![]() |
jak skopiować GRĘ DVD?
znalazlem metody kopiowania filmow, ale poradzcie jak skopiowac GRĘ, ktora zjmuje 7.4GB na 1DVD [Metal Gear Solid 2]
|
MGS2 ma 7,4 GB ?? Chyba po instalacji? Gra zajmuje 3,7 GB na DVD (przynajmniej moja kopia :) - versja PC
|
ja mam orginal na ps2 i mi zajmuje 4,25 GB ;/ to ja nie wiem chlopie jaka ty masz wersje chyba substans ale to tez watpie zeby tyle wazylo.
|
tak ,mam wersje Substance i naprawde pokazuje, ze tyle wazy...
|
ta bo w substance chyba plyta z bonusami jest wbita w plyte z gra.
Wiec jedyne co ci pozostaje to znalezc bonusy i usunac albo zassac juz zripowana wersje :> co bedzie o wiele bezpieczniejsze. |
A ja mu pomoge...
Skopiuj zawartosc plyty na dysk w taki sposob, aby pozbyc sie jednego foldera (niestety juz nei pameitam jak on sie nazywal). W kazdym razei folder ma byc tylko jeden (DirectX81) oraz oprocz tego 14 plikow w katolgu glownym plyty. Plyte wypal jako kompilacje UDF z etykieta MGS2. Sek w tym ze wszystkie pliki znajdujace sie w tym folderze znajduja sie rowniez w data2.cab (~3,65 GB), a z folderu z plikami w wersji rozpakowanej gra korzysta jedynie w wypadku instalacji minimalnej. I tu dochodzimi do meritum czyli tzw. szkopulu - aby tak przygotowana kopia dzialala zmuszony jestes wybrac FULL INSTALL (7,6 GB). Niestety - cos za cos... Ale zapewniam ze warto. Gre przeszedlem 2 razy, z czego raz na european hard! This is Snake. Collonell, can you hear me? |
i juz jest ok!
dzieki za pomoc; banalne rozwiazanie - ale chyba wlasnie nad takimi mysli sie najdluzej :)
|
Nie ma za co. Jesli moge - zawsze chetnie pomoge ;-D...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:48. |