![]() |
Problem Komp sie sam resetuje.
Mam taki problem. ze mi sie komp sam restartuje, kiedy wlacze jakas gre, albo w windowsie i nie wiem co powoduje ze nastepuje automatyczny restart. Nie mam zadnego wirusa blastera ani jemu podobnych. Czy moze ktos z was mial taki problem ? mam 2000Xp+ 512mb ram i winaXp GF 3 Ti. czy to moze byc konflikt sprzetowy. nie zmienialem w kompie zadnych podzespolow od czasu kupna. wiec w czym moze byc problem ? z gory dziekuje za pomoc.
aha komp byl tez po formacie. |
Ja mam ten sam problem jak komputer zostawiam na noc to rano mam kompa po restarcie (musze chaslo do zalogowania wpisac). I najczesciej przed tym albo po pojawia sie cos takiego "Usluga poslaniec ...". I nie wiem co jest juz chyab z 8 razy format byl i kicha. Mi sie wydaje ze to Windy zalerzy ja mam od kumpa ale jemu chodzi.
P.S. Ty DeVi tez masz ta usluge poslaniec? |
Cytat:
|
NO dobra a co z tym restartem ?
|
pojawiala mi sie ta usluga ale teraz jej nie mam. Ale co z Tym restartem ?
|
Pewnie resetuje sie automatycznie bo procesor sie przegrzewa. Radze sprawdzić temperaturki. A usługe posłaniec wyłącza siętu: panel sterowania > narzędzie administracyjne > usługi >posłaniec. Posłaniec jest do przesyłania wiadomości po lanie. W linii polecen wystarczy wpisać net send ip_komputera wiadomość. Jak dasz zamiast ip gwiazdkę * to wysle do wszyskich na sieci.
|
MI sie resetuje najczesciej jak mam kaze wlaczona, ale to chyba nie od tego, a procek mi sie nie przegrzeje bo mam nowego zelmana (moze na grafice bo brzeczy od czasu do czasu) pozdro;)
|
z tym net sendem znalem patent tylko ze one nie zawsze dziala na necie, na lanie owszem elegancko. a z tym prockiem tez juz sprawdzalem mam 59C nie jest tragicznie.
|
a TAk na marginesie jak ten zalmanik Ci pracuje ? glosny jest ? i ile za niego dales ?
|
Mi na necie nigdy nie dzialało. Być moze przez to ze jestem za serwerem. A temperatura 59C raczej jest za duza. Ja mam 38C.
|
59 stopni !! Zobacz czy masz chłodzenie dobrze założone, albo pasty termoprzewodzącej zapomniałeś ?
|
wlasnie sie zastanawiam nad wymiana wentylatora bo mi ostatnio cos "burczy" strasznie.
|
Zelmanik dobrze i cicho chodzi, a nie pamietam ile dalem.
pozdro ;) |
A tak przy okazji temp. zalerzy od tego jakiej masz firmy procka (AMD, czy Intel), intel chodzi w nirzszych temp. ,a AMD odwrotnie.
|
To teraz masz swoją przyczynę restartów. Smażarka jak sie patrzy :D
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:06. |