![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Spojz na to z lepszej strony - masz wybor miedzy koleja transsyberyjska, a orient expresem ;) |
A teraz wyobrazcie sobie taki zamach jak w Madrycie w zatloczonej kolejce podmiejskiej do Warszawy. Dopiero by wyszedl burdel komunikacyjny w naszym kraju.
|
Cytat:
:spoko: Chcialbym tez tak powiedziec, ale mi jeszcze jednej rzeczy brakuje do szczescia. Kiedy w koncu uda mi sie ja osiagnac, to bede super szczesliwy :jupi: |
Cytat:
|
Cytat:
|
:D
Cytat:
Fajne pociagi masz usiebie. Szczególnie toaleta. Bez zarazków? No tak przy obecnych niskich temperaturach i przeciągu :fiu: w WC to nawet mały zamienia się w sopelek/stalaktyt :D lub znika :wow: |
Cytat:
Cytat:
PKP nie ma wystarczajacej ilosci lokomotyw w pelni sprawnych na wypadek awarii, dlatego przyslali wolniejsza do towarowych. Czesto tak sie dzieje. O paradoksach na PKP mozna dyskutowac bez konca. Moj ojciec kiedys stwierdzil: "Zostana tory i dyrektory" pozdrawiam kolejarz :] :peace: |
O! Jakas pozytywna wypowiedz! :) A o takie naprawde ostatnio trudno. Czyzby jakis optymista (gatunek w Polsce naprawde na wymarciu ;) ?
:) |
cóż PKP ma sporo wad, ja codziennie pokonuję 44 km z domu do pracy pociągiem, czasami coś się popsuje i muszę jeść zimny obiad albo gęsto tłumaczyć się współpracownikom
pomimo tego jestem zadowolony z takiej formy podróży, jako porównanie przytoczę jazdę busem, brrrrr, do dziś mam ciarki, kierowcy busów to nieodpowiedzialni ludzie, w busie mającym 12 miejsc siedzących podróżuje 30 osób (zbici w kupę na maxa), ja stoję jako pierwszy pasażer przy kierowcy trzymając się tylko poręczy, kierowca ***** pedał w podłogę i 115 km/h, boję się pomyśleć co by się stało w razie gwałtownego hamowania... reasumując - wsiadając do pociągu jestem wręcz w 7 niebie... mam dużo wolnej przestrzeni, jest cieplutko, jakaś toaleta jest |
Cytat:
|
Cytat:
chyba kolega ma doła ostatnimi czasy. nie dziwię mu się, wszak już prawie połowa marca, a tu ciągle śnieg za oknem :P |
albo intercity stojące w lipcu (temp 35 stopni w cieniu) na środku pola w pełnym słońcu, bo akurat lokomotywa sie spociła :P
nie wspomnę o wspaniałym zapachu spalenizny... |
Pieknie K***a Pieknie :) ale to zdaje sie normalne - ile to juz razy stalem na stacji "Pole, barany wsiadaja" to sie nawet liczyc nie chce... a to lokomotywa sie ****. a to druty pomarzly tak ze sie zerwaly (w oszalamiajacej temperaturze np -5), a to spadlo 2cm sniegu (no bo kto by pomyslal ze w srodku stycznie snieg moze spasc!) i wsio stoi (i pkp, i mzk, i pks...)
Pieknie K***a Pieknie |
Ormianin czy Ty aby nie minałeś się z powoałaniem. Całkeim fajnie się to czyta, chyba powinienes pisać książki przygodowo-fantastyczne.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:45. |