![]() |
Wirtualna Polska złożyła wniosek o upadłość
Witam!
Takiego o to przykrego news'a znalazłem...: http://info.onet.pl/879245,18,item.html Moim zdaniem, szkoda takiego dobrego portalu :( Pozdrawiam;) |
pawelblu tez mi podrzucil info o tym...
http://www.reuters.pl/news/?id=524789 ja? nie wierze. Prędzej jakaś interia upadnie niż wielka WP która do dziś sponsoruje niektóre programy w TV i widać, że coś tam się dzieje. zresztą...czas pokaże. |
upadlosc nie oznacza znikniecia firmy
firmy oglaszaja upadlosc zeby odsapnoac od dlugow - wtedy inaczej sie je splaca pamietacie bankructwo netii - ile to juz lat? a oni nadal rosna w sile :) swoja droga zanosilo sie na to - wp miala klopoty |
Oj szkoda by było, szkoda. WP to jak dla mnie najlepszy portal.
|
ja tam asekuracyjnie niekorszystam juz z kont na wp bo jeszcze pewnego dnia niebede mogl na nie wejsc bo portal zniknie :blee:
|
nie zniknie, tylko zmnieni właściciela.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
kochana WP
treść maila którego odebrałem niedawno, wskazuje ona na to, że znowu ktoś sieje niepotrzebną panike, a pisanie, że nam pokasują konta też jest niemożliwe bez zapowiedzi.
Zawsze uważałem WP za poważny portal, z konta pocztowego jestem bardzo zadowolony. (ale nacukrzyłem ;)) Cytat:
czas pokaże... |
Cytat:
Wielu sie udalo - prawda, ale wiele firm tego nie wytrzymlo. Moim zdaniem z tej widomosci nie wynika jednoznacznie - mozecie spac spokojnie - nie ma szans ze cos pojdzie nie tak, tylko jest bardzo zrecznie napisane ze raczej bedzie OK. |
ja tam z na wp to wchodze raz do roku jak chat to tylko moj lokalny albo ewentualnie onet a wp to dla mnie dawno umarlo heh pewnie bedzie tak jak z arena.pl czyzby onet mial monopol?
a moim zdaniem jak ktos zglasza wniosek "o utrate plynnosci finansowej" to ma problemy duze i to nie zapowiada nic dobrego |
Jak niw wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze.
Właścicelem większościowego pakietu WP, jest pośrednio TPSA, która nie może się dogadać z mniejszościowymi udziałowcami. I jak ktoś chce kogoś pod mur postawic to ogłasza upadłość, wtedy ma więcej możliwości, aby coś "zakombinować". A WP jako firma całkiem niźle sobie radzi - radziła. |
allegro nalezy do wp.
a ten shit przynosi zyski w wysokosci 40 mln zl miesiecznie wiec jaka upadlosc ? |
Co ?? Allegro nalezy do QXL ktore jest czescia grupy Ricardo (czy jakos tak).
Jedyne co ma wspolnego z wp.pl to chyba program partnerski. PS. Zyski w wysokosci 40 mld zl. miesiecznie - to rocznie to bedzie ok. 2x wiecej niz PKB calego kaju !!! |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:31. |