![]() |
Chlodzenie wodne i moja niewiedza ;-)
Mam pare pytan zwiazane z tym tematem, chcialbym miec takie wodne chlodzenie ale mam pare zastrzezen, otoz czy jak mam taki zestawik powiedzmy np. http://allegro.pl/show_item.php?item=21656003 musze miec jedna scianke obudowy ciagle otwarta? Jesli tak to odrazu odpada pomysl chlodzenia woda :(... (odrzucam propozycje kupienia wiekszej obudyw itd. :P).
Drugie pytanie to czy jak kupie powyzszy zestaw ^^ to czy musze jeszcze kupic osobno chlodzony woda zasilasz? (pewnie tak, ale wole sie spytac dla pewnosci) No i to by bylo na tyle, jak cos mi sie przypomni to dopisze :) pozdro ;) ps - a moze jest juz jakis zestaw zasilasz + do CPU itd.? :) |
Cytat:
Pozdro |
Zmieszcza sie?!
pozdro ;) |
Cytat:
|
a AD2? :)
pozdro ;) |
Cytat:
Polecam www.cpc.pl. Pozdro |
ale ja chcialem kompletna cisze :P
pozdro ;) |
Ilość załączników: 1
Cytat:
A tak naprawdę - po co jest chłodzenie wodne? Czy tylko po to, żeby coś (tu procesor) chłodzić wodą? Czy raczej po to, żeby mieć wydajne i ciche chłodzenie komputera? Więc jeśli chcesz mieć chłodzenie wydajne i ciche jednocześnie radzę zastanowić się nad jakimś konkretnym zestawem (niestety dość drogim) który zawiera w zestawie bloki wodne na procek CPU, chipset, procek GPU i chłodnicę z cichym wentylatorem i pompką. (może nawet regulatorem wiatraka) Trudność z chłodzeniem zwykłych seryjnych zasilaczy pewnie na tym polega, że one mają różne radiatory i ciężko może być dopasować blok wodny. Reasumując - może rozejrzysz się jednak za czymś bardziej konkretnym, np Cooler River Deluxe ale za niestety jakieś 400 zł. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:55. |