Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   10X CD-R Cake Box - co teraz warto kupić? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/10x-cd-r-cake-box-co-teraz-warto-kupic-32030/)

CIAPEK 02.03.2004 11:34

10X CD-R Cake Box - co teraz warto kupić?

jak w temacie, jaką paczke 10 płytek warto kupić że tak powiem z tej średniej półeczki max do 13 zł może :). Czy w tym przedziale można trafić na Riteka? Jeśli można to spod jakiej stajni? :)
Płytki mi potrzebne właściwie tylko do danych.

Dziś byłem w Biedronce liczyłem, że trafie jeszcze na Akossy za 9,99 zł! ale się spóźniłem :(.
Carrefour kiedyś zapodał Esperanze za 7,99 zł co było szokiem i chyba dla nich potem też bo były one po tyle tylko przez pare dni, teraz wachają się koło 12 zł, a też wg. mnie płytki całkiem całkiem.

Co polecacie? Tak na marginesie dawno nie było dyskusji o płytkach :)
(ewentualnie co poelcacie w slimach, może jakieś tańsze, lepsze płytki, żeby przy 10 sztukach nie wyszła dość duża sumka a porównywalna do cake'ów)

pzdr

piotrek123 02.03.2004 12:04

Ja ostatnio kupiłem płytki Hawk producent Ritek, płytki są koloru jasno niebieskiego, płytki nabyłem w Tesco 10szt/12 zł. Nagrywałem z prędkością 16X na LG płytki nagrały się bez problemów. :papa: 8)

CIAPEK 02.03.2004 12:17

tak sobie myśle i równie dobrze zadaje pytanko jakie "ogólnie" płytki "luzem" bo szpindel mi nie jest koniecznie potrzebny ;), ale zasada pozostaje ta sama - płytki niedrogie.

pawelblu 02.03.2004 13:12

W geant u mnie sa X-disc Flash 10pak chyba za 9.99 Normalnie kosztuja ok 12 zl.

Jęzor 02.03.2004 14:50

Akoss sa w Auchan po 0,99 zł / 1 szt., polecam!

imola 02.03.2004 15:14

Cytat:

Napisany przez piotrek123
Ja ostatnio kupiłem płytki Hawk producent Ritek, płytki są koloru jasno niebieskiego, płytki nabyłem w Tesco 10szt/12 zł. Nagrywałem z prędkością 16X na LG płytki nagrały się bez problemów. :papa: 8)

Tak ale zdażają się Hawki, też z niebieskim spodem (AZO), ale .... maja indeks 52 a nagrywają się tylko 16x z koszmarna ilością błędów. Producent Multi Media & Machinary :cisza:
Hawki da się odróznić po numerze nadrukowanym przy otworze płytki na części bez nośnika te syfiaste numer mają na A.
Te Hawki z niebieskim spodem mają białą górę, tzn te od Riteka są lekko srebrzyste, a te syfy matowo białe. (mam tego chol...... 30 sztuk).
Są jeszcze Hawki z żółtym nadrukiem - od CMC - nic szczególnego ale palą się dobrze.

Do Ciapka: te Esperanze, po 10 w cake'u są od Riteka już ze 30 wypaliłem, bardzo dobre przy prędkości 32x średnio 0,5 błędów C1.
Akossy tez ostatnio są bardzo dobre.

Y@nkee_PL 02.03.2004 16:03

Jęzor, w MiniMalu w FotoJokerze sa Datexy, 10szt. za 9,99 w CakeBox'sie ;)
i nie Akoss tylko Vakoss, rowniez polecam :)

VIZZARD 02.03.2004 22:34

W MM są eProFormance 11,99/10szt CAKE. U mie C1 wychodzi lepiej niż na Pastelach - przedział błędów w zależności od płyty 0.2-0.35 C1 i są chyba jak pamiętam od Prodisc.

Zauważyłem także na płytach innych producentów że generalnie dobre sztuki ostatnio Prodisc robi - niezależnie co to.

