![]() |
Problem z zamknięciem płyty 700 mb..
Nie wiem co się dzieje :o
Wczoraj przyszedł kumpel, z zielonymi Datexami, wrzucam do nagrywary (Teac 24/10), daje pelne 700, wyskakuje komunikat o zamknieciu plyty, Ok nagrywa sie bezproblemowo i przy 100% - bład - nie udało się zamknać komplikacji :o Nastepnie nagralem ok 600 mb, bez problemu, pozniej znow sprobowalem z zamknieciem - i bład :o Nastepna plytka(400) poszla bez problemu... Soft Nero 5.5.7.2. ... zaznaczam, ze wczesniej na tej wersji nie mialem takiego problemu...przed wczorajszym dniem nic takiego w kompie nie zmienialem..poza dodawaniem i usuwanie wirtualnych napedow,ale watpie zeby to mialo jakis wplyw. Jakie pomysly? :ysz: Btw: Aj jusd "powach search button" :mruga: |
Uaktualnij nero do numeru 5.5.10.54. Wgraj najnowszy bios do nagrywarki. Wgraj równeiż ForceASPI 1.7.
|
O ile z tym 1 i 3 trzecim nie będzie problemu..to o wgrywaniu BIOSA nie mam kompletnego pojęcia..może coś bliżej?:\
|
Mam identyczny problem który już opisałem na http://www.windows.home.pl/forum/viewtopic.php?t=8906 więc nie będę sie powtarzał. Proszę o podpowiedź. Punkt pierwszy wykonałem... używam Nero 6 i nadal błąd występuje... z góry dzięki. Pozdrawiam!
|
hmm... moze nagrywarka "zle" widzi koniec plyty, nie wiem jak inaczej to nazwac ;p
ale wlaczcie moze overburning i wpiszecie wartosc np. 82, moze to pomoze :) a plyte nagrywaj jako 'Pojedyncza sesja', a tryb zapisu DAO |
DAO czy DAO/96?
Ok...ogólnie to Nero uaktualniony na ww. wersję, FroceASPI zainstalowany, funkcje przełączone..zobaczymy, co to da :) Będe testował Verbatimki i Platiniumki. |
najzwyklejsze DAO ;)
|
przyznam, że ktoś kiedyś z moich znajomych miał problem typu, że miał winde 98 i włączone "Automatyczne powiadomienie o włożeniu". Także nagrywara nagrywała ostatnie sektory i tym samym próbowała ją wystartować... problemem było wyłączenie tej opcji...
|
Działa!!! Udało się, nagrało!!!
Wiem, wiem ma zapłon. Ale jakoś ciągle brakowało mi czasu, a raczej chęci ;p Niemniej dzięki wszystkim za rady i pomoc. Btw: DaO - pliki są zapisywane podczas nagrywania na dysku TaO - pliki są wrzucane automatycznie na CD Czy coś takiego?;) |
Witam!
no niestety ale nie... DAO - Disk-At-Once - jest tylko jedna sciezka zamknieta na koncu i nie da sie nic wiecej nagrac, plyta jest pojedyncza sesja TAO - Track-At-Once - pokazdej sciezce jest przerwa i mozliwe jest nagrywanie kolejnych kompilacji, wtedy plyta jest multisesyjna |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:57. |