Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Ściągnięty załącznik = uszkodzone archiwum? Jest rozwiązanie. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/sciagniety-zalacznik-uszkodzone-archiwum-jest-rozwiazanie-32452/)

Y@nkee_PL 11.03.2004 21:08

Ściągnięty załącznik = uszkodzone archiwum? Jest rozwiązanie.

Witam!

Coraz częściej czytam, że bardzo duża część użytkowników miewa problemy z umieszczanymi na forum załącznikami typu rar/zip, a to nie oczekiwany koniec archiwum albo błędy CRC przy rozpakowywaniu.
Problem może dotyczyć jeśli do ściągania używacie Internet Explorera/Opery, a wiec jesli już ktoś doświadcza tych problemów to informuje, że jest na to proste lekarstwo. Nazywa sie ono FlashGet. Pomocne mogą być rownież inne download menedżery, np. GetRight czy też Download Accelerator Plus (DAP), ale co do nich to potrzebuje potwierdzenia od Was, ponieważ sam używam tylko FlashGet'a. ;)

Linki:
Strona domowa FlashGet'a -> www.flashget.com
Strona domowa GetRight'a -> www.getright.com
Strona domowa DAP'a -> www.speedbit.com

Pozdrawiam. :)

marynarz 11.03.2004 23:16

Takie rozwiazanie pojawialo sie w kazdym poscie gdzie byly problemy z zalacznikami :)

Blaze 11.03.2004 23:21

Ja w każdym razie nie mam problemów przy ściaganiu czystym IE6 + poprawki (chyba należę do mniejszości)

Ziele 11.03.2004 23:22

Dobra a czy juz wiadomo dlaczego są takie błędy w ie/opera? Kiedyś było dobrze...

Y@nkee_PL 11.03.2004 23:22

Cytat:

Napisany przez marynarz
Takie rozwiazanie pojawialo sie w kazdym poscie gdzie byly problemy z zalacznikami :)

ale... nie kazdy je czytal... oraz nadal spotykam sie z tego typu problemami
a sam nie wiem w czym jest blad, moze to wina vbulletina ???

CIAPEK 12.03.2004 09:32

temacik przyklejony się przyda :)
Ja od siebie dodam, że nie z każdym załącznikiem jest błąd, ale częściej one są niż nie ma :)

I pytanie... co się dzieje? Czy będzie to naprawione?

pzdr

paput2000 13.03.2004 21:38

Przyklejony temat? - przecież każde dziecko wie, że jako download menagera używa się FlashGeta. :)

michal_zb 14.03.2004 20:12

u mnie z załącznikami różnie... jak już się ściągają przez przeglądarketo tylko jako attachment :| (czy jakoś tak), natomiast przez Flash Get'a sciąga się plik z normalną nazwą pliku :)

robert_d 17.03.2004 18:10

Mam takie pytanko: ile śmieci wejdzie mi do kompa z tymi programami?
Nie mówiąc o tym że odpalają się zawsze, czyli często wtedy kiedy przeszkadzają (uniemożliwiają ściągnięcie). Takie rozwiązanie to jego brak, albo i gorzej.

Y@nkee_PL 17.03.2004 18:44

z FlashGetem instaluje sie tylko nieszkodliwy cydoor (w przypadku jesli instalujesz wersje darmowa), odpowiedzialny jest on za wyswietlanie reklam w postaci malego banerka w programie, w niczym on nie przeszkadza, zadnych dodatkowych okienek (inaczej wersja ad-aware)

imola 23.04.2004 16:30

Większość uszkodzonych załączników da się naprawić winrarem.(zipy też).
Jak ktoś nie lubi flash get'a :zeby:

MacGyver 07.05.2004 14:16

Ja jako menadżera uzywam poczciwego GetRight'a :spoko: ale mniejsze pliki z Forum i tak sciągam przez IE6 ... jak do tej pory nie miałem problemów ;)

woitas 27.05.2004 21:15

dzisiaj zassałem z forum plik *.zip menedżerem opery (7.50) i ściągnął się bez błędów.

dariobros 01.07.2004 14:51

hej, chciałem powiedziec, ze sprobowalem tego spsobu z DAP'em 7 no i nie wychodzi jednak. Usiluje od dluzszego czasu sciagnac spolszczenie do paint shop pro 8.1 - archiwum, ktore 2 razy znalazlem jest uszkodzone - no i nie pomaga tu dap... moze ktos wie... gdzie sciagne poprawnego rara lub zipa...

pozdrawiam

Y@nkee_PL 01.07.2004 15:53

to wez moze sprobuj za pomoca FlashGeta ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:54.