![]() |
VirtualDub a MPEG
Jak wiadomo VirtualDub w sekcji Video posiada listę kodeków video. Czy jest możliwość zainstalowania w systemie kodeka mpeg (jaki?, nazwa?) aby bez używania TMPegc można było dekodować filmy bezposrednio z VirtualDub?
|
Cytat:
|
Cytat:
VD supportuje tylko mpeg-4. |
Cytat:
|
Cytat:
więc łaskawie przeczytaj o co pytał zbynek, chodziło o możliwość utworzenia pliku mpeg-1 przy uzyciu tylko VDuba. Moim zdaniem nie ma, a to że mozna w VD otworzyć mpeg1 kazdy wie, tylko co z tego .... |
Czytam tego posta zbynka i za każdym razem mi wychodzi, że on chce dekodować pliki MPEG...
|
Zbynek bardzo niejasno opisał o co mu chodzi, więc faktycznie mozna to różnie interpretować :)
może więc sam zbynek napisze co ma zamiar zrobić i z czego? |
Najwyraźniej jego odpowiedź już nie interesuje... :)
|
Przepraszam że nie odpisywałem ale byłem po za zasięgiem kompa. RobsYoda ma rację. Chodzi o utworzenie pliku mpeg bezpośrednio z VirtualDub.
|
Cytat:
|
Jeszcze co do tworzenia plików mpeg-1, i mpeg-2 w VD. Kodeki w sekcji video są kodekami "widocznymi" dla całego systemu. Czy np. po zainstalowaniu kodeka który byłby widoczny w systemie i także dla innych programów np. VD możliwa była by taka kompresja. Nero Info Tool w sekcji Drivers pokazuje jakie kodeki video są zainstalowane w systemie. Kombinuję dalej:
1. Instalujemy kodek mpeg-1/2 widoczny dla całego systemu. 2. VD go "widzi" 3. Kodujemy w VD Pytanie: Jak/jaki zainstalować kodek? |
Aż mi głupio ale obawiam się, że Robs nie ma racji. Istnieje coś takiego jak YMPEG. I zdaje się, że robi dokładnie to co chciał zbynek. Inna rzecz, że nie mam pojęcia jak z jakością tego YMPEG'a.
|
YMPEG.Coś mi się obiło o uszy.
------------------------------ Jest coś na temat VirualDub - http://www.motiwala.com/ympegtut.htm ------------------------------ Przy instalacji jest taki komunikat. "CPU Does not Have SSE Support. Installation will abort now." Czego on chce??? |
Pentiuma 3/4 zdaje sie.. SSE to takie 3DNow! ale dla tfu ;) Inteli :))
Dokładniej Pentium III miał dwie jednostki MMX i dwie SSE, ale Pentium 4 ma tylko po jednej. Plotka głosi, że SSE podobno daje wiekszego kopa niz 3DNow... ale jak spotkam ta 'plotke' to dam jej w pysk ;))) |
Cytat:
Hats off - panowie - hats up to ideJ, nie miałem okazji natknąć się na YMPEG, faktycznie ciekawy wynalazek. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:53. |