![]() |
Problem z 451S
Mam tą nagrywarke 2 dni i już zaczynają się problemy :klnie: . Podczas wymazywania DVD - RW (szybkiego) Nero (5.5.10.54) wywala mi komunikat: "Program Memory Area update failure" a dane na płycie jak były tak są tylko jakoś dziwnie tą płytą mieli. Pytanie brzmi czy to wina wypalarki czy RW (a może softu)?
PS. RW Emtec'a |
Cytat:
|
RW jest z EMTEC a ale kto je wyprodukował to nie wiem. Jak to sprawdzić ?
|
Cytat:
|
programik wywala:
Drive Type = DVD DUAL Disc Type = DVD-RW (Single Layer) Disc MID = 4F 50 54 4F 44 49 (OPTODI) Disc TID = 00 04 53 43 4B 30 (..SCK0) Manufacturer Maybe = Opto Disc SMART-BURN Speed Limit = 2.0X (Write) To już drugie takie rw co sie tak wali. Nie wydaje mi sie że to nagrywarka bo DVD-R wypala normalnie. |
A mi też emtec, tylko że DVD-R, się wali - błędy jakoweś.
Co dziwniejsze jedna taka płytka z danymi (nie film) nagrała się OK, nie mam też problemów z DVD+R (Platinum) i DVD+RW (Verbatim x2.4 i TDK x4). Coś dziwnego ... |
ja tez mam ta nagrywarke i... popierwsze zrób sobie update najnowszego biosu.. i zmien nero na nowsza wersje.. u mnie dziala sie inna rzecz, a mianowicie na płytce - emtc po "poprawnym" nagraniu na dysku byly nieczytelne sektory( ograniczylem predkos c z 4na2 i jest ok) jezeli chodzi o te dziwne zgrzyty to mysle ze to tez jest wina programu poniewaz mi podczas wypalania plytki - w clone dvd robilo sie cos takiego samego a potem sprobowalem w nero 6.3..... i jak narazie jest ok.
|
Bios mam najnowszy. Sprawdze nero 6.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:19. |