![]() |
Flash problem?
Witam,czy może ktoś mi powiedzieć jaki program do flashowania biosu ,ewentualnie linka do tego programu :buu:
|
Aha zapomnialem moja nagrywarka to:LG 8080B
|
http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?download_id=531
z tej stronki polecam bios 1.08, co prawda diody sie spi****a, ale nagrywarka bedzie obslugiwac udma33 (jest tam i biosik i programik do flashowania) |
Cześć a co wogule daje udma 33?,a ten programik do flashowania to który z tej stronki?
|
A co jest powodem, że chcesz flashować biosik w nagrywarce. Napisz co chodzi nie tak, może znajdziesz inne rozwiązanie problemu. Moim zdaniem zmianę biosu należy traktować jako ostateczność (chociaż zapewne znajdą się koledzy, którzy się ze mą nie zgodzą).
Pozdrawiam. |
Jasut wlasni mam odmienne zdanie na ten temat !
zmiana firmwaru jest teraz tak prosta i latwa i przy tym bezpieczna ze nie nalezy sie niczego obawiac, i jesli tylko jest nowy update firmwaru zawsze go instaluje ! Jeden tylko podstawowy warunek !!! jesli jest to nagrywarka np. plextor !! firmware nalezy zciagnac ze strony plextora i do takiego samego modelu jaki mamy !!! |
Mam już biosik ,szukam teraz programiku do flaszowania,czy może ktos dać mi jakiś namiar z góry dziękuje
|
Dzięki,ale programu do flashowania i tak nie mam :smutny:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:25. |