Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jaki monitor (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jaki-monitor-32056/)

Majonez 09.06.2004 02:07

Powiedzialem Ci na gg powiem innym i tutaj - wedlug mnie do mycia monitorow wystarcza zwykla woda nawet nie jakas destylowana - moze byc kranowa albo przegotowana - i miekka bawelniana szmatka - najlepsze do tego celu sa bawelniane koszulki - czyste

Cytat:

Czy naturalne/normalne jest to, że monitor po włączeniu potrzebuje ok. 10 min aby geometria doszła do siebie do ustawień z jakimi działałem "ostatnio".
Nie są to jakieś mega zakrzywienia, ale obraz lekko jest rozlazły na prawde lekko, ale widać to. Po 10 min jest git
ja u siebie nie zauwazylem czegos takiego ale moze jest to zwiazane ze moj monitor byl wylaczony z pradu a raczej w ogole wylaczony podczas ostatniej awarii zasilania - kilka miesiecy temu

CIAPEK 08.06.2004 17:36

Cytat:

Napisany przez radw
@Ciapek, moje gratulacje! 700P ruuuulez ;->

masz tez? :D hehe

To mam do Ciebie pytanie i do innych użytkowników Flatrona.

Czy naturalne/normalne jest to, że monitor po włączeniu potrzebuje ok. 10 min aby geometria doszła do siebie do ustawień z jakimi działałem "ostatnio".
Nie są to jakieś mega zakrzywienia, ale obraz lekko jest rozlazły na prawde lekko, ale widać to. Po 10 min jest git :).

radw 08.06.2004 10:19

@Ciapek, moje gratulacje! 700P ruuuulez ;->

nimal 06.06.2004 02:02

hi hi, chyba mieli dosc naszych protestow/wyglopow z tymi dzikimi podpisami nad avatarkiem - zlikwidowane :banan: czyzbym sie do tego walnie przyczynil :>

Pierwszy 05.06.2004 22:44

Cytat:

Napisany przez epol
(...)
W podbnej cenie dostaniesz iiyame o ktorej pisałem wcześniej. Ma ona wiele atutow których nie ma konkurencja.

b. dobry monitor ale rozejrzałem sie troche i jednak jest on z wyższej półki cenowej (~950 zł)... Chyba że źle sie rozejrzałem ;)

Cytat:

Napisany przez Mily666
LG FLATRON 795 FT przy 1024 100 mhz

z tego co mi wiadomo to model 700P jest młodszym bratem bliźniakiem modelu 795FT

nimal 05.06.2004 22:01

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Niezle niezle :) Może ktoś jeszcze się dołączy ;)

oki, dolaczam sie :banan: ciekawe czy nie przegiolem :D
btw: mily - chyba "troche" przesadziles - mi wystarcza 100Hz ;)

Mily_ 05.06.2004 21:05

LG FLATRON 795 FT przy 1024 100 mhz

WhiteMan 05.06.2004 20:28

ja tam polecam mitsubishi diamond plus 92! sam korzystam i opolecam !!! :)

andrzejj9 05.06.2004 18:59

Cytat:

Napisany przez Pierwszy
@andrzejj9,
a jak Ci sie podoba "Pierwszy zarejestrowany użytkownik" :haha:

Niezle niezle :) Może ktoś jeszcze się dołączy ;)

epol 05.06.2004 18:42

@Pierwszy - dobrze napisane ;)

W podbnej cenie dostaniesz iiyame o ktorej pisałem wcześniej. Ma ona wiele atutow których nie ma konkurencja.

Pierwszy 05.06.2004 13:35

@Ciapek, dzięki za info - rzeczywiście ten monitor niema konkurencji pod względem cenowym w swojej klasie, planuje zmienić monitor w tym roku i chyba wybiore LG700P :spoko:

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
No, można jeszcze zrobić tak, jak ja teraz ;) Ale to tylko na jeden dzień, bo nie podoba mi się takie wywyższanie...

@andrzejj9,
a jak Ci sie podoba "Pierwszy zarejestrowany użytkownik" :haha:

andrzejj9 05.06.2004 13:27

Cytat:

Napisany przez CIAPEK

Co do opisów przy avatarze - nie wiem skąd one się wzięły i szczerze wolałbym aby powróciły rangi niż taki status...

No, można jeszcze zrobić tak, jak ja teraz ;) Ale to tylko na jeden dzień, bo nie podoba mi się takie wywyższanie...

andrzejj9 05.06.2004 13:24

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
Co do opisów przy avatarze - nie wiem skąd one się wzięły i szczerze wolałbym aby powróciły rangi niż taki status...

A to te rangi w ogóle już były? Bo jakoś nigdy nie zauważyłem ich obecności ???

CIAPEK 05.06.2004 13:17

@Pierwszy :) Prędzej zakatuje karte graficzną niż monitor chyba.
Właśnie jade na 1152X864 i wyciągam 100 Hz, ale sam jade na 85 :). Na 1280X1024 wyciągnie 85 hz, co i tak jest dla mnie super jak teraz mam 85 hz, a i tak nie będę uzywał tej rozdzielczości bo 1152 jest dla mnie wyyystarczające.
Stary dodam jeszcze tyle, że jak ja przeskoczyłem z 15"" dziesiecioletniego monitora Acera, który był wypalony i jazda na 1024 przy 72 hz to był już max, a kineskop był ewidentnie wypalony co widze teraz kiedy mam żywe kolory to... ja po prostu wielbie się obrazem jakimkolwiek wygenerowanym przez tego Flatrona.

Koniec już tego chwalenia bo nie mam jakiegoś cudeńka, zapewne dużo osób ma wiele lepsze monitory, ale zapewne również wielu ma gorsze i zastanawia się nad zakupem nowego :)

warto jeszcze dodać, że mimo tego co przedstawia Komputronik, nowe Flatrony dostępne w sklepach mają już norme emisji TCO'03, są posrebrzane.
Dwa wyjścia USB podejrzewam były od zawsze, a w moim przypadku gdy na budzie mam tylko 2 USB to całkiem miły prezent :)

Pierwszy 05.06.2004 13:07

@Ciapek,
możesz powiedzieć czy twój nowy monitor wyciąga 100Hz (a może więcej...) na 1152x864, a jeśli robiłeś mu jakieś max testy odnośnie odświeżania na danych rozdzielczościach - podziel sie wrażeniami :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:00.