![]() |
Nowe płyty Datex
Kupiłem dzisiaj Datexy, zielony nadruk, Silver, i... zmienił się producent wg Atip, teraz jest Plasmon jakiś, płyty są 700 MB wg Atip i Nero, ale.... wszystkie się palą do 660 MB, dalej wyskakuje błąd zapisu, kończy się płyta. Super :) Ostrzegam.
|
Mialem ten sam problem... Kumpel wypalil mi dwie plytki z filmem...i guzik. Plyty nie sa widziane ani przez naped ani przez nagrywarke. To musi byc jakas felerna partia
|
Dzięki za ostrzeżenie ...;)
co za shit....bleeee wystrzegam sie takich płyt ! |
Datex, nic nie warte płytki... szkoda kasiory, chociaż mam sporo na nich wypalone to są problemy z odzczytem danych... Już wole kupic Esperanze Black za 1.30 ...
|
Nigdy nie nagrywałem na tych płytach i nie będe. Dzięki za ostrzeżenie.
|
Cytat:
ten sam atip, zielony nadruk (bardziej zarowiasty niz te wczesniejsze datexy) i bez problemu nagralem na jednej 706mb a na drukiej 704mb moze tylko niektore sa walniete? |
Cytat:
|
Na WGK 100szt kosztuje 90zł. Chciałem się skuciś ale przeczytałem topic i kupiłem Platinum ( ładnie się nadpalają i działają).
Czyli Datex FAK!!! |
Ja tam nie uzywam takich plyt. Ich ogromna ilosc bledow C1 swiaczy o slabej jakosci nosnika.
|
Ilość załączników: 1
Hmm a ja nie rozumiem was troche. Nie jest tak ze od najtanszych nosnikow wymagacie nie wiadomo czego? ja pale od zawsze na taniznie (tylko audio na sprawdzonych firmowych nosnikach) i jakos nie narzekam. Musicie sobie dzielic maksymalna predkosc zapisana na tanim nosniku mniej wiecej przez trzy i tyle palic ;))
Na dowod wlasnie przetestowany przeszlo roczny zielony datex (palony X24 albo 16X bo tyle zawsze pale). I co? Verbatim to moze nie jest ale mysle ze jest baaardzo przyzwoicie. |
Tak, ale zauważ, że już nie jest Digital Storage Technology ale jakiś podejrzany Plasmon :)
|
Plasmon jako taki tez nie jest nagorszy chociaz fakt raczej slaby:
DataTrack 'D Euro Disc CDR99 99min TDK - CD-RW 80 min. TDK - CD-RW650 Xenion - CDR 80 Eurodata - High Quality Msonic 52X co X24 za dobrze sie nie palil (sporo bledow) Czyli to fabryka robiaca i dobre nosniki i zle. |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:00. |