![]() |
Symantec GHOST - problem z "switch commands"
Witam
mam następujący problem: chciałbym zautomatyzoać odtwarzanie wcześniej przygotowanego obrazu partycji 1 dysku 1 zapoznałem się z helpem ghosta i stworzyłem coś takiego po odpaleniu komp. z dyskietki startowej z ghostem, autoexec.bat automatycznie nakazuje wykonanie polecenia ghost @switch.txt czyli uruchamia ghosta z parametrami w pliku switch.txt a parametry są następujące -clone,mode=pload,src=1:2\backup\old.gho,dst=1:1 czyli powinna wykonac się taka czynność: z dysku 1, jego partycji 2 z pliku \backup\old.gho ghost powinien zadziałac w trybie partition load (pload) czyli odtwarzanie partycji z pliku i odtworzyc obraz na partycje 1, dysku 1 ale niestety otrzymuje inf. o błędzie, że nie można znaleźć pliku źródłowego nie wiem co jest przyczyną zastanawiałem sie czy to nie przez to, że ghost korzysta w moim przypadku z systemu pc-dos, który oczywiście nie widzi partycji ntfs ? ale jak włącze ghosta i manualnie wykonam w/w operację to źródło jest podawane tak jak ja wpisuje i wszystko jest ok poza tym ghost widzi ntfs pomocy ! |
problem juz roziwązany
|
Właśnie ja też mam ten problem proszę o pomoc!!!
|
chłopie :sciana: 24.02.2004, 13:57
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:03. |