![]() |
D¼wiêk AC3
Mam dwa takie same filmy;
pierwszy ma super obraz (xvid) ale d¼wiêk jako¶ci mp3, drugi ma slabej jako¶ci obraz (divx 3.11) ale d¼wiêk w AC3. Chcia³em zrobiæ sztuczke - po³±czyæ dobry obraz xvid z dobrym d¼wiêkiem ac3... czym to mam zrobiæ aby nie utraciæ jako¶ci AC3 ?? Z synchronizowaniem dzwiêku do obrazu sobie poradze ;) |
VirtualDub powinien dac rade ;)
|
ale koniecznie mod - zwykly nie obsluzy ac3 inaczej niz direct stream copy, albo i tego nawet nie da rady
|
jaki mod ??
|
Cytat:
:) |
Ciapek ???
a chyba chodzi o NunDub |
VDMod mzoe byc, ale poelcam NanDub... Dorbze by bylo jescze zeby filmy mialy jednakowy FPS. Pamietaj tesh ze wieskzoscp lyt DVD jakei teraz wychodzi ma opoznieony dziwek ac3 o -80ms lub -96 ms, co musisz uwzglednic przy laczeniu go w nandubie. A i jeszcze jedno - Interleaving dzwieku AC3 MUSI byc ustawiony na 64 ms!!!
|
Jest te¿ versja VirtualDuba Ac3, poszukaj na www.divx.pl
|
Cytat:
napisz jeszcze o co chodzi z tym opu¼nionym d¼wiêkiem ;) Dane: 1 film [VIDEO] Video Codec: DivX ;-) 3.11 alpha Video Bitrate: 1033kbps avg, SBC Resolution: 640x272 Framerate: 23.976 fps [AUDIO] Audio Codec: AC3 5.1ch Audio Bitrate: 448kbps 2 film [VIDEO] Video Codec: XViD Video Bitrate: 1668 kbit Resolution: 640x272 Framerate: jeszcze nie sprawdzilem bo nie mam na dysku, przypu¶æmy ¿e jest inna. [AUDIO] Audio Codec: MP3 VBR Audio Bitrate: 154kbit/s 48 Khz |
Zmiana dzialu panowie
|
LOL
@brzuszki ;) pozdrówki dla Was! :piwo: |
Cytat:
|
Widze ze bawisz sie w Rewolucje ;-D... No coz. Jezeli dzwiek AC3 bedzie rozjechany ustaw mudelay na -80ms albo -96ms - ktores bedzie dobre. Interleaving w opcjach audio koniecznie na 64 ms i bedzie git ;-D
|
Cytat:
Ale czym wyci±æ ten ac3 z drugiego fimu ?? tez Nandub ?? |
Tak, tez nandubem. Ustaw audio na direct stream copy i daj file | save wav i zapisz go jako *.ac3. Potem otwierasz w nandubie ten film jeszcze raz, wybierasz w opcjach audio zamiast avi audio ac3 audio i wybierasz utworzony plik ac3. Secondary audio stream i third audio stream na none...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:37. |