![]() |
Brak napędu CD/DVD a kopiowanie
Witam, mam podobny problem jak ten, który został opisany na początku tego wątku. Mianowicie - nie posiadam napędu CD/DVD, jedyne co mam to nagrywarka DVD BenQ 1640. Służy mi na razie i jako nagrywarkai jako napęd płyt CD, DVD. I tu pojawia się właśnie problem, jak próbuję zrobić "kopię bezpieczeństwa" ulubionej gry z PS2, bo po włożeniu jej do BenQ w Alcoholu nie mam żadnej mozliwości ustawienia profilu. Jak w okienko, w którym podaje się plik do skopiowania, wstawię napęd wirtualny, to profile mi wyskakują, owszem, ale za to płyty w niej niet.:( Kurcze no, jak to zrobić przy tylko jednym napędzie(nagrywarce)?? Może mi ktoś odpowiedzieć? Poproszę :ysz:
Jeszcze jedno pytanie - czy coś mi da to, jak np. DeamonTool zrobię sobie iso tej gry, podmontuję pod wirtulany dysk i z tego bedę mogła wtedy nagrać Alcoholem z profilem PS2? |
baraqqda ma racje. tak wynika z roznorodnych testow i doswiadczen uzytkowniukow. a jesli chodzi o predkosc jak ktos ma: szczescie+dobra wypalarke+dobry sprzet odtwarzajacy+dobre plytki... to pojdzie bez problemu-np. plyta audio. mi czyta odtwarzacz stacjonarny bez problemu audio wypalane 48x (palone na lg 48/24/48)... a teraz nagrywalem audio 24x na lg gsa4040b (dvd) i jest full bledow w nero dvd/cd speed... przy 16x tez sa bledy. przy 8x wszystko ok... jak widac dvd lg nie nadaje sie do palenia audio cd (data cd podejrzewam tez)... jak dvd to dvd
|
Cytat:
Czym szybciej sie nagrywa tym wieksze powstaja braki w danych (czy jakos tak, nieznam sie na tym i wale z pamieci). W zwiazku z tym cd/dvd rom kreci sie szybciej, bardziej mieli bo szuka zgubiomnych danych. nie wierzysz nagraj audio 48X i zapusc do wiezy. nie wierzysz nagraj dane 48X i zapusc na cdromie 16. nie wierzysz nagraj gre 48X i zapusc na ps2 (wyjatek najnowsze modele konsoli ale i tak powinno ci skakac) identyczna sytuacja jest z dvd czym szybciej nagasz czym bardziej meczysz laser 1 plus to taki ze ps2 dvd-r mniej mieli ale to nieznaczy ze jak nagrasz sobie 8x to ci niebedzie meczyl lasera. Bedzie dzialac do czasu. takie jest moje zdanie. |
a odczytywales gierke tez nagrywarka?? musi byc dobry sprzecik czytajacy subkanaly. najlepsze nosniki to TDK i Verbatimy z tego co wiem. ja jak pisalem wyzej - palilem gierke 4x na lg gsa4040b (plytka dvd-r tdk) i dziala bez zajakniecia. a tez gierka czytana na ripperze2 deluxe (konsola v5000)
|
a może jednak pioneer ???
Cytat:
Na moj chłopski rozum kazda wypalarka pozostawia inny ślad (zapis) na płycie. Niby zapis wykonany porawnie, nośnik ok a konsola i tak ich nie widzi. Z grami dvd od zawsze radziły sobie dobrze dvd recorder'y Pioneer'a. Praktycznie zero reklamacji na markowych nożnikach. Prędkość nagrywania raczej bez znaczenia. Kup nawet minusowego pioneer'a, a twoje problemy się skończą. Do Pionka nie trzeba instalować żadnych biosów, nowych biblotek aspi itp. Wystarczy "gołe" Nero. |
witam wszystkich mam pytanie mam przerobiona konsole ripper 2 deluxe z najnowszym softem palilem gry na liteon 451s na 10 dwie tylko smigaja oddalem go do reklamacji i wzielem za niego ASUS DRW-402P/D dzisiaj wypalilem plytke na predkosci x2,4 na cd dysan dvd+r gra nhl 2004 poczatek wchodzi ladnie wszystko jak nalezy a jak mam rozpoczac mecza to staje i juz jej nie czyta biore od kolesia gry tez na dysanach i wszystkie mi lataja pieknie moze mi ktos powiedziec co zle ja robie z gory dzieki
|
dobra. wszystko smiga pieknie na konsoli z ripperem... mimo predkosci 4x :-)
|
Powinno nie byc problemow, choc oczywiscie lepiej nagrywac x2 - ale Ripper jest na tyle dociekliwym chipem ze powinien dac sobie rade...
|
dzis wieczorem bede wiedzial, czy wtopilem 10zl czy gra bedzie dzialala. kopiowalem alcoholem. konsola v5000 przerobiona (ripper2). tylko nagrywalem 4x... ciekawe czy pojdzie. pozdro
|
janushek ! akurat nagrywarka nie ma specjialnego znaczenia, glownie to przerobiona consola i soft ! tak jak m@x napisal
|
Cytat:
Wystarczy Nero lub Record Now Max. Oczywiście przeróbka konsoli obowiązkowa. |
Jak dotad nie mozna zrobic dzialajacej kopii ktora ruszy na nieprzerobionej konsoli. SOFT : Alcohol 120%, HARD : Ripper 2 - i WSZYSTKO GRA !!!
|
Cytat:
|
LG GSA 4040b
juz sciagnalem sobie oprogramowanie (najnowszy alcohol, do ustawiania profilu-alcoholer, a do wykrywania-clonyxxl). wlasnie kopsnalem 1gre ps2, ale cos tu nie tak! nie moglem wybrac profilu gdy wybralem urzadzenie do odczytu-DVD-RW. a jak ustawialem naped do odczytu CDROM to mozna bylo wybierac profile. nie wiem czy bedzie dzialala ta kopia. jutro sie okaze. ale czemu nie mozna wybierac profilu gdy ustawilem odczyt z DVD (plytka dvd)??? |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:57. |