![]() |
90 min = 11min
Witam,
kupilem niedawno plytkeTDK 800mb, metallic, wszytko ok, wrzucam do nagrywarki, chce nagrywac audio, daje nagrywanie a tu mi wyskakuje napis: ze plyta ma pojemnosc 11 minut i czy wykorzystac overburn:DDDDD paranoja. sprawdzilem tez w info o nośniku ale to samo wyswietla:| .. w czym to moze byc problem? plytka czy moze oprogramowanie nagrywarki (nero 5.5.9.2 bundled) a nagrywarka LITE-ON 48x12x48, kupiona roq temu... :\ help? anybody? |
Plyty 800/870 sa poza standardem i moga byc cyrki z nimi. Powinno jak wiadomo pokazac 703MB/80 minut i wtedy robisz owerburnem. Sprobuj moze na innej plytce.
|
niekoniecznie. mi pomogla aktualizacja Nero do nowszej wersji i popranie obslugiwal plytki 800MB
|
a ktora wersje masz??
|
wtedy uzylem 5.9.costam. teraz korzystam z 6.3.0.0
|
Jeszcze można wgrać nowszy bios do nagrywarki, bo może być brak danego nośnika w bazie płyt.
|
ok nagralo sie, sciaglem 6.3.0.3 i jest ok tylko nie chce mi w odtwarzaczach odtwarzac utworof wszystkich oprocz pierwszego! :( a przeciez glownie nie poto nagrywalem aby sluchac sobie od poczatq plyty tylko od poszczegolnych utworow :(
|
ja sie w sumie nie dziwe, standard cd-audio mowi o 74min
nowsze odtwarzacze zapewne lepiej sobie radza z takimi plytami, ale niczego nie mozna byc pewnym zanim sie nie spradzi ;) |
starsze czytniki na pewno dobrze sobie radza z plytkami 80min z overburnem. wiem, bo sprawdzalem :)
[wiem, to nie jest zbyt madre pytanie, ale..] probowales to odtwarzac na kompie u kumpla ew. na swoim? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:04. |