytki będą różniły się w wynikach. Zależy to pewnie od partii, ale także od indywidualizmu danego napędu.

Także nic nie ujmuję Vakossom i skoro tak mówisz Ave Vakoss - to nie mam nic przeciwko.:zeby:

Jęzor 20.02.2004 14:27

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Nie przesadzaj. Verbatim Pastel są już za 1,33PLN/szt, a SUperAzo 1,38PLN/szt CAKE. Nie wiem ile ty dajesz za te Vakossy.

Ok, jush sie nie bede upieral co do Vakossow ;) Pastele to Pastele a SuperAzo to SuperAzo

VIZZARD 20.02.2004 11:33

Cytat:

Napisany przez Jęzor
to sa jush wczesniej przeze mnie reklamowane Vakossy (temat - Test nosnikow) sa w kopertach... Dla mnie stosunek jakosc/cena jest niezly, a gdybym mial nagrywac na verbatimach, tdk to moja nagrywarka miala by scisly post nawet wiecej niz 40 dniowy... ;)

pozdrawiam
jezor

Nie przesadzaj. Verbatim Pastel są już za 1,33PLN/szt, a SUperAzo 1,38PLN/szt CAKE. Nie wiem ile ty dajesz za te Vakossy.

Jęzor 20.02.2004 10:23

to sa jush wczesniej przeze mnie reklamowane Vakossy (temat - Test nosnikow) sa w kopertach... Dla mnie stosunek jakosc/cena jest niezly, a gdybym mial nagrywac na verbatimach, tdk to moja nagrywarka miala by scisly post nawet wiecej niz 40 dniowy... ;)

pozdrawiam
jezor

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:29.