![]() |
Podróby TDK DVD-R x 2 ?!?!
Nie wiem ludziska co sie wogle dzieje. Kupi³em se na samym pocz±tku p³ytki DVD-R firmy Media-Tech, i jak sie okaza³o wszystkie do wy***ania prawie posz³y, bo ostatnie 400 MB danych wogle by³o tak ****ane, ¿e dane sie nagra³y, ale odtworzyæ ich nie sz³o ani na stacjonarnym playerze, ani w nagrywarce, ani w dvd-romie. No to sie wkurzy³em no i pojecha³em do marketu kupiæ p³ytki nowe. Wzi±³em se TDK x4 5 p³ytek no i 1 p³ytkê HAWK'a x1 na wypróbowanie. P³ytki odziwo nagra³y siê ok. Po miesi±cu jak uzbiera³em kasy, to pojecha³em se zakupiæ znowu p³ytki no i mówie se - kupie se 5 HAWK'ów i 5 TDK'ów.
P³ytki Hawk kupi³em tym razem x2, a p³ytki TDK tez x2 bo innych nie by³o. No i odziwo, no¶niki wykrywa prawid³owo, nagrywa je, ale co sie pó¼niej dzieje to nie wiem. Ka¿dy no¶nik HAWK ma czerwone b³edne sektory podczas skanowania powierzchni p³ytki - dlaczego ? Pozostawa³a tylko odpowiedz ¿e to badziewie i dlatego pewnie. No ale wk³adam sobie no¶nik TDK x2 p³ytka te¿ sie nagra³a dobrze i co - P£YTA PO W£O¯ENIU DO NAPÊDU W KOMPIE OBRACA SIÊ CA£Y CZAS, NIBY CO¦ CZYTA, NA KOÑCU PRZESTAJE CZYTAÆ I WOGLE NIÆ SIE NIE POKAZUJE - TAK JAKBY WOGLE JEJ NIE BY£O. TO SAMO JEST W ODTWARZACZ STACJONARNYM !!! Ludzie, ja ju¿ s³ów nie mam. Poradzcie na jakich p³ytach mam nagrywaæ. Cena nie gra roli, liczy sie tylko to rzeby p³ytka by³a nagrana. Bêdê za***i¶cie wdziêczny za wszelk± okazan± pomoc. Z góry dziêkujê ! |
Kupujê w Delfinie (Breslau) p³ytki TDK x4 (plus i minus) oraz Verbatim x4 plus i minus. Nagrywaj± siê OK. P³ytek x2 w zasadzie juz tam nie ma.
Jabba |
p³ytki DVD +/-R AMSTAR
Witam, ja chce byæ dystrybutorem p³ytek DVD AMSTAR, nagra³em ich ju¿ oko³o 20 na nagrywarce NEC 2500A z prêdko¶ci± x4 i nie ma ¿adnego problemu, odtwarza ja zarówno komp jak i ró¿ne odtwarzacze stacjonarne, producent daje 100lat gwarancji na trwa³o¶æ zapisu, zapraszam.
Micha³ Gapiñski sklep@migland.pl |
Cytat:
Ale na powa¿nie - sprawd¼ najpierw jaki to no¶nik jest na tej p³ycie bo jak CMC albo inna Nanya to nie ma siê co w to bawiæ. Jabba |
po oc kupowac od razu wieksza ilosc plyt skoro sie nie jest pewien za nie !? przeca hawk ma gowna a nie plyty... co to widac... kupilem sobie plytke ostantio x52 bo chcialem przetestowac nagrywarke (mam nowa CD-RW) jak nagrywa z tak predkosci i jakie zdziwenie mni wzielo gdy wlozylem ja a tu predkosic tylko do 40x lol a mialo byc do 52x (plytka kosztowala 1.1 zl) :D
|
Cytat:
TDKx4 na WGK kupi³em za 8z³ plusy i 9 z³ minus, jest wszystko OKa. Po za tym fajnie, lekko siê b³yszcz±. Wszytko siê ³adnie nagra³o. Ja chcê siê zapytaæ co z Tymi PLATINIUM od Ritek'a. S± pakowane po 10sztuk za 55z³ ( dobra cena) tylko czy siê da poznaæ przez opakowanie ¿e to Ritek a nie jaki¶ cmc......? W temacie o no¶nikach jest co¶ wspomniane ale nie znalaz³em dok³adne odpowiedzi |
Ludziska ju¿ po k³opocie. Kupi³em sobie p³ytki TDK x4 i co sie okaza³o - ten sam problem. No to mówie sobie, nagrywara ***³a. Ale sru. I tak se my¶le no i przysz³o mi tylko jedno do g³owy - kiedy¶ przecie¿ nagrywa³em na nowszej wersji nero 6 Ultra Edition. No to sru - zrobi³em aktualkê i wypalanko p³ytki. Okaza³o siê ¿e ten sam film nagrany na tym samym kr±¿ku TDK x4 w nero 6 Ultra Edition przed aktualizacj± i po aktualizacji mia³ zupe³nie inn± strukturê !!! Wygl±da³o to tak jakby by³a conajmniej ró¿nica w pojemno¶ci nagranego materia³u. NA prawid³owo nagranej p³ytce 4150 GB by³o prawie przy samym koñcu p³ytki, za¶ na tym starym Nero 6 gdzie¶ oko³o 5 mm od krawêdzi zewnêtrznej. Wiem ¿e to ******ne jest na maxa, ale có¿ - **** mnie pali jak se pomy¶le ile kasy straci³em w tym miesi±cu na p³ytki i to przez tak± bzdurê.
Powodem zatem nie by³y p³yty, nagrywarka tylko g³upi za***any Ahead Nero BurningROM 6.0.0.0 Ultra Edition. Pozostaje wiêc pytanie - dlaczego nagrywa³ p³yty w taki sposób ? Nie wiem i generalnie nie chce wiedzieæ, wa¿ne ¿e teraz jest wszystko jak dawniej - DeLuxe znaczy sie. Dziêki wszystkim którzy próbowali w jaki¶ sposób pomóc i odpowiedziali na zamieszczonego przeze mnie posta. NaraZIE !!! |
Do tej pory spotkalem sie z taka zasada ze te Platinumy od Riteka maja duzy napis 4x po prawej stronie na srodku (na plycie). Sa tez inne - bez tego duzego napisu, ale ich nie probowalem.
|
Ilo¶æ za³±czników: 1
Cytat:
Update FAK!!! PLatinum lec± x2,4 a nie x4...........oj nie dobrze, nie dobrze...na Sony |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:58. |