![]() |
Trochę się pospieszyłem... tym freeze tylko wyszukujesz te uszkodzone klatki natomiat ich wycięcie to już virtualdub...
|
No przecież gdyby tak było to bym Ci go nie doradzał...
|
Z tego co się doczytałem naprawia on tylko dzwięk . Czy się mylę ?
|
virtualdub-freeze
|
a jakim programem usuwałeś walnięte klatki?
|
JA podobne komunikaty miałem zawsze jeżeli avik był w którymś momencie walnięty. Po usunięciu uszkodzonych klatek problem znikał... :jupi:
|
Witam
A poza tym ten film ma faktycznie jakieś błedy mam z nim taki sam problem na samej końcówce 97% obraz stoi a dzwiek idzie dalej, a najśmieszniejsze jest to że na kompie idzie normalnie Pozdr. |
Cytat:
Probowałem zrobic dwa filmy - poczatkowo myslalem ze to wina filmu, wiec zmienilem zrodlo. VAFa robiłem kilkakrotnie roznymi metodami - zawsze mial ok 60MB (dla 175min filmu). Kompresje tez probowalem robic kilkakrotnie, z roznymi ustawieniami max i min, ale zawsze mniej wiecej ten sam AVG=3000. Przy jednym przebiegu plik wynikowy mial AVG okolo 800 i rozmiar rzedu 900MB (sprawdzane Bitrate Viewer). Przy wielu przebiegach pierwszy generowal plik poprawny z AVG=3000, kazdy kolejny przebieg dawal juz AVG=800. Co jest nie tak ?? |
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Cytat:
spadek jakosci jest tak znikomy ze az niezauwazalny (dlatego podreslilem zwiekszenie bitrate (video->compresion->i tam opcje codeca(polecam xvida albo 3ivx))) podkrecony procek nie ma tu znaczenia,bo mam ten problem na 3 kompach (Ath1700@2000, P4 2.4, Duron1300) i wszedzie tak samo, poprostu niektore filmy (glownie chyba te kompresowane divx) maja jakies takie bledu |
nie przynosi to efektu.
Natomiast jeśli zlekcewaze komunikat to po konwersji efekt jest taki ze 10 min przed koncem obraz staje a glos idzie dalej |
Cytat:
|
a ha
a dla P4 Intel(R) 82845 co może pomóc ? |
Problem ten wystepuje w przypadku "słabszego" sprzętu lub jeśli hardware jest "podkręcony", nieprawidlowo ustawiony, ustawienia są zmienione z default'owych, problem z ustawieniem pamięci itp. - pomóc może nawet zainstalowanie nowszej wersji VIA-Pack jeśli akurat płyta jest z tym chipsetem. To wszystko ma znaczenie jesli CCE porównuje swój poprzedni przebieg (previous pass) z materiałem źródłowym, sprzęt niestety niewyrabia i widzi drobne różnice między nimi,
stąd twoje: ---information--- Current: check sum =006cdb09 Previous: check sum = 00de0841 Może pomóc VirtualDubMod jak wspominał ApproachingEvil, ale nie rób rekompresji, zapisz poprostu jeszcze raz plik z ustawieniami dla video i audio Direct Stream Copy - czyli bez jakichkolwiek zmian. |
To jest jakieś wyjście z tej sytuacji?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:43. |