Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jak podlaczyc cd-rom nie do komputera? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jak-podlaczyc-cd-rom-nie-komputera-31735/)

-Sid-The-Rat=> 24.02.2004 10:56

amperami bym sie nie przejmowal - to powinno dzialac, chyba ze wierza jest naprawde malutka

jest jeszcze cos milego w tych cdromach, nie zawsze trzeba korzystac z wyjscia sluchawkowego [ma to do siebie ze sygnal zanim pojdize na sluchawki przechodzi przez BARDZO szajsowaty przedwzmacniacz] tylko mozna ten sam sygnal wyprowadzic z tylu obudowy przez albo wyjscie 4 pinowe [laczone z karta dzwiekowa] albo - jesli nasz sprzet obsluguje - przez dwupinowe wyjscie w standardzie toslink - czyli po prostu cyfrowo [moja szajsowata miniwierza pozwolilaby mi cos takiego podlaczyc

jesli nasz cdrom nie ma takich wyjsc warto zajzec do srodka i poszukac czy nie ma przypadkiem na plytce przygotowanych juz miejsc pod wyjscia [i ew. jakies drobne elementy ktorych nie dolutowano] i zastanowic sie czy nie warto pojsc po lutownice i jednak sobie takich wyjsc nie zrobic - wyjscia 4/2 pinowe kosztuja jakies 10 zlotych za kilogram

generalnie nie jest to taka masakra - tylko trzeba troche albo wiedziec o elektronice ['troche'] albo znalesc jakies porzadne opracowanie tematu - tylko cyba wszystkie jakie czytalem w tzw. popularnych gazetach byly pisane przez bardzo amatorow i nie poruszaly kliku podstawowych rzeczy
a z kolei w takich pismach jak hifi to poziom jest z kolei za wysoki czesto :)

elektroda.pl - tam jest wszystko

Niuniek 24.02.2004 10:13

Cytat:

Napisany przez CIAPEK

Nie pytam nawet jak to zrobić bo to na pewno masakra.

Dobrze prawisz, masakra. A na poważnie to trzeba sprawdzić jaka jest wydajność prądowa zasilacza w wieży. Jak wystarczy to podłączyć i po krzyku (12V to ok. 07A, 5V ok 0,3A, zależy od modelu CD). Pozostaj tylko ta nieszczęsna mechanika :( . Wiecej info znajdziesz na www.elektroda.pl . Powodzenia życzę.

CIAPEK 24.02.2004 09:39

moje marzenie

moim marzeniem jest podłączenie jakość cidika pod wieże bez żadnych dodatkowych kabli zasilaczy, tylko zeby korzystał on całkowicie z wieży, a muza płynęła przez wyjście AUX/MD czy jaką to ma tam nazwe u Was ;)
Laser w mojej wiezy dawno padł, a cd romowy czytnik jest o niebo lepszy.

Nie pytam nawet jak to zrobić bo to na pewno masakra.

Kasprzak 23.02.2004 23:42

bylo to gdzies jak zrobic zasilacz!
Chyba cosik takiego na zapalniczke do samochodu!
Jak znajde to dam linka

ApproachingEvil 23.02.2004 23:08

czarne kable to "masa" :) bo odwod musi byc zamkniety zeby prad plynal :D

lopus 23.02.2004 22:42

Tak jak do góry napisali koledzy:stary zasilacz nawet AT,podłączamy do pradu,wkładamy płyte audio,słuchawki do gniazda i słuchamy muzyki bez kompa,albo mozna podac na wzmacniacz z gniazda sł.Dobrze miec przycisk next to mozna przezucac piosenki a jak nie to trzeba słuchac całą płyte.

michalsza 23.02.2004 22:32

a co oznaczaja te czarne kable?

ApproachingEvil 23.02.2004 22:29

najlepiej byloby miec drugi zasilacz od kompa i przez niego polaczyc
ale jeli nie,to cdrom potrzebuje 2 napiec pradu stalego (12v i 5v) - na cdromie na pewno jest napisane ktore napiecie gdzie
musialbys pokombinowac z dwoma zwyklymi zasilaczami, ale czy jest sens?

michalsza 23.02.2004 22:26

Jak podlaczyc cd-rom nie do komputera?

Chce podlaczec cd rom ale do pradu na zasilaczu (nie do pradu przez zasialcz komp.). Istnieje tylko pewien problem nie wiem jak to zrobić?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:33.