Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   pomocy mam plytke dvdrw - i niechce jej nagrywarka ruszyc (https://forum.cdrinfo.pl/f15/pomocy-mam-plytke-dvdrw-niechce-jej-nagrywarka-ruszyc-32017/)

madmarian 05.03.2004 16:49

To ciekawe. Nie eksperymentowałem, tylko wiem z innych dyskusji, że minusy są kiepskie. Sam miałem okazje przekonać się na esperanzie, może TDK faktycznie lepiej sobie radzi, lub masz farta. Inni twierdzą, że jeśli RW to +, takich wypowiedzi jest większość a większość ma zawsze rację. Lecz dalej nie wiem co z przepalaniem z +RW na -R!

z3m4n 05.03.2004 10:22

re

tu akurat sie nie zgodze
wypalam tylko na -RW i to na nosnikach TDK
nie mam zadnych problemow juz od ladnych kilku miesiecy
problem mialem tylko z -RW Esperanzy
nagrywarka po prostu nie widziala jej wcale

madmarian 04.03.2004 23:48

Może tu sie wreszcie dowiem, bo nie chcę eksperymentować: jest jakiś problem z przenoszeniem danych z + na -? Też miałem espere -rw ze dwa razy się zapisała i do śmieci. Wiem już, że nie warto kupować -RW nie ważne jakiej firmy, wszystkie są do d... tylko +RW jeśli ma to być płyta wielokrotnego zapisu. Tylko jak wypalę na +RW to nie będzie problemu z przepaleniem na -R?

REi 03.03.2004 00:41

Ja mam to samo z DVD-RW Emtec'a a plusy w sklepie w kórym sie zaopatrzam sie + skończyly. (BTW moja nagrywarka [451s] wypala poprawnie DVD+R i DVD-R).

jawrob11 03.03.2004 00:17

ja mam TDK DVD-RW i tez nie moge skasowac :(

czopochrup 02.03.2004 19:07

no wiesz jak masz do wyboru w sklepie experanze i esperanze i esperanze to co wybierasz :P esperanze :P ale jzu nie qpije wsperanzy... a nigdzie nie umie dostac z TDK DVD-RW :(:(:( wszedzie sa tylko + a - sie skonczyly qrde...

z3m4n 02.03.2004 18:12

re

15 pln?????? tyle dalem za hmm np. TDK uzywam juz 8 miesiecy i jest ok
Esperanze kupilem po 6,90 za sztuke w slimie

czopochrup 02.03.2004 18:07

wiec... za esperanze dalem 15 zl !!!!! to duzo jak za RW bo nie wiedzialem i nie znalem sie na tym ale wiem ze esperanza do dsu... teraz mam VAKOSSA DVD-RW i jest spoX ale tylko jest predkosc x1 :/ no coz... cos za cos :P

dziamblik 02.03.2004 18:04

dzieki ludziska podniesliscie mnie troche na duchu kupilem ostatnio tez plytke dziwnej firmy mianowicie vacoss rw+ i jest wszystko oki jak w najleprzym pozadku hoc twierdze ze i tak to chyba tez za dobra plytanie jest pozdrawiam

z3m4n 02.03.2004 09:33

dvdrw esperanza

miałem ostatnio 5 płyt dvd-rw esperanza
ani jedna nie dała sie nagrać na gma4020
nagrywarka albo nie widzi płyty albo identyfikuje ją jako nośnik -r
wszystkie niestety do kosza , więcej nie próbowałem i chyba nie będe....:(

Wajchiusz 02.03.2004 08:58

Cytat:

Napisany przez M@X.666
Potwierdzam, Esperanza DVD-RW to najgorsze g***. Moja tez nei chce sie ponownie sformatowac. Do smietnika...

Cytat:

Napisany przez czopochrup
qrwaaa tez mialem RW z esperanzy i *** naralem na nia cos 5 razy i mi sie zdupila nie szlo z nia nic zrobic naped jej wogule nie widzal jakby mi sie zamknela calkim esperanza do dupyyyyyyyy :/

To lepiej wyznac teorie ze co drozsze tym lepsze dolozyc kilka zlotych i kupic pozadna plytke z ktora nie bedzie zadnych klopotow.

czopochrup 02.03.2004 08:12

qrwaaa tez mialem RW z esperanzy i *** naralem na nia cos 5 razy i mi sie zdupila nie szlo z nia nic zrobic naped jej wogule nie widzal jakby mi sie zamknela calkim esperanza do dupyyyyyyyy :/

M@X 02.03.2004 00:02

Potwierdzam, Esperanza DVD-RW to najgorsze g***. Moja tez nei chce sie ponownie sformatowac. Do smietnika...

Wajchiusz 02.03.2004 00:01

Cytat:

Napisany przez dziamblik
model nagrywarki to liteon 451s a plytka esperanza dvdrw - to samo robie z plusowa i jest oki a minusowej nawet skasowac nie umie

posiadam ten sam model nagrywarki co ty i plytka TDK DVD-RW kasuje sie bez zadnyc problemow wienc wine zwalam na twoja RW a nie na nagrywarke.

dziamblik 01.03.2004 23:57

model nagrywarki to liteon 451s a plytka esperanza dvdrw - to samo robie z plusowa i jest oki a minusowej nawet skasowac nie umie

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:03.