Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nic nie moge zrobić na pulpicie! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nic-nie-moge-zrobic-pulpicie-32206/)

Kasprzak 06.03.2004 20:25

hehe...zrobilem formata :)
Ale moze Smartka rada by bylo dobra!

Smartek 06.03.2004 20:08

a sproboj start > uruchom wpisz cmd i enter
wpisz sfc /scannow enter
wloz plytke XP
i czekaj..
moze jakies pliki systemowe sie uszkodzily? mi nie dawno pomogl ten sposob :)
pozdro ;)

kraluk 06.03.2004 19:32

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
ale chyba stylexp mi podmnienil tego shella.

StyleXP napewno nie. Mam o już jakiś miesiąc i nie mam z nim żadnyc problemów... Spróbuj naprawić instalacje, jeżeli masz XP.

Boot z płyty od XP -> tryb naprawy (czy konsola naprawy, jakoś tak) -> polecenie: chkdsk /p

To powinno rozwiązać problem. Do tego procederu wymagane jest hasło administratora, które jest podawane podczas instalacji win'a.

andrzejj9 06.03.2004 19:19

A moze wlasnie przy botowaniu jest ustawione na ladowanie Samurize zamiast Explorera? Niektore z programow do upiekszania windowsa (chyba na przyklad Talisman) wlasnie w ten sposob dzialaly. Aby sie ich pozbyc, trzeba bylo zmienic jakas tam linijke dotyczaca botowania. Ktora, nie pamietam, ale moze ktos bedzie wiedzial.

Y@nkee_PL 06.03.2004 11:14

shel w sensie powloki systemowej ;)
a narazie nie mam wiecej pomyslow :glaszcze:

Kasprzak 06.03.2004 11:02

chodzi tobie o plik shell32.dll w katalogu windows/system32?
Bo rzeczywiscie on cos z nim kombinowal, ale mysle ze nie byloby tylko ikon windowsowych (moje dokumenty,otoczenie sieciowe, moj komp) a programiki by byly i szlo by zaznaczac obszar na pulpicie...Samurize`a wylaczylem
ale chyba stylexp mi podmnienil tego shella.

Y@nkee_PL 06.03.2004 10:54

chyba ten caly Samurize podmienil shela windowsa na swojego
zobacz w ustawienia tego programu

EDIT: mialem podobny problem z programem tego typu, i cos wlasnie z shelem sie porobilo

Kasprzak 06.03.2004 10:10

zrobilem ctrl+alt+del, zamknalem usluge - explorer. Zrobilem Plik> uruchom i nic. To samo ciagle...Samurize`a teraz wylaczylem. CO jeszcze moze byc!?

ps. a jest cos takiego jak przebudowa pulpitu?
taki reinstall? Ze wszystkie skroty,moj komp i inne sie reinstaluje,czyli taki ogolny install pulpitu???

ps2. nawet jak utworzylem nowe konto to na nim tez nie laduje pulpitu

Ziele 06.03.2004 09:56

Moze wywala explorera? też czasem sie po padzie nie uruchomi i zostaje samo samurize :D wtedy ctrl+atl+del> uruchom > explorer ;)

Kasprzak 06.03.2004 09:50

Nic nie moge zrobić na pulpicie!

Mam problem, wlaczam rano kompa, tu nie ma ikon na pulpicie tylko sam Samurize.
I na dodatek nie moge nawet zaznaczyc myszka jakiegos obszaru na pulpicie.
Co to moze byc?
Wirusa nie mam, skanowalem.
A bawilem sie ostatnio tymi TweakXP i StyleXP - to mi tez troche namieszalo, ale wywalilem je, unistall calkowity, a mimo tego :buu: :buu: :buu:

prosze pomozcie.
Wiem ze wiecie :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:05.