Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Kiedy nowa promocja Neo+?? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/kiedy-nowa-promocja-neo-31992/)

Air 01.03.2004 08:27

Kiedy nowa promocja Neo+??

W grudniu brałem udział w promocji Neo za 1 zł/ miesiąc. Wszystko działało wyśmienicie tylko 149 zł za miesiąc to trochę dużo. Zrezygnowałem więc, przepisałem telefon na firmę, aby wrzucać abonament w koszty firmy i walę do telepunktu. Chciałem wykupić samą aktywację za 1 zł (mam router z modemem), a tam niespodzianka. Jeżeli chcę się podłączyć w trakcie promocji, która trwa teraz muszę zapłacić 200 zł za aktywację!! Dlaczego?? Ponieważ brałem udział w promocji równoległej (miesiąc za 1 zł), to teraz muszę czekać aż pokończą się teraźniejsze. Jak zdawałem w styczniu Neo nikt mnie o tym nie poinformował, a teraz TP będzie ciągnęło promocje w nieskończoność nie wypuszczając nowej. A 200 zł za aktywację nie dam.
Jak pech to pech!!

BD 01.03.2004 08:36

Niestety masz pecha. O tym, ze jak wezmiesz Neo za 1 zl i nie bedziesz mogl pozniej uczesniczyc w innych promocjach bylo napisane w regulaminie. Poza tym ludzie pisali na forach.

Niestety watpie czy teraz bedzie nowa promocja Neostrady. Pamietaj, ze jest poczatek roku i TPSA spokojnie obserwuje jak sie sprzedaje Neo za 99 zl miesiecznie. Nie spodziewalbym sie promocji wczesniej niz w polowie roku. Gdyz dopiero wtedy bedzie wiadomo jak ma sie sprzedaz do planow na ten rok. Jezeli bedzie to kiepskawy wynik dopiero wprowadza promocje.

Swoja droga jestem ciekaw jak sie sprzedaja nowa tania Neostrada za 99 zl miesiecznie.

Air 01.03.2004 08:46

Cytat:

Napisany przez BD
Swoja droga jestem ciekaw jak sie sprzedaja nowa tania Neostrada za 99 zl miesiecznie.

Właśnie sprzedaje się bardzo kiepsko. Facet w telepunkcie mówił, że od wejścia Neo za 99 zł sprzedał 4 zestawy. Telepunkt jest w samym centrum miasta, a Zabrze takie małe znowu nie jest. Przy okazji dowiedziałem się, że nie moge sobie podłączyć SDI, ponieważ TP nie chce robić sama sobie konkurencji (w tym przypadku do w/w Neostardy).
Tak więc siedzę i czekam.

BD 01.03.2004 08:59

Fak Zabrze male nie jest bo mieszkam dosc blisko ;).
Dziwne myslalem, ze Neo za 99 zl to bedzie HIT gdyz wszedzie pisano, ze to przelom i ze dopiero teraz wielu ludzi zamowi te usluge.

Jednak wychodzi na to, ze potwierdza sie moje zdanie na temat tego, ze Polacy nigdy nie beda zadowoleniu z ceny pewnych produktow. Zawsze bedzie za drogo i teraz pewnie slychac glosy, ze jak Neo potanieje do 50 zl to kupia ;).

ThanatoS 01.03.2004 10:33

Bartek SDI jest o wiele lepsza usluga niz neo 128, a co do cen to owszem, moze i narzekaja ale rowniez nie zarabiaja kokosow w pracy. Tylko czekac jak w szwecji lacza stalego 100 Mbit za 200 zl miesiecznie.

RiT2 01.03.2004 21:43

Neo za 99 zl hit?????? A 6GB W MIESIACU PLIKOW DO SCIAGNIECIA?????

BD 02.03.2004 08:46

RiT2 nie zrozumiales mnie chyba. Z zapowidzi i dyskusji wynikalo, ze Neo za w cenie 2 cyfrowej bedzie hitem bo ludzia ja kupia. Nie wspominialem o limitach.

Chodz prywatnie uwazam, ze limit 5GB na miesiac nie jest szczegolnie uciazliwy. Pamietaj, ze zdecydowana wiekszosc uzywa internetu do przegladania stron, czytania poczty, czatow i nie kazdy siedzi na osle czy innym P2P. Sam w domu uzywam Neo 512 i jestem zadowolony jednak jakby mi ktos zaproponowal obnizke abonamentu w zamian za wprowadzenie limitow to bym sie zgodzil na to. Poza tym nosze sie z zamiarem zalozenia Neo 128 w domku w gorach by spedzac tam wiecej czasu niz w Katowicach.

RiT2 02.03.2004 08:54

Cytat:

Napisany przez BD
Poza tym nosze sie z zamiarem zalozenia Neo 128 w domku w gorach by spedzac tam wiecej czasu niz w Katowicach.

W tej kwestii zycze powodzenia!!! Sam mieszkam w gorach i o takich luksusach nawet nie marze!!!!

BD 02.03.2004 10:08

RiT2 wiesz co u mnie akurat jest nowa centrala i przy zakladaniu telefonu zapewniali mnie, ze moze w kazdej chwili zamowic Neo.

Ja mam domek kolo wegierskiej gorki a Ty gdzie mieszkasz?

woitas 02.03.2004 11:09

do sprawdzania poczty i gg moze tak, ale niewiele wiecej.
166 mb/dzień to wcale nie jest tak dużo.
dlaczego?
samo odświeżanie okien opery pochłania mi około 20 mega jednorazowo (a robię to średnio 3 razy dziennie).
grając w RTCW ET potrzeba około 10 kb/s, co daje około 30 mb/h (a kampanie zajmują średnio 3 godziny).
do tego dochodzą dzienne aktualizacje baz wirusów (automat) około 1 mb.
nie wspomnę tutaj o internetowym radiu, czy telewizji.
dlatego uważam, że limit 5 gb/m-c nie zapewnia komfortowego korzystania z netu.

ThanatoS 02.03.2004 11:20

Ale propozycja neo 128 jest skierowana do malych firm i osob korzystajacych glownie z przegladania neta i maili a ze ktos chce grac to sobie wykupi i lepsze lacze i lepszy komputer sobie kupi.

Air 03.03.2004 12:58

Sprawa się wyjaśniła. Facet w telepunkcie niezbyt się orientował więc zadzwoniłem na info linie i tam dostałem odpowiedź, że mogę bez problemu z tego skorzystać (aktywacja za 1 zł) jeżeli linia telefoniczna zmieniła właściciela (przepisałem na firmę).

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:20.