Y@nkee_PL 02.03.2004 22:44

Ilość załączników: 1
szukajcie Vakossow i potestujcie je u siebie, bo ja jestem nimi zachwycony :)
palona 32x w Alco, a wynik koncowy na screenie ;)

kraluk 02.03.2004 23:48

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
szukajcie Vakossow i potestujcie je u siebie, bo ja jestem nimi zachwycony :)
palona 32x w Alco, a wynik koncowy na screenie ;)

Vakossy to Akossy. Ja nie jestem nimi zachwycony. Na 10 płytek palonyc 16x nagrały się 7. Może miałem jakąś feralną partię...

CIAPEK 03.03.2004 04:52

Zdaje mi się, że nie wszystkie Esperanze są od Riteka, ja miałem od innego producenta, ale zawsze byłem zadowolony z tych płyt. Mówiłeś wogóle o silver-silver czy silver-blue?
Akossy tez zawsze mi podpasowywały, pytanko do użytkowników, kto jest obecnym ich producentem? (Akoss 700MB/80min x40-tak podaje sklep, ale zdaje mi się, że one są 48X).

Coś trza zakupić, kupie luzem płyteczki, w sumie jak mówiłem szpindel mi tak niepotrzebny.
10 Akossów za 10 zł, zastanawiam się jeszcze nad:
- Verbatim Extra - 14 zł
- TDK Metalic - 15 zł - moge troszke dołożyć więcej kaski :), myśle, że te płyty uważane za b. dobre do Audio dobrze sprawdzą się także w przypadku danych :)
- Esperanze są po 11 zł te słynne, a słuchajcie! Espere "Diamond" co to takiego?? pierwszo słysze (12 zł) - może zakupie z dobrą myślą, że to nie jakieś padaki.
- Dysany to nie wiem co tam u nich teraz słychać (12-13 zł)
- Datexy to nie miałem nigdy do nich przekonania i mają dużą palete wyboru nie wiem nawet jakie są najlepsze (10-12 zł).

pozdrawiam!

pawelblu 03.03.2004 08:48

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
Zdaje mi się, że nie wszystkie Esperanze są od Riteka, ja miałem od innego producenta, ale zawsze byłem zadowolony z tych płyt. Mówiłeś wogóle o silver-silver czy silver-blue?

Ja mialem kilka roznych partii obu i jeszcze nie trafilem na Riteka :)

VIZZARD 03.03.2004 09:35

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
Akossy tez zawsze mi podpasowywały, pytanko do użytkowników, kto jest obecnym ich producentem? (Akoss 700MB/80min x40-tak podaje sklep, ale zdaje mi się, że one są 48X).

Coś trza zakupić, kupie luzem płyteczki, w sumie jak mówiłem szpindel mi tak niepotrzebny.
10 Akossów za 10 zł, zastanawiam się jeszcze nad:
- Verbatim Extra - 14 zł
- TDK Metalic - 15 zł - moge troszke dołożyć więcej kaski :), myśle, że te płyty uważane za b. dobre do Audio dobrze sprawdzą się także w przypadku danych :)
- Esperanze są po 11 zł te słynne, a słuchajcie! Espere "Diamond" co to takiego?? pierwszo słysze (12 zł) - może zakupie z dobrą myślą, że to nie jakieś padaki.
- Dysany to nie wiem co tam u nich teraz słychać (12-13 zł)
- Datexy to nie miałem nigdy do nich przekonania i mają dużą palete wyboru nie wiem nawet jakie są najlepsze (10-12 zł).

pozdrawiam!

Tylko uważaj bo TDK Metalic x48 oraz Verbatim Extra Protection są od CMC Magnetics - na forum widziałem gdzieś że nie palą się zbyt dobrze, natomiast chyba nieźle wyszły Dysany. Zobacz topic o nośnikach - tam to chyba widziałem.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:40.