Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Skaczące filmy (https://forum.cdrinfo.pl/f5/skaczace-filmy-32407/)

Edwardo 11.03.2004 15:26

prponuje uzywac regcleanera, tyle dziadostwa zosatej w rejestrze ze strach mowic...
ja mam zainstalowany tylko fddshow, filtr ac3 i xvida (do kompresji filmow) i nic mi sie zlego nie dzieje...

nimal 11.03.2004 14:18

hm, xvid to juz ciekawa historia :)
jest to projekt otwarty, najbardziej znane sa kompilacje dwoch programistow, w zwiazku z tym tez czasami brak kompatybilnosci idealnej pomiedzy kompilacjami, ale raczej to az takich problemow nie powinno wywolac
pradzej jakis konflikt pomiedzy innymi kodekami (moze jakies resztki po jakis sterach grafy/pakiecie kodekow bruzdza ??? )
i tak btw: jesli masz divx 5.1 lub wyzej to ten 3.11 do niczego nie jest Ci potrzebny, jesli masz nizsza wersje niz 5.1 to co innego ;)

mr_spock 11.03.2004 14:00

Cytat:

Napisany przez nimal
zobacz (np za pomoca avicodec) czym ten film dokladnie jest zakodowany - ten programik odrazu walnie Ci linka do strony producenta kodeka
winne sa zapewnw konflikty kodekow lub brak jakiegos
najlepiej wywalic wsio i zainstalowac divx5.1 (ew + xvid) lub, wg innej szkoly, ffdshow (ew+ xvid)

xvid'em jest skompresowany (sciagnolem najnowszego i tez nei pomoglo). wywalanie kodekow nie pomoglo, w sumie jedyne jakie mam to divx 5.x, xvid i chyba divx 3.11

nimal 11.03.2004 10:10

zobacz (np za pomoca avicodec) czym ten film dokladnie jest zakodowany - ten programik odrazu walnie Ci linka do strony producenta kodeka
winne sa zapewnw konflikty kodekow lub brak jakiegos
najlepiej wywalic wsio i zainstalowac divx5.1 (ew + xvid) lub, wg innej szkoly, ffdshow (ew+ xvid)

mr_spock 10.03.2004 23:54

a ja mam inny problem, na jedym z dixv klatki nie ida plynnie, u znajomych chodzi OK.
Obraz niby idzie do przodu, ale bez plynnosci, tak jakby pomijal co druga klatke, albo cofal. Za wszyskimi innymi filmami jest OK.

Patrixs 10.03.2004 23:05

Wiem co było nie tak, plik strony (pamięc wirtualna) był/a ustawiony/a na 200-300MB, ustawilem na Rozmiar kontrolowany przez system i jest :spoko:

Dzięki za posty.
Pozdrawiam

Patrix 10.03.2004 22:55

też to miałem wczoraj - mi też pomoglo odinstalowanie wszystkich kodeków.
Po odinstalowaniu zrobilem restarta, potem zainstalowalem:
XviD10rc3, DivX502Bundle, ac3filter070b i restart.
Po restarcie problem zniknął... ;)

Patrixs 10.03.2004 22:47

W chwili jak zaczeło mi rwać miałem zainstalowanego tylko Divix'a 5.11, później go odinstalowałem, zresetowałem, upewniłem się, że nie ma żadengo zainstalowanego kodeka (filmy odtwarzały się bez odbrazu, tylko audio), a następnie zainstalowałem Xvid'a. Problem nie ustąpił :(

Pozdrawiam

Makthom 10.03.2004 22:42

Mialem niedawno podobnie, rozwiazaniem okazalo sie odinstalowanie wszystkiego co bylo do kodekow, wszystkie divxy, xvidy i inne codecpacki. Następnie wgrałem sobie najnowszy K-Lite Codec Pack bodajze w wersji full i znowu zaczęło mi śmigać.

Patrixs 10.03.2004 22:11

Skaczące filmy

Ilość załączników: 1
Witam

Od pewnego czasu, wszystkie odtwarzane filmy, nie zależnie od playera jakiego używam, zwalniają, skaczą, zatrzymują się itp. Myślałem ze to wina kodeka, ale odinstalowałem go zainstalowałem inny i jest tak samo. Co z tym perwersem zrobić ??

Dzięki
Pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:29.