![]() |
Ściągnięty załącznik = uszkodzone archiwum? Jest rozwiązanie.
Witam!
Coraz częściej czytam, że bardzo duża część użytkowników miewa problemy z umieszczanymi na forum załącznikami typu rar/zip, a to nie oczekiwany koniec archiwum albo błędy CRC przy rozpakowywaniu. Problem może dotyczyć jeśli do ściągania używacie Internet Explorera/Opery, a wiec jesli już ktoś doświadcza tych problemów to informuje, że jest na to proste lekarstwo. Nazywa sie ono FlashGet. Pomocne mogą być rownież inne download menedżery, np. GetRight czy też Download Accelerator Plus (DAP), ale co do nich to potrzebuje potwierdzenia od Was, ponieważ sam używam tylko FlashGet'a. ;) Linki: Strona domowa FlashGet'a -> www.flashget.com Strona domowa GetRight'a -> www.getright.com Strona domowa DAP'a -> www.speedbit.com Pozdrawiam. :) |
Takie rozwiazanie pojawialo sie w kazdym poscie gdzie byly problemy z zalacznikami :)
|
Ja w każdym razie nie mam problemów przy ściaganiu czystym IE6 + poprawki (chyba należę do mniejszości)
|
Dobra a czy juz wiadomo dlaczego są takie błędy w ie/opera? Kiedyś było dobrze...
|
Cytat:
a sam nie wiem w czym jest blad, moze to wina vbulletina ??? |
temacik przyklejony się przyda :)
Ja od siebie dodam, że nie z każdym załącznikiem jest błąd, ale częściej one są niż nie ma :) I pytanie... co się dzieje? Czy będzie to naprawione? pzdr |
Przyklejony temat? - przecież każde dziecko wie, że jako download menagera używa się FlashGeta. :)
|
u mnie z załącznikami różnie... jak już się ściągają przez przeglądarketo tylko jako attachment :| (czy jakoś tak), natomiast przez Flash Get'a sciąga się plik z normalną nazwą pliku :)
|
Mam takie pytanko: ile śmieci wejdzie mi do kompa z tymi programami?
Nie mówiąc o tym że odpalają się zawsze, czyli często wtedy kiedy przeszkadzają (uniemożliwiają ściągnięcie). Takie rozwiązanie to jego brak, albo i gorzej. |
z FlashGetem instaluje sie tylko nieszkodliwy cydoor (w przypadku jesli instalujesz wersje darmowa), odpowiedzialny jest on za wyswietlanie reklam w postaci malego banerka w programie, w niczym on nie przeszkadza, zadnych dodatkowych okienek (inaczej wersja ad-aware)
|
Większość uszkodzonych załączników da się naprawić winrarem.(zipy też).
Jak ktoś nie lubi flash get'a :zeby: |
Ja jako menadżera uzywam poczciwego GetRight'a :spoko: ale mniejsze pliki z Forum i tak sciągam przez IE6 ... jak do tej pory nie miałem problemów ;)
|
dzisiaj zassałem z forum plik *.zip menedżerem opery (7.50) i ściągnął się bez błędów.
|
hej, chciałem powiedziec, ze sprobowalem tego spsobu z DAP'em 7 no i nie wychodzi jednak. Usiluje od dluzszego czasu sciagnac spolszczenie do paint shop pro 8.1 - archiwum, ktore 2 razy znalazlem jest uszkodzone - no i nie pomaga tu dap... moze ktos wie... gdzie sciagne poprawnego rara lub zipa... |
to wez moze sprobuj za pomoca FlashGeta ;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:54. |