![]() |
blokowanie tacki w napędach
mam takie pytanko czy jest możliwe takie odgórne zablokowanie napędu (windozaXPpro) żeby zaden program nie wysuwał tacki pod żadnym pozorem (chyba że nacisnę przycisk EJECT) mam blaszaka w zamkniętym biurku i już okleina z drwiczek mi się wytarła od ciągłego uderzania tacki o drzwiczki biurka!!! dzięki i pozdrawiam!!!
|
odgornego to chyba niebardzo, ale kazdy program (przynajmneij te ktore znam) ma w okcjach mozliwosc ustawienia tego.
|
tak ale weźmy np. taki przypadek mam w nero zaznaczone "nie wysuwaj płyty po nagraniu" i wszystko jest dobrze po nagraniu nie wysuwa ale jak przez pomyłkę włożę płytę DVD-RW zamiast CD-R to oprócz komunikatu o złym nośniku nastąpi jego wysunięcie (wiem że mogę przecież uważac co wkładam ale nie o to chodzi!!!)
|
hmmm, nie wiem, na pewno jest jakis mini programik ktory to blokuje, ale jaki i gdzie?? Twoj problem jest malo popularny, najlepszy dowod - topik przechodzi bez wiekszego echa.:)
|
Nie wiem jak inni ale ja nigdy nie slyszalem o takim programie. Problem jest niestety raczej egzotyczny.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:07. |