![]() |
Tez hhehehe <cool>
|
Cytat:
....i palce!:P |
ze szpitale ale jak ma laptopa hahahaha :D
|
Cytat:
|
no duze to te baterie nie sa ;/ nie dziwie sie ze kuzynowi paluchy dluzej trzymaly.
|
Ładowarka się wyłączyła, ładowanie zakończone, czas około 2h, co według instrukcji ładowarki oznacza że są to 500mAh.
PS. Nie wybuchło :spoko: :) |
U mnie w rodzieni koles zamiast ladowac telefonu (simens nie pamietam jakis z niebieskim podswietleniem) bo czesto byl w podrurzy i nie mial czasu wiec kupowal paluszki AAA i telefonik dzialal bez zarzutu (nawet mowil ze mo dlurzej trzyma niz naladowane oryginalne. hehhe
|
To jest ładowarka z detekcją delta V, więc sama się wyłączy jak będzie "oki".
Co pare chwil lookam czy się grzeją, ale póki co jest dobrze - zimniutkie. Zaczną się grzać pewnie tak samo jak (AA), w końcowej fazie łądowania, wtedy wyjdę z pokoju ;) |
najlepiej miec ladowarke ktora sama sie wylacza po naladowaniu.
Wiem ze w starych motorolach te baretie to nic innego jak akumulatorki "paluszki" :) |
moze nie wybuchna hehehe :D
|
Włożyłem je terez do łądowarki, ustawiłem na wyładowywanie, chwile ładowarka była w trybie wyładowującym i przeskoczyła na ładowanie. Jaka jest pojemność dowiem się mierząc czas ładowania, bo te akumulatorki są bez żadnych oznakowań. Jak wybuchnie to napiszę. :)
|
Czesc
Moim zdaniem warto tylko w tedy: -jesli masz ladowarke do bateri, -zalezy jakiej pojemnosci sa te akumulatorki, -czy nie sa stare, -i czy dobrze dzialaja |
Bateria tel. -> 3x (AAA)
Witam
Jakiś czas temu zepsuł mi się telefonik Sagem, starając się aby telefon nie trafił w całości na śmietnik, rozebrałem, a właściwie rozbiłem go na mniejszcze części. Później z baterii wyjąłem 3 akumulatorki, są one dokłądnie takiej samej długości, grubości jak batarie AAA, w instrukcji od telefonu jest info, że bateria tel. ma 4,5V. Czyli jedna bateryjka wyjęta z baterii tel. ma 1,5V. Czy warto spróbować naładować je w ładowarce i używać do czegoś, czy nie ryzykować i wyrzucić ?? Pozdro |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:04. |