![]() |
Fizycznej nie ma. Znaczy kazda plytka ma miejsce w ktorym jest zaznaczone jej przeznaczenie - nagrywarki komputerowe to olewaja i pozwalaja na takiej plytce nagrac co chcesz i jak chcesz. Stacjonarne nagrywearki audio sprawdzaja to i nie pozwalaja na plytce do danych nic nagrac. Wynika to z tego ze w cenie plytek audio jest doliczony haracz mafii producentow audio.
PS Sprostowanie - o ile mi wiadomo rozniaca o jakiej napisalem jest jedyna roznica miedzy takimi plytami wiec fizycznie, w jej budowie roznic nie ma(oprocz innego przeznaczenia). |
Cytat:
|
nie, mp3 to data (dane), nie musisz kupować do Audio, lepiej kupić troche lepsze, trwalsze płytki do tych mp3 dla discmana.
Mam discmana z 2 lata mp3 Sony. pozdrowienia :) |
Nie ma absolutnie sensu. Plytki oznaczone audio nie roznia sie technicznie od plytek do danych a przynajmniej nie ma zadnej roznicy o ile nie zamierzasz nagrywac ich na stacjonarnej nagrywarce CD. Mp3 sa wypalane jako dane wiec spokojnie mozesz kupic tansze plytki do danych.
|
Plyty audio i data
Wlasnie mam taki dylemat - czy oplaca sie kupowac do discmana plyty (maja byc na nich nagrane mp3ojki nie audioCD) oznaczone jako audio czy data? Roznica w cenie jednak jest. Moze ktos ma jakie sdoswiadczenia, i czy uzywanie plyt audio do danych w niczym nie przeszkadza?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:29. |