![]() |
Ja kopię zrobiłem na TEAC CD-W540 i chodzi jak przeciąg.
|
nfs ja pykam na ltr24102b
|
Cytat:
|
Heroes IV - wersja polska - zabezpieczony jest SafeDisc'iem 2.51, więc potrzebujesz nagrywarki z dobrą korekcją EFM. Co do NFS to nie pamiętam zabezpieczenia, ale znając Electronic Arts, to też będzie SafeDisc. Trzeba mieć dobrą nagrywarkę i najlepiej użyć Alcohola 120% oczywiście (profil Safedisc 2/3).
|
Ze złej wersji nie zrobisz już dobrej , niestety czasami takie rzeczy się zdarzają.
Co do NFS to pojawiły się "egzemplarze" które wykrzaczają się w czasie gry, nawet dobry cukierek temu nie zaradzi - najlepiej znaleźć gierkę zgrywaną przez kogoś innego. Sam miałem taki problem - dopiero kopia z innej ręki poszła na 5. |
Nfs Underground
A co do NFS Undergroundto pomimo słodzika zacina się stale w jednym miejscu.Wychodzi na pierwszej misji Sprint do windowsa?Co mam zrobić żeby to zlikwidować?Jakie zabezpieczenia ma NFS UNDERGROUND?I czy można już z źle przegranej wersji zrobić dobrze chodzącą kopię?Dzięki za tamto, z Heroes IV już sobie poradziłam.
Pozdro dla Was. :piwo: |
Dzięki już se poradziłem. Nie chciało mi się tego czytać więc tylko dorzuciłem do obrazu scracka i luzik. A tak nawiasem mówiąc ktoś by napisał czy nie mylę sie z tym że zabezpieczony jest tylko exe. Kopiując alcoholem ustawiłem na profil sd v 2 i potem chcialem zobaczyć czy wystartuje bez scracka ale to nie było możliwe więc podmieniłem go i jakoś poszło.
|
Cytat:
http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/zab...isc-lista.php3 i http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=22672 .............;) |
Ja nie jestem aż tak zielony, może niebieski ale chciałem się tylko zapytać czy właśnie safedisc oraz inne zabezpieczenia dotyczą tylko pliku *.exe .Potrzebne jest mi to do zrobienia kopii bezpieczeństwa gry heros IV dokładając samego scracka. I czy bedzie to chodzic nie ustawiając w profilu odczytu zadnego zabezpieczenia lub jeśli ustawie odpowiednie i dodam scracka to również bedzie chodzić. No wiecie takie proste pytanie uzupełniające moją wiedzę :) I nie dawajcie mi linków tylko napiszcie czy tak czy nie lub co jak zrobić.
|
po pierwsze zorientuj sie jakie to sa zabezpieczenia np. A-Ray Scanner'em albo DiscScan'em (no, ale poniewaz jestes zielona to powiem, ze NFS jest zabezpieczony SafeDisc'em 2.90.040, a Heroes IV SafeDisc 2;)). napisalas, ze combo Ci wariuje wiec pewnie masz jakies nowe, ktore posiada korekcje EFM, wiec SafeDisca mozesz skopiowac bez wiekszych problemow ( teoretycznie). Heroes IV ma SafeDisca 2 wiec nie jest tak zle - po prostu wlacz Alcohola 120%, odczyt i nagrywanie na profilu SafeDisc 2( obraz rob najlepiej predkoscia 4x albo 8x - taka sama predkoscia nagrywaj). no z NFS to bedzie juz zabawa na dluzsza chwile;)potrzebny Ci bedzie Alcoholer www.alcoholer.com ( by uruchomic program musisz sciagnac dodatkowe pliki z downloadu).uruchamiasz Alcoholer'a i ustawiasz profil na SafeDisc 2.9, robisz obraz najlepiej 4x. Tak nagrany obraz wypalasz Alcoholem na profilu SafeDisc 2.9 z wlaczana korekcja EFM( predkosc najlepiej jak najmniejsza).tak spreparowana plyta powinna dzialac (jak nie dziala sprobuj odinstalowac CloneCD). ech, ale sie rozpisalem:) jak bedziesz miala jakies problemy to napisz, a wysle ci cracka( przepraszam za wyrazenie) bo akurat posiadam obydwa. wyjasnilem to najprosciej jak umialem i tak zrozumiale jak tylko moglem:) no w koncu temat SafeDisc'a to temat rzeka...;)
|
No dobrze, może nie kompletnie zielona.Wiem, że mogę użyć, sam wiesz czego, ale mi zależy na zrobieniu kopii bezpieczeństwa.Przypuszczam, że nie będzie to proste, tym bardziej, że combo mi wariuje, ale może się uda.Czy nie mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak to zrobić np. w alcoholu 120%.
|
Jezeli jestes zielona nie wskakuj od razu na gleboka wode, zacznij od lektury FAQ a jezeli szybko potrzebujesz kopii tych gier ( sa baaardzo trudne do skopiowania) przegraj je nawet w Nero i uzyj cracka (sorry, za zakazane slowo, ale przeciez jest zielona)
|
Jak skopiować Heroes IV i NFS Underground?
Jestem zielona o ile chodzi o nagrywanie płyt toteż proszę Was o pomoc.Chcę zrobić kopię bezpieczeństwa gry Heroes IV i Need for Speed Underground. Już próbowałam, ale Herosi nie chodzą, a NFSU wychodzi do windowsa podczas jednej misji kiedy gram. Mam CloneCD(tyle, że coś z nim nie tak), Alcohol 120% i Nero. Który z nich będzie najlepszy do skopiowania? Moglibyście powoli mi wytłumaczyć co mam zrobić, aby dobrze skopiować te gry, ominąć zabezpieczenia i aby prawidłowo chodziły? Proszę, pomóżcie. :help:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:28. |