Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   S-video obraz na TV i komp (https://forum.cdrinfo.pl/f5/s-video-obraz-tv-komp-32397/)

Pio 10.03.2004 18:50

S-video obraz na TV i komp

Witam!!!

Mam kartę WinFasta Gf2Ti z wyjściem S-video. Czy jest możliwość aby wyjściem S-Video podac film na telewizor, a na monitorze sobie normalnie pracować?

Dzięki za odpowiedzi.

Pozdrawiam

shuma02 10.03.2004 21:15

poszukaj w archiwum, bylo to juz i to pare razy.

jest to mozliwe, jednak jak juz pisalem w poprzednich postach wszystko zalezy nad czym bedziesz pracowal na kompie podczas odgrywania filmu.
jesli przemeczysz kompa to film bedzie sie zacinal wtedy kiedy twardziel lub procek sie bardziej wysila.
tak przynajmniej jest u mnie z karta GeForce Ti 4400 128mb.

shuma02

andrzejj9 10.03.2004 23:02

Cytat:

Napisany przez shuma02
poszukaj w archiwum, bylo to juz i to pare razy.

jest to mozliwe, jednak jak juz pisalem w poprzednich postach wszystko zalezy nad czym bedziesz pracowal na kompie podczas odgrywania filmu.
jesli przemeczysz kompa to film bedzie sie zacinal wtedy kiedy twardziel lub procek sie bardziej wysila.
tak przynajmniej jest u mnie z karta GeForce Ti 4400 128mb.

shuma02

Bylo? Moze przegapilem, ale przeciez o ile sie nie myle, to w karcie bez funkcji klonowania obrazu, a GeForceII takowej nie posiada, nie jest to mozliwe. Albo telewizor, albo monitor, cos za cos.

shuma02 11.03.2004 03:14

a tego to andzejj9 nie wiem, do dzis wiem tylko ze swojego podlaczenia na mojej karcie...

skoro tak mowisz to pewnie masz racje, nie wiedzialem ze zalezy to od karty, myslac ze jak ma wyjscie na TV to powinno grac.

shuma02

Pierwszy 11.03.2004 13:31

gf2 mx(nawet) z tvoutem bez problemu klonuje obraz...
@Pio zobacz TUTAJ

Edwardo 11.03.2004 14:29

ale nie chodzi chyba o klonowanie... bo klonowac to ja kolonowalem na tv przez S3 Virge gx2 VO ;)

andrzejj9 11.03.2004 16:52

Cytat:

Napisany przez Edwardo
ale nie chodzi chyba o klonowanie... bo klonowac to ja kolonowalem na tv przez S3 Virge gx2 VO ;)

Kurcze no, w tym artykule faktycznie jest to opisane. Bede musial sprobowac, ale mam pewne watpliwosci, bo to przeciez jest niemozliwe ;)

Ma ktos moze jakas wersje wspominanego tam programiku, kiedy go mialem, ale chyba skasowalem, bo nienajlepiej u mnie dzialal.

fiskomp 12.03.2004 13:37

Cytat:

Napisany przez Pio
Witam!!!

Mam kartę WinFasta Gf2Ti z wyjściem S-video. Czy jest możliwość aby wyjściem S-Video podac film na telewizor, a na monitorze sobie normalnie pracować?

Dzięki za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Niestety drogi Panie, nie ma takiej możliwości, byś mógł, na TV puścić film, a na monitorku robić coś innego :( GF2 i GF3 nie mają podwójnego RAMDAC'a, co ciekawe właśnie GF2MX już takowe posiada i jest w tym względzie lepsze od mocniejszego pełnego GF2.

pozdrawiam,

Pierwszy 12.03.2004 13:54

Cytat:

Napisany przez fiskomp
GF2 i GF3 nie mają podwójnego RAMDAC'a, co ciekawe właśnie GF2MX już takowe posiada i jest w tym względzie lepsze od mocniejszego pełnego GF2.

Codziennie sie człowiek dowiaduje czegoś nowego...
Tutaj moge powiedzieć, że jestem szczęśliwym posiadaczem leciwego gf2mx :)
B. często korzystam z klonowania i odzwierciedlenia wideo

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:05.