![]() |
Prędkość?
Mam sprzęt Lite-on LTR-52327S. Od pewnego czasu każdą płytę nagrywa mi zamiast 52x (płyta jest na taka szybkość) nagrywa 32x. Co może być przyczyną?? Pomóżcie
|
Stosowane nośniki. Poprostu są zbyt tandetnej jakości. Prędkością 52x możliwe jest nagranie płyt verbatim albo innej renomowanej firmy ale płyt za 1zł na pewno z taką prędkością nie nagrasz.
|
dlaczego? ja nagrywam plyty za 1,19 z predkoscia 48x :/
|
Cytat:
|
po prostu zadzialal SMART-BURN :)
tez czesto zdarza mi sie ze na plytach niby 52x moge nagrywac max 32x ale mi to zwisa, nagrywam max 24x, nie czuje potrzeby aby "palic" szybciej ;p |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Mediastore od Digital Storage Technology Co.,Ltd palone x52 0.99PLN/szt. Rewelka to nie jest, ale i tak cóż to jest w porównaniu z bombą atomową;) |
Jezor - zarzuc skrina z kprobe i napisz co to za plyty - sektor ekonomiczny jest coraz uborzszy, wiec info o dobry tanich cd jest w cenie :) aha - ta cena to za jakie opakowanie - jak slim to niezle, jak cake to drozyzna, bo w tej cenie mozna miec verby/tdk/sony
|
to sa jush wczesniej przeze mnie reklamowane Vakossy (temat - Test nosnikow) sa w kopertach... Dla mnie stosunek jakosc/cena jest niezly, a gdybym mial nagrywac na verbatimach, tdk to moja nagrywarka miala by scisly post nawet wiecej niz 40 dniowy... ;)
pozdrawiam jezor |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Powiem więcej: na eProformancach mam mniej błędów i to o połowę niż na Pastelach - na razie nagrałem dwie sztuki i umnie żadna rewelacja jeżeli chodzi o C1 oczywiście. Pewnie jakościowo są lepsze, ale dążę do tego że np. na różnych egzemplarzach 52327S te same płytki będą różniły się w wynikach. Zależy to pewnie od partii, ale także od indywidualizmu danego napędu. Także nic nie ujmuję Vakossom i skoro tak mówisz Ave Vakoss - to nie mam nic przeciwko.:zeby: |
No właśnie wszystkie płyty nagrywam rozpoczynając od tych za 1 zł a kończąc na takich za 2.50
no i we wszystkich to samo. |
wiec zobacz czy sie dma nie przestawilo w windzie - menager uzadzen, kanaly ide - ustaw udma
jak sie nie da to usun kontroler |
Nie przypuszczam by problemem było DMA, bo wtedy prędkość ograniczyłaby się do x16, ale mogę się mylić.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:55. |