Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Prędkość? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/predkosc-31549/)

Mily_ 19.02.2004 17:35

Prędkość?

Mam sprzęt Lite-on LTR-52327S. Od pewnego czasu każdą płytę nagrywa mi zamiast 52x (płyta jest na taka szybkość) nagrywa 32x. Co może być przyczyną?? Pomóżcie

/\/\cDrive 19.02.2004 18:39

Stosowane nośniki. Poprostu są zbyt tandetnej jakości. Prędkością 52x możliwe jest nagranie płyt verbatim albo innej renomowanej firmy ale płyt za 1zł na pewno z taką prędkością nie nagrasz.

Jęzor 19.02.2004 21:14

dlaczego? ja nagrywam plyty za 1,19 z predkoscia 48x :/

ThanatoS 19.02.2004 21:56

Cytat:

Napisany przez Jęzor
dlaczego? ja nagrywam plyty za 1,19 z predkoscia 48x :/

Sprawdz ilosc bledow na takiej plytce, zobaczysz fajny wykres przy bledach C1.

Y@nkee_PL 19.02.2004 22:00

po prostu zadzialal SMART-BURN :)
tez czesto zdarza mi sie ze na plytach niby 52x moge nagrywac max 32x
ale mi to zwisa, nagrywam max 24x, nie czuje potrzeby aby "palic" szybciej ;p

Jęzor 19.02.2004 22:50

Cytat:

Napisany przez ThanatoS
Sprawdz ilosc bledow na takiej plytce, zobaczysz fajny wykres przy bledach C1.

Patrze, a mym oczom ukazuje sie wynik na poziomie 500 bledow, ktory bije na glowe Verbatimy ;) Dobra, dobra, wiem, ze tak sie moze zdarzyc z jedna plytka :> wiec niech Ci bedzie ThanatoS ;)

VIZZARD 19.02.2004 23:11

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez /\/\cDrive
Stosowane nośniki. Poprostu są zbyt tandetnej jakości. Prędkością 52x możliwe jest nagranie płyt verbatim albo innej renomowanej firmy ale płyt za 1zł na pewno z taką prędkością nie nagrasz.

Zdziwiłbyś się.

Mediastore od Digital Storage Technology Co.,Ltd palone x52 0.99PLN/szt.

Rewelka to nie jest, ale i tak cóż to jest w porównaniu z bombą atomową;)

nimal 20.02.2004 08:41

Jezor - zarzuc skrina z kprobe i napisz co to za plyty - sektor ekonomiczny jest coraz uborzszy, wiec info o dobry tanich cd jest w cenie :) aha - ta cena to za jakie opakowanie - jak slim to niezle, jak cake to drozyzna, bo w tej cenie mozna miec verby/tdk/sony

Jęzor 20.02.2004 09:23

to sa jush wczesniej przeze mnie reklamowane Vakossy (temat - Test nosnikow) sa w kopertach... Dla mnie stosunek jakosc/cena jest niezly, a gdybym mial nagrywac na verbatimach, tdk to moja nagrywarka miala by scisly post nawet wiecej niz 40 dniowy... ;)

pozdrawiam
jezor

VIZZARD 20.02.2004 10:33

Cytat:

Napisany przez Jęzor
to sa jush wczesniej przeze mnie reklamowane Vakossy (temat - Test nosnikow) sa w kopertach... Dla mnie stosunek jakosc/cena jest niezly, a gdybym mial nagrywac na verbatimach, tdk to moja nagrywarka miala by scisly post nawet wiecej niz 40 dniowy... ;)

pozdrawiam
jezor

Nie przesadzaj. Verbatim Pastel są już za 1,33PLN/szt, a SUperAzo 1,38PLN/szt CAKE. Nie wiem ile ty dajesz za te Vakossy.

Jęzor 20.02.2004 13:27

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Nie przesadzaj. Verbatim Pastel są już za 1,33PLN/szt, a SUperAzo 1,38PLN/szt CAKE. Nie wiem ile ty dajesz za te Vakossy.

Ok, jush sie nie bede upieral co do Vakossow ;) Pastele to Pastele a SuperAzo to SuperAzo

VIZZARD 20.02.2004 13:45

Cytat:

Napisany przez Jęzor
Ok, jush sie nie bede upieral co do Vakossow ;) Pastele to Pastele a SuperAzo to SuperAzo

Ależ wprost przeciwnie! Upieraj się! Moja wypowiedź była odnośnie postu twojej nagrywarki - czyli dokładnie tego, że Verbatimy nie są ąaż takie drogie. Jeżeli na twojej spawarze na tych Vakossach masz mało błędów i odpowiadają ci one - to powiem: jestem na tak! Sam pewnie bym ich używał gdyby u mnie były dostępne i gdyby tak mało błędów na nich miał.

Powiem więcej: na eProformancach mam mniej błędów i to o połowę niż na Pastelach - na razie nagrałem dwie sztuki i umnie żadna rewelacja jeżeli chodzi o C1 oczywiście. Pewnie jakościowo są lepsze, ale dążę do tego że np. na różnych egzemplarzach 52327S te same płytki będą różniły się w wynikach. Zależy to pewnie od partii, ale także od indywidualizmu danego napędu.

Także nic nie ujmuję Vakossom i skoro tak mówisz Ave Vakoss - to nie mam nic przeciwko.:zeby:

Mily_ 20.02.2004 21:05

No właśnie wszystkie płyty nagrywam rozpoczynając od tych za 1 zł a kończąc na takich za 2.50
no i we wszystkich to samo.

nimal 20.02.2004 22:43

wiec zobacz czy sie dma nie przestawilo w windzie - menager uzadzen, kanaly ide - ustaw udma
jak sie nie da to usun kontroler

VIZZARD 21.02.2004 01:25

Nie przypuszczam by problemem było DMA, bo wtedy prędkość ograniczyłaby się do x16, ale mogę się mylić.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:55.