![]() |
win98 mozna w calosci zmusic do zabootowania z plyty - zadna obcieta wersje - pelnowymiarowy ystemik :) stosowny artykul byl 3 lata temu w PCWK, na tym forum tez swego czasu zamieszczony (pare miechow temu)
|
Ziele...... dzięki za cynk....teraz właśnie zasysam plik dzięki, któremu będę mógł zrobić bootowalną windeXP... jak chcecie to mogę się z wami podzielić moimi wrażeniami :)
|
Cytat:
|
Witam!
troche OT, ale a'propos Knoppix'a ...a wiecie co... dzieki temu tematowi sciagam Knoppix'a 3.3 (tego najnowszego) i musze w koncu zobaczyc jak to smiga... fajnie, ze nie trzeba instalowac :) Bylem juz na oficjalnej polskiej stronie Knoppix'a i sporo poczytalem i zdaje mi sie, ze nie bede mial wiekszych problemow z tem systemem :) jak juz go dobrze wyczaje i mi sie spodoba, to moze sobie go zainstaluje na stale jako drugi system :) nie znalazlem jeszcze informacji, jak Knoppix ma sie do partycji FAT32? |
Cytat:
ten programik zrobi botowalne iso do wypalenia na cd. Wystarczy tylko mieć instalke xp na cd. Taki bootowany windows dziala jak knoppix. Przy stacie sam wybiera odpowiednie sterowniki. I żeby nie był taki ubogi to mozna dodać różne programy. Wygląda to tak jak dodawanie pluginów. |
zrobili cos takiego juz, to bylo chyba xp ale ubogie jak cholera
nawet zmiescili win95 na dyskietce 1,44 :) byl taki topic na forum. |
Bootowalna winzgroza !?
Znacie knoppixa.... jest to linux bootowalny z płyty, który nie wymaga instalacji. A czy można coś takiego zrobić z winzgrozą !? Czy zatanawialiścię się nad tym !? Jednak kurcze...sam nie wiem czy by to miało sens, bo knoppix jest uniwersalny i pójdzie na każdym sprzęcie, a po każdym go uruchomieniu wykrywa co jest zainstalowane w kompie. Z drugiej strony jak zrobię sobie tak bootowalnego windorsa to on przecież będzie działał tylko i wyłącznie na mojej konfiguracji...nie sądzicie !? Czy ktoś o tym kiedyś rozmyślał ?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:44. |