Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wirtualna Polska złożyła wniosek o upadłość (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wirtualna-polska-zlozyla-wniosek-o-upadlosc-32024/)

kraluk 02.03.2004 00:15

Wirtualna Polska złożyła wniosek o upadłość

Witam!
Takiego o to przykrego news'a znalazłem...:
http://info.onet.pl/879245,18,item.html

Moim zdaniem, szkoda takiego dobrego portalu :(

Pozdrawiam;)

CIAPEK 02.03.2004 00:50

pawelblu tez mi podrzucil info o tym...
http://www.reuters.pl/news/?id=524789

ja? nie wierze. Prędzej jakaś interia upadnie niż wielka WP która do dziś sponsoruje niektóre programy w TV i widać, że coś tam się dzieje.

zresztą...czas pokaże.

nimal 02.03.2004 08:13

upadlosc nie oznacza znikniecia firmy
firmy oglaszaja upadlosc zeby odsapnoac od dlugow - wtedy inaczej sie je splaca
pamietacie bankructwo netii - ile to juz lat? a oni nadal rosna w sile :)
swoja droga zanosilo sie na to - wp miala klopoty

misz_masz 02.03.2004 10:08

Oj szkoda by było, szkoda. WP to jak dla mnie najlepszy portal.

Pawel_k 02.03.2004 10:21

ja tam asekuracyjnie niekorszystam juz z kont na wp bo jeszcze pewnego dnia niebede mogl na nie wejsc bo portal zniknie :blee:

woitas 02.03.2004 11:20

nie zniknie, tylko zmnieni właściciela.

Ziele 02.03.2004 12:17

Cytat:

Napisany przez Pawel_k
ja tam asekuracyjnie niekorszystam juz z kont na wp bo jeszcze pewnego dnia niebede mogl na nie wejsc bo portal zniknie :blee:

pamietacie hoge i jej wałka z milami :klnie: :buu:

pawelblu 02.03.2004 13:04

Cytat:

Napisany przez woitas
nie zniknie, tylko zmnieni właściciela.

Nie zmieni wlasciciela tylko wlasiciel pakietu wiekszosciowego stanie sie jedynym wlascicielem (taki jest zamiar wnioskodawcow, ale upadlosc jest czasem nieprzewidywalna).

CIAPEK 03.03.2004 04:21

kochana WP

treść maila którego odebrałem niedawno, wskazuje ona na to, że znowu ktoś sieje niepotrzebną panike, a pisanie, że nam pokasują konta też jest niemożliwe bez zapowiedzi.
Zawsze uważałem WP za poważny portal, z konta pocztowego jestem bardzo zadowolony.
(ale nacukrzyłem ;))
Cytat:

"Informacja do użytkowników kont pocztowych i stron www w Wirtualnej Polsce."

Drogi Użytkowniku,

Wirtualna Polska uprzejmie informuje, że nie zachodzą obecnie żadne zmiany co do zakresu ani jakości usług świadczonych na rzecz użytkowników Portalu. W szczególności zapewniamy, iż konta poczty elektronicznej oraz strony www w ramach serwisu webPark są obsługiwane przez WP na dotychczasowych zasadach, a korespondencja i materiały użytkowników przechowywane są na serwerach Wirtualnej Polski zgodnie z dotychczasowym standardem. Nie zachodzą żadne ograniczenia co do udostępniania serwisów Portalu. Zespół Wirtualnej Polski dokłada wszelkich starań, aby Twoje zaufanie i zadowolenie z usług portalu pozostawało na niezmiennie wysokim poziomie.

Jednocześnie informujemy, iż jeżeli w przyszłości miałyby zajść okoliczności, które mogłyby spowodować ograniczenie zakresu lub jakości usług świadczonych przez Wirtualną Polskę na rzecz użytkowników, zostaną oni o tym poinformowani w najwcześniejszym możliwym terminie.

Marek Borzestowski
Prezes Zarządu WP S.A.
mamy także wątek w dziale 'wiadomości' na WP...WP - Wiadomości
czas pokaże...

pawelblu 03.03.2004 08:34

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
treść maila którego odebrałem niedawno, wskazuje ona na to, że znowu ktoś sieje niepotrzebną panike, a pisanie, że nam pokasują konta też jest niemożliwe bez zapowiedzi.

"Upadłość nie oznacza zniknięcia portalu ani też jego bankructwa. Upadłość to procedura, która jest związana z utratą płynności finansowej, możliwej jednak w każdej chwili do odzyskania. Wielu firmom, które ogłosiły upadłość udało się odzyskać równowagę finansową i dalej dobrze funkcjonować."

Wielu sie udalo - prawda, ale wiele firm tego nie wytrzymlo. Moim zdaniem z tej widomosci nie wynika jednoznacznie - mozecie spac spokojnie - nie ma szans ze cos pojdzie nie tak, tylko jest bardzo zrecznie napisane ze raczej bedzie OK.

przemo_one 03.03.2004 11:47

ja tam z na wp to wchodze raz do roku jak chat to tylko moj lokalny albo ewentualnie onet a wp to dla mnie dawno umarlo heh pewnie bedzie tak jak z arena.pl czyzby onet mial monopol?
a moim zdaniem jak ktos zglasza wniosek "o utrate plynnosci finansowej" to ma problemy duze i to nie zapowiada nic dobrego

imola 03.03.2004 16:49

Jak niw wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze.
Właścicelem większościowego pakietu WP, jest pośrednio TPSA, która nie może się dogadać z mniejszościowymi udziałowcami.
I jak ktoś chce kogoś pod mur postawic to ogłasza upadłość, wtedy ma więcej możliwości, aby coś "zakombinować".
A WP jako firma całkiem niźle sobie radzi - radziła.

barraqda 03.03.2004 17:12

allegro nalezy do wp.
a ten shit przynosi zyski w wysokosci 40 mln zl miesiecznie wiec jaka upadlosc ?

pawelblu 03.03.2004 17:39

Co ?? Allegro nalezy do QXL ktore jest czescia grupy Ricardo (czy jakos tak).
Jedyne co ma wspolnego z wp.pl to chyba program partnerski.

PS. Zyski w wysokosci 40 mld zl. miesiecznie - to rocznie to bedzie ok. 2x wiecej niz PKB calego kaju !!!

kraluk 03.03.2004 18:08

Cytat:

Napisany przez pawelblu
PS. Zyski w wysokosci 40 mld zl. miesiecznie - to rocznie to bedzie ok. 2x wiecej niz PKB calego kaju !!!

Gościowy chyba chodziło o zysk roczny, ale i tak wygląda dla mnie na za duży.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:31.