![]() |
hehe...zrobilem formata :)
Ale moze Smartka rada by bylo dobra! |
a sproboj start > uruchom wpisz cmd i enter
wpisz sfc /scannow enter wloz plytke XP i czekaj.. moze jakies pliki systemowe sie uszkodzily? mi nie dawno pomogl ten sposob :) pozdro ;) |
Cytat:
Boot z płyty od XP -> tryb naprawy (czy konsola naprawy, jakoś tak) -> polecenie: chkdsk /p To powinno rozwiązać problem. Do tego procederu wymagane jest hasło administratora, które jest podawane podczas instalacji win'a. |
A moze wlasnie przy botowaniu jest ustawione na ladowanie Samurize zamiast Explorera? Niektore z programow do upiekszania windowsa (chyba na przyklad Talisman) wlasnie w ten sposob dzialaly. Aby sie ich pozbyc, trzeba bylo zmienic jakas tam linijke dotyczaca botowania. Ktora, nie pamietam, ale moze ktos bedzie wiedzial.
|
shel w sensie powloki systemowej ;)
a narazie nie mam wiecej pomyslow :glaszcze: |
chodzi tobie o plik shell32.dll w katalogu windows/system32?
Bo rzeczywiscie on cos z nim kombinowal, ale mysle ze nie byloby tylko ikon windowsowych (moje dokumenty,otoczenie sieciowe, moj komp) a programiki by byly i szlo by zaznaczac obszar na pulpicie...Samurize`a wylaczylem ale chyba stylexp mi podmnienil tego shella. |
chyba ten caly Samurize podmienil shela windowsa na swojego
zobacz w ustawienia tego programu EDIT: mialem podobny problem z programem tego typu, i cos wlasnie z shelem sie porobilo |
zrobilem ctrl+alt+del, zamknalem usluge - explorer. Zrobilem Plik> uruchom i nic. To samo ciagle...Samurize`a teraz wylaczylem. CO jeszcze moze byc!?
ps. a jest cos takiego jak przebudowa pulpitu? taki reinstall? Ze wszystkie skroty,moj komp i inne sie reinstaluje,czyli taki ogolny install pulpitu??? ps2. nawet jak utworzylem nowe konto to na nim tez nie laduje pulpitu |
Moze wywala explorera? też czasem sie po padzie nie uruchomi i zostaje samo samurize :D wtedy ctrl+atl+del> uruchom > explorer ;)
|
Nic nie moge zrobić na pulpicie!
Mam problem, wlaczam rano kompa, tu nie ma ikon na pulpicie tylko sam Samurize.
I na dodatek nie moge nawet zaznaczyc myszka jakiegos obszaru na pulpicie. Co to moze byc? Wirusa nie mam, skanowalem. A bawilem sie ostatnio tymi TweakXP i StyleXP - to mi tez troche namieszalo, ale wywalilem je, unistall calkowity, a mimo tego :buu: :buu: :buu: prosze pomozcie. Wiem ze wiecie :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:05. |