Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   GSM, telefon, promocja... <co wybrac?> (https://forum.cdrinfo.pl/f5/gsm-telefon-promocja-co-wybrac-31763/)

nimal 25.02.2004 13:10

skoro interesuje Cie jak najtaniej, proponuje SIMPLUSA
oplaca sie kazdemu kto dzwoni glownie pozaszczytem, jesli placisz mniej niz 50 - 80 (na oko) pln miesiecznie, to wypada nawet taniej niz tel stacjonarny :)
telefony juz od 200pln, jesli nie chcesz wodotryskow, ale wez pod uwage ze nie masz umowy, nie masz abonamentu, po szczycie masz rozmowy tansze niz w konkurencyjnych abonamentach (sic!), w nocy to praktycznie za darmo gadasz...
mam od poczatku, od kiedy wprowadzili ta usluge - ceny jak na razie zmienily sie 2 razy - za kazdym razem powazna obnizka
kazda promocja jaka jest wprowadzana, dotyczy takze stalych uzytkownikow (a nie tylko nowych jak w abonamentach)
juz nie raz liczylem, i jakbym nie liczyl - zaden abonament mi sie nie oplaca (zalozenia podstawowe - w szczycie - ktory i tak trwa tylko do 17:00 - dzwonie zadko)

cancel 25.02.2004 11:05

ja bym polecil ere i zalerzy na co cie stac wybierzesz sobie abonament
POLECAM SonyEricsson T630 jest suppppppppppppeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrr

sayan 25.02.2004 08:28

Cytat:

Napisany przez BD
Ormianin idziesz do pani w okienku i mowisz, ze konczy Ci sie umowa i ze interesuje Cie jej przedluzenie ale w zwiazku z tym masz pytanie o to jaki telefon moga ci zaoferowac. Z tego co pamietam to wymagaja placenia terminowego rachunkow w czasie konczacej sie umowy, jakies minimalnej kwoty ostatniego rachunku i to tyle.

Nowy telefon zalezy od abonamentu jaki wybierzesz i jego ceny :)

witam !

bratu własnie sie kończy umowa z IDEĄ, rachunki to okolo 100zł płacone w terminie i to co mu zaoferowali jest śmiechu warte :P w abonamencie tym kolo 50zł zaoferowali mu za dopłatą 99zł NOKIE 3510i - śmiechu warte :) wiec przezuca sie w tej chwili na ERA MOJA 40 + najprawdopodobniej MOTOROLOA v300

memorando 25.02.2004 04:39

Cytat:

Napisany przez BD
Wiesz ja placilemw Plusie ok 400 na miesiac i zaproponowali mi ten program z punktami, ktory i tak mialem od samego poczatku. Smiechu warte.

Jestem ciekaw co mi zaoferuje Era. Wszyscy chwala te siec. Mam obecnie jakas taryfe VIP z sekundowym naliczaniem i rachunki po 700 co miesiac. Ale jeszcze musze poczekac kilka miesiecy na nowy telefon bo umowa konczy sie chyba za 6 miesiecy.

Era jest oki mam jeden fonik u nich i w marcu biorę z taryfą vip jedyna rzecz wnerwiająca mnie w erze to upierdliwa wręcz obsluga tak slodka że mam wrażenie że chcą klientowi wejść w d**pę aby tylko był a co do idei szkoda gadać zasięg slaby do dupy na trasie olsztyn szczecin średnio 5 razy brakowalo zasięgu a w wypadku ery tylko raz w jakimś solidnym zadupiu i tylko chwilke o plusie powiem że jest dobry więc wybieraj erę albo plusa mają najlepsze warunki z tego co oglądalem:)

BD 25.02.2004 01:51

Cytat:

Napisany przez -Kowalik-
Ciekawi mnie, co takiego ciekawego PLUS mi zaoferuje, rachunki z 300zl miesiecznine nie schodza...

Wiesz ja placilemw Plusie ok 400 na miesiac i zaproponowali mi ten program z punktami, ktory i tak mialem od samego poczatku. Smiechu warte.

Jestem ciekaw co mi zaoferuje Era. Wszyscy chwala te siec. Mam obecnie jakas taryfe VIP z sekundowym naliczaniem i rachunki po 700 co miesiac. Ale jeszcze musze poczekac kilka miesiecy na nowy telefon bo umowa konczy sie chyba za 6 miesiecy.

-Kowalik- 25.02.2004 01:37

Cytat:

Napisany przez sobi1
Jak przedluzasz umowe w Idei to mozesz z nimi "negocjowac" rozne dodatki. Kumpel dostal oprucz nowego telefonu S55 15 minut na pol roku i pakiet na GPRS chyba 5 mega tez na pol roku. Ale przedluzona umowe podpisal na 30 miesiecy.

Czyli typowa oferta jaka dostaje
kazdy nowy user, wiem, pytalem... podobnna oferte mi dali na "wejsciu"...

sobi1 25.02.2004 00:24

Jak przedluzasz umowe w Idei to mozesz z nimi "negocjowac" rozne dodatki. Kumpel dostal oprucz nowego telefonu S55 15 minut na pol roku i pakiet na GPRS chyba 5 mega tez na pol roku. Ale przedluzona umowe podpisal na 30 miesiecy.

-Kowalik- 25.02.2004 00:24

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Coz, zazwyczaj place tyle ile abonament... nie przekraczam tej sumy... obawiam sie wiec ze nowy telefon nie bedzie moim szczesciem :)

dlatego mam na mysli zmiane operatora albo nowa umowa na nowych warunkach :idea:

Ciekawi mnie, co takiego ciekawego PLUS mi zaoferuje, rachunki z 300zl miesiecznine nie schodza...

Ormianin 25.02.2004 00:22

Cytat:

Napisany przez ThanatoS
Pierwsze pytanie czy telefon ma sluzyc jako telefon czy zabawka?

Telefon przede wszystkim ma sluzyc jako telefon, chociaz w podrozy przyjemnoscia byloby wykorzystac go takze do celow multimedialnych :)

Ormianin 25.02.2004 00:20

Cytat:

Napisany przez BD
To zalezy ile placi miesiecznie. Jezeli malo to raczej watpie ze sie beda wysilac.

[...]

Coz, zazwyczaj place tyle ile abonament... nie przekraczam tej sumy... obawiam sie wiec ze nowy telefon nie bedzie moim szczesciem :)

dlatego mam na mysli zmiane operatora albo nowa umowa na nowych warunkach :idea:

ThanatoS 25.02.2004 00:18

Pierwsze pytanie czy telefon ma sluzyc jako telefon czy zabawka?

BD 24.02.2004 23:58

Cytat:

Napisany przez -Kowalik-
Albo powiedziec ze wlasnie NIE chcesz przedluzac tej umowy. Zobbaczysz jacy beda mili aby cie zatrzymac prawie tak jak wtedy gdy podpisywales umowe....

To zalezy ile placi miesiecznie. Jezeli malo to raczej watpie ze sie beda wysilac.

Kiedys mialem telefon w plusie. Przez caly czas mialem jakis tam program z punktami i cos sie tam uzbieralo. Jak rezygnowalem to dostalem pismo z Plusa i napisali mi cos w stylu, ze jestem dobrym klientem i mam jeszcze raz przemyslec swoja decyzje a oni mi proponuja uruchomienie programu punktowego w zamian za oplacane rachunki i dzieki temu bede mogl kupowac w ich katalogu nagrody.

Smiechu warte - oczywiscie zrezygnowalem :) bo jakos te ich punkty mnie nie krecily :buu:

-Kowalik- 24.02.2004 23:41

Cytat:

Napisany przez BD
ze interesuje Cie jej przedluzenie

Albo powiedziec ze wlasnie NIE chcesz przedluzac tej umowy. Zobbaczysz jacy beda mili aby cie zatrzymac prawie tak jak wtedy gdy podpisywales umowe....

kraluk 24.02.2004 23:19

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
jezeli masz sianko na aparat to wez Sony Ericsson T610 - ale jest drogi :) i bajerek ?

Nieee, nie ten syf... Telefon jest nie warty tej promocji. Robi kijowe zdjęcia i są duże zakłócenia podczas rozmów! Jak już coś to coś z Siemens'a (np. MC 60 lub ST 55), albo Nokii (np. 3100 lub 6610) :)

BD 24.02.2004 22:50

Ormianin idziesz do pani w okienku i mowisz, ze konczy Ci sie umowa i ze interesuje Cie jej przedluzenie ale w zwiazku z tym masz pytanie o to jaki telefon moga ci zaoferowac. Z tego co pamietam to wymagaja placenia terminowego rachunkow w czasie konczacej sie umowy, jakies minimalnej kwoty ostatniego rachunku i to tyle.

Nowy telefon zalezy od abonamentu jaki wybierzesz i jego ceny :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:04